Per tris mėnesius – milijonas žingsnių

Sportas

Žingsniuokite bent po 15 tūkst. žingsnių per dieną nuo liepos iki spalio ir įamžinkite savo pasiekimus specialioje programėlėje – jūsų lauks ne tik geresnė savijauta, bet ir kitos staigmenos.

„Luminor“ bankas, remdamasis gyventojų apklausa, atkreipia dėmesį, kad per karantiną „sustingę“ gyventojai nori daugiau judėti – tačiau tam reikia ir papildomų paskatų. Juolab ekspertai tikina, kad kasdienis fizinis aktyvumas turi didelės įtakos emocinei sveikatai ir darbingumui.

Per karantiną „sustingę“ gyventojai nori daugiau judėti. Palmiros Mart nuotr.

Birželio mėnesį „Luminor“ bankas atliko Lietuvos gyventojų apklausą, kurios rezultatai atskleidė, jog net 35 proc. respondentų karantino metu bent dalį laiko dirbo nuotoliniu būdu.

Per savaitę – bent 300 min. aktyviai

Lietuviai per mažai dėmesio skiria sveikai gyvensenai, o psichologinį distresą patiria net trečdalis gyventojų, „Luminor“ banko organizuotoje diskusijoje „Kaip pagerinti fizinę ir emocinę savijautą biure ir namuose?“ sakė Lietuvos sporto universiteto lektorė psichologė Brigita Miežienė.

„Per savaitę turėtume skirti bent 300 minučių vidutinio ir didelio intensyvumo fizinei veiklai, tačiau kuo daugiau laiko tam rasime, tuo geriau jausimės.  Taip pat svarbu derinti skirtingas fizines veiklas – sportą, lauko žaidimus, vaikščiojimą, šokius ir bent kelias valandas per dieną praleisti be kompiuterio ir telefono, leisti pailsėti kūnui ir dvasiai“, – pranešime spaudai cituojama B. Miežienė.

Psichologei pritarė ir buvusi profesionali atletė, startuolio #walk15 įkūrėja Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

„Savo programėlės naudotojams rekomenduojame per parą nueiti bent 15 tūkst. žingsnių. Tačiau nebūtina to daryti vienu kartu, geriau išeiti pasivaikščioti keletą kartų per dieną, kad bent trumpam atitrūktumėte nuo darbo ar mokymosi veiklų ir ne tik pasportuotumėte, bet ir pailsėtumėte“, – sakė V. Musvydaitė-Vilčiauskė.

Skelbia žingsnių iššūkį

„Luminor“ bankas, bendradarbiaudamas su žingsnių skaičiavimo programėlės #walk15 kūrėjais, nuo šiandien, liepos 13 d., skelbia iššūkį, kurio metu kviečia gyventojus daugiau laiko praleisti lauke ir per tris mėnesius nueiti milijoną žingsnių.

Dalyvauti iššūkyje gali visi parsisiuntę programėlę #walk15. Aktyviausių dalyvių lauks specialios dovanos.

„Kiek atlaisvėjus karantino sąlygoms, pastebėjome, kad banko darbuotojai nori gyvų susitikimų, tad pabandėme darbinius reikalus spręsti ne susėdus prie stalo, o drauge vaikštant. „Luminor“ atlikta apklausa parodė, kad šiuo metu aktyvesnį judėjimą darbo metu stengiasi palaikyti mažiau nei penktadalis lietuvių, tačiau net 45 proc. apklaustųjų patys skatintų kolegas organizuoti išeinamuosius susitikimus, jei tik užimtų vadovaujančias pareigas. Tai stiprus signalas įmonėms daugiau dėmesio skirti darbuotojų sveikatai, nes ilgos darbo valandos prie kompiuterio mažina ir darbuotojų produktyvumą, ir jų pasitenkinimą savo darboviete. Todėl kviečiame visus norinčius jaustis geriau, prisijungti prie „Luminor“ banko iššūkio ir kasdien siekti asmeninio žingsnių rekordo”, – sakė „Luminor“ banko komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tyrimas: į kokius žmones dažniausiai taikosi sukčiai?

Net 2 iš 3 Lietuvos gyventojų per pastaruosius metus susidūrė su finansiniais sukčiais, rodo neseniai „Luminor“ banko užsakymu atlikta apklausa. ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Fotoreportažai

Smiltynėje pasodinta 32 tūkst. medelių

Trečią kartą vykęs ERGO žingsnių iššūkis, kurio metu nemokamoje programėlėje renkami žingsniai ir taip auginami vėliau tikrais virstantys medžiai, dar ...
2023-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This