„Daugelis moksleivių karantino metu jautėsi kaip kalėjime”

Švietimas

Mindaugas Jonušas
2021-07-14

Komentarų: 1

Praėję mokslo metai buvo didelis išbandymas visai moksleivijai. Nuotolinis mokymasis ir bendrystės stoka sukėlė neigiamų pasekmių. Nemenkai moksleivių daliai šis išbandymas tapo depresijos, emocinių problemų priežastimi.

Pasak Lietuvos moksleivių sąjungos Klaipėdos padalinio pirmininkės Ramintos Kvekšaitės, šio karantino metu psichologiškai nepalūžti buvo tikrai sunku.

„Šio karantino metu psichologiškai nepalūžti buvo tikrai sunku”, – sako Raminta Kvekšaitė.

Kokių sunkumų ar atradimų patyrė moksleiviai šiais pandeminiais mokslo metais?

Vienas iš didžiausių sunkumų buvo mokytis savarankiškai, kas kitiems yra be galo sunku ir neįprasta. Žinoma, moksleiviai gavo pamoką kaip būti labiau savarankiškesni, bet ši pamoka tikrai nebuvo viena iš lengviausių. Visokiausių veiklų atsiradimas nuotoliniu būdu Klaipėdos jaunimo organizacijose buvo didelis atradimas visiems.

Galbūt šis laikas buvo kažkuo naudingas moksleiviams ar pedagogams?

Šio karantino metu moksleiviams bei pedagogams atsirado labai daug galimybių atrasti, pažinti save bei kitus neišeinant iš namų per įvairias paskaitas, kurias organizavo pačios mokyklos arba Lietuvos moksleivių sąjunga. Įvairios naudingos veiklos leido savo gyvenimą paįvairinti visiems kas tik norėjo.

Ką reikėtų daryti kitaip nei buvo, jei vėl tektų mokytis nuotoliniu?

Moksleiviai mano, jog keisti per daugiausiai nieko nereikėtų apart to, kad mokytojai galėtų daugiau skirti dėmesio moksleivių motyvacijai kelti.

Psichologai, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė teigia, kad nemaža dalis moksleivių susiduria su emocinėmis ar depresijos problemos. Kaip su tuo tvarkosi Klaipėdos moksleiviai?

Šio karantino metu psichologiškai nepalūžti buvo tikrai sunku. Daugiau nei pusė moksleivių jautėsi namuose kaip kalėjime, kuriame buvo užrakinti ir nieko negalėjo padaryti, bet kitiems tai buvo atradimų metas, kuris tik paįvairino gyvenimą. Tai galima teigti, jog Klaipėdos moksleiviai susitvarkė psichologiškai, ganėtinai gerai laikėsi karantino laikotarpiu.

Kažką kaltinti už padarytas klaidas tikrai nebūtų protingas variantas, kadangi dabartinis pasaulis pirmą kartą susiduria su tokia situacija. Kiekvienas galime padaryti klaidų, svarbiausia iš jų pasimokyti ir tolesnius savo sprendimus labai gerai apsvarstyti. Manome, kad reikėtų padaryti taip, jog rudenį moksleiviai grįžtų į mokyklas ne vienam mėnesiui, o visiems mokslo metams. Žinoma, valstybės valdžia turėtų labai gerai apie tai pagalvoti ir pasitarti su mokyklomis ar tai būtų įmanoma, atsižvelgdami į tuometinę situaciją.

Kokią įtaką bendriems moksleivių mokymosi rezultatams gali turėti nuotolinis mokymasis?

Nuotoliniu būdu buvo labai lengva sukčiauti arba meluoti mokytojams, kad atsirado tam tikrų trikdžių, dėl kurių moksleivis negalėjo atlikti tam tikro darbo. Tikriausiai sunkiausia buvo pradinukams, o ypač pirmokams, nes pirmoje klasėje visi mokomės rašyti, skaityti, skaičiuoti, o kai šalia nėra žmogaus, kuris padėtų yra be galo sunku.

1 Comment

  1. Virgis

    Moksleiviai nori daugiau savarankiškumo,kai gavo -blogai.Mokytojai ,pasak kai kurių , kvailiai, bet,kad žinios jiems patiems reikalingos suprasti nenori

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Veidai

Mindaugas Jonušas: karas nėra iliuzija

Įvykiams Ukrainoje neliko abejinga Lietuvos pilietiška visuomenė, nevyriausybinių organizacijų spektre atsirado naujų savanoriškų judėjimų, teikiančių humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams Lietuvoje ...
2022-11-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Klaipėdoje – dar vienas mitingas už Ukrainos laisvę

Pirmadienio vakare Klaipėdoje, Dangės skvere prie arkos, įvyko Ukrainos palaikymo mitingas. Šio mitingo, kurį jau antrą kartą uostamiestyje organizavo Mindaugas ...
2022-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This