Delfinų terapijos centre kuriama keramikinė mozaika

Miestas

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre pradėtas bendruomenę vienijantis, keramikinės mozaikos kūrimo projektas. Ilgamečius partnerius – Delfinų terapijos centrą, Klaipėdos moterų Rotary klubą „Aditė“ bei Lietuvių Rotary klubą „Chicagoland“ – suvienijo menininkės, keramikos bei mozaikos specialistės Sonatos Kazimieraitienės idėja – sukurti specialią liečiamąją mozaiką Delfinų terapijos centrui.

Alfonso Mažūno nuotr.

Sonata Kazimieraitienė yra Čikagoje gyvenanti dizainerė, su įvairiomis bendruomenėmis įgyvendinanti kūrybinius mozaikos projektus. Šiemet ji atvyko iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Lietuvą, kad kartu su delfinų terapijos centro klientais, jų artimaisiais bei kitais bendruomenės nariais sukurtų didelę mozaiką. Menininkė teigia, kad šios išskirtinės mozaikos paskirtis – kurti meną žmogaus gerovei.

– Visos kūrinio dalys bus liečiamos, – pranešime cituojama Sonanata Kazimieraitienė, – o pati mozaika taps unikaliu Delfinų terapijos centro meno terapijos kūriniu, kuris reikalui esant bus gabenamas ir į platesnes auditorijas.

Delfinų terapijos centro vedėjos dr. Brigitos Kreivinienės teigimu, ši mozaika labai svarbi visai centro bendruomenei ir jos klientamas, nes sugrįžę į terapinius užsiėmimus jie didelėje mozaikoje ir po keleto metų galės surasti savo kurtą mozaikos gabalėlį.

Viešai mozaika bus pristatoma jau tradiciniu tapusiame festivalyje gruodžio 3 dieną, kuris skirtas Žmonių su negalia supratimo dienai. Šiame renginyje dalyvauja apie pusę tūkstančio moksleivių, kurie kviečiami per asmeninę patirtį susipažinti su negalia.

Sonata Kazimieraitienė jau yra palikusi ryškų pėdsaką Lietuvoje. Vienas didesnių menininkės bendruomeninių projektų yra eksponuojamas Vilniaus centrinėje traukinių stotyje – ši keramikos pano-mozaika „Svajonės – kelionės“ vandeniu, žeme, oru buvo sukurta kartu su vaikų su negalia centrais bei vietinėmis bendruomenėmis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Aš neabejingas, o Tu?

Gruodžio 4 d., pirmadienį, Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Akvariume įdiegtos pažinimo priemonės asmenims su negalia

Labiausiai Lietuvoje lankytojų mėgstamas muziejus – Lietuvos jūrų muziejus – kviečia į atnaujintą Akvariumo ekspoziciją: ji praturtinta sprendiniais asmenims su negalia. ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Mokykloms ir darželiams - festivalis „Aš neabejingas, o Tu?“

Jau vienuoliktą kartą Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra ...
2022-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This