Buvusiam policijos sandėliui – nauja ateitis

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre tvarkomas dar vienas pastatas, kurį po renovacijos ketinama pritaikyti meno įstaigos veiklai ar biurams.

Buvusio Klaipėdos policijos komisariato priestatas, esantis Jūros g. 1A, šiuo metu priklauso bendrovei „Stemma Group“, kuri Klaipėdoje jau yra įsigijusi ir sutvarkiusi ne vieną kultūros paveldo objektą.

Jūros g. 1A stovi buvusio Klaipėdos policijos komisariato priestatas, naudotas kaip sandėlis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ir šis pastatas yra kultūros paveldo objektas, gavome paramą sutvarkyti jo fasadus, todėl dabar tai ir darome“, – teigė bendrovės „Stemma Group“ vadovas Nerijus Tilindis.

Klaipėdos savivaldybė šiemet Jūros g. 1A pastato fasado ir stogo atnaujinimui skyrė 48,4 tūkst. eurų.

„Tai yra buvęs sandėlio pastatas, viduje yra medinės konstrukcijos, kurių nemaža dalis taip pat yra saugomos. Šiuo tvarkybos projektu sutvarkysime fasadą, stogą ir medines konstrukcijas. Sykiu rengiame ir kitą projektą, kad galėtume sutvarkyti visą pastatą, nes jame dabar nėra jokios inžinerinės sistemos – nei vėdinimo, nei šildymo“, – teigė N. Tilindis.

Tuo kitu projektu taip pat bus nustatoma ir pastato paskirtis – administracinė. Pasirinkta universali paskirtis, nes kol kas neaišku, kas sutvarkytame pastate galėtų įsikurti.

„Ieškome, ką galime padaryti, kokiai funkcijai šį pastatą pritaikyti. Šiokių tokių minčių, bet jas reikia išgryninti. Tai gali būti ir meno įstaiga, muziejus, bet gali būti ir biurai. Mes pastatą visiškai suremontuosime, o tada jau žiūrėsime, kas jame įsikurs. Tokios praktikos jau turime. Veikiausiai kalbame apie nuomą“, – priminė N. Tilindis.

Remontuojamas pastatas yra prie pat Jūros ir Naujojo Sodo gatvių sankryžos. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Stemma Group“ yra įsigijusi ir kitą Jūros gatvėje esantį pastatą – Odos ir venerinių ligų polikliniką, kurią Turto bankas aukcione pardavė už 572 tūkst. eurų.

Pastatas anksčiau priklausė Respublikinei Klaipėdos ligoninei, jame veikė ir jos padalinys – Odos ir venerinių ligų poliklinika. Tačiau galiausiai pastatas Jūros gatvėje atiteko Turto bankui, nes šis finansavo naujo ligoninės korpuso statybą 2012-2019 m.

„Stemma Group“ pastatą 2019 m. vasarą nusipirko su veikiančia poliklinika. Tačiau ši per kelis mėnesius išsikraustė ir prasidėjo pastato remontas.

„Norėtume pastatą nuomoti medicininei paskirčiai, nes jis tam tinka, tačiau rinkoje galbūt sunku bus rasti tokių nuomininkų, kuriems reikėtų tokio didelio pastato. Tad galbūt dalį išnuomosime medicininei paskirčiai, o likusias erdves – biurams. O gal viską teks nuomoti biurams, žiūrėsime, kokie reikalai rinkoje“, – 2019 metų gruodį „Atvirai Klaipėdai“ aiškino N. Tilindis.

Nuo šių metų pradžios šiame buvusiame poliklinikos pastate įsikūrė Klaipėdos hospisas, nes kitos jo patalpos, taip pat esančios Jūros gatvėje, šiuo metu remontuojamos. Kai remontas bus baigtas, Klaipėdos hospisas planuoja veiklą abejose patalpose.

„Mes per tris mėnesius padarėme vidaus remontą, kad pastatą pritaikytume hospisui. Jo veiklai yra suteikti visi reikalingi leidimai. Šį poliklinikos pastatą taip pat remontavome dar net nežinodami, kas jame bus, bet atsirado tinkami nuomininkai. Taip pat darome ir su Jūros g. 1A pastatu – remontuojame ir tikime, kad atsiras tinkami jo naudotojai“, – tvirtino N. Tilindis.

1 Comment

  1. Miestietė

    Kaip smagu, kad atsiranda verslininkų iniciatyvos gražinti miestą. Suremontuotas buvęs policijos pastatas gali labai papuošti miesto centrą. Jis autentiškas ir matomas visiems Klaipėdos svečiams, randasi gražiausiose Klaipėdos vietose prie krantinės. PAGARBA.
    Tik ką daryti su H.Manto gatvėje įsikūrusiais ir labai apskurusiais daugiabučiais, kokia iniciatyva gali padėti gyventojams, gyvenentiems miesto centre pasirūpinti mieto grožiu ir renovuoti savo gyvenamuosius namus. teko girdėti, kad pats neveikliausiais namų administratorius yra Vitės valdos. Nieko nedaro, kad paskatinti gyventojus pradėti renovacijas. labai gaila, bet Vitės valdos administruoja centrinėje mieto dalyje esančius namus. Kaip baisiai atrodo namas, sujungtas su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru. teatras renovuojamas, o šia esanti griuvena ne. Manau, kad reikia ir miesto valdžios dėmesio, kaip tai daroma Vilniuje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

PMC mokymų padalinyje Klaipėdoje rengs slaugytojo padėjėjus ir individualios priežiūros darbuotojus

Profesijų meistrystės centras (PMS), bendradarbiaudamas su Klaipėdos hospisu, uostamiestyje atidaro mokymo klasę, kurioje nuo š. m. gruodžio mėnesio rengs kvalifikuotus ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Klaipėdos vanduo“ investuoja į „Memelio miestą”

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo” savo lėšomis samdo rangovus magistralinių vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklams, skirtiems „Memelio miesto” reikmėms, ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Официально началась реанимация сердца Клайпеды

По прошествии более чем полугода после того, как компания «Stemma Group» начала снос части старых зданий бывшего судоремонтного предприятия «Лайвите» ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This