Nidos meno kolonija kviečia į kraštovaizdžio skaitymo pratybas

Regionas

Liepos 16–18 dienomis Nidos meno kolonija (NMK) kviečia lankytojus prisijungti prie trijų dienų performansų, skaitymų, paskaitų bei dirbtuvių programos. Kraštovaizdžio skaitymo pratybose dalyvaus menininkai ir muzikantai Nicolas Buzzi ir Harmony, entomologas Eduardas Budrys, menininkė Viktorija Damerell, menininkė Laura Garbštienė ir botanikas Mindaugas Rasimavičius.

Renginių programa startuos liepos 16 d., penktadienį, tekant saulei, o dalyviai saulėtekio metu kviečiami rinktis ant Parnidžo kopos. Piemenų rezidencijoje dalyvaujanti menininkė Milda Laužikaitė kartu su Kuršių nerijos nacionalinio parko ir NMK komandomis iš Grobšto gamtos rezervato per kopas avių bandą gins į Tylos slėnį.

Penktadienį bei šeštadienį 19 val. NMK teritorijoje žiūrovai galės stebėti Ciuriche, Šveicarijoje gyvenančių ir dirbančių menininkų Martinos Buzzi ir Nicolas Buzzi performansą „Log Log“, kuriame keturi atlikėjai per judesio jutiklių sistemas groja instrumentu, vadinamu „Papierorgel“ ir savo judesiais sąveikauja su kompiuteriu valdomais tam tikrų oro stulpo režimų aktyvavimo mechanizmais per rekursyvią sistemą, sudarytą iš popierinio vamzdžio, garsiakalbio ir mikrofono.

Liepos 17 d., šeštadienį vyks Lauros Garbštienės ir Mindaugo Rasimavičiaus kūrybinės dirbtuvės „Tekstilės dažymas vietinės Neringos medienos žieve ir augalais“. Dirbtuvių metu dalyviai išmoks bazinių vilnonių siūlų ir lininių audinių dažymo technikų. Taip pat L.  Garbštienė ir M. Rasimavičius pasakos apie natūralių dažų istoriją, įrankius ir medžiagas įvairiais laikotarpiais bei skirtingose vietose naudotus išgaunant spalvas iš organinių medžiagų. Diskusijos metu bus svarstomi ir klausimai, susiję su pertekliumi bei tvarumu gamybos ekologijoje.

Renginių programą liepos 18 d., sekmadienį, 11 val. pratęs kolektyvinio skaitymo grupė, moderuojama Viktorijos Damerell. Menininkė kvies kartu skaityti Charles’o Eisensteino knygą „Climate – A New Story“ (liet. „Klimatas – nauja istorija“) ir grupinio skaitymo metu nagrinėti klausimus, kas nutinka, kai į ekologinę krizę reaguojame ne iš kaltės, kaltinimų, racionalių samprotavimų ar pražūties pranašysčių pozicijų, o vedami meilės, ką reiškia išgydyti planetą pasakojimo apie sambūvį požiūriu.

Į paskutinį sekmadienio renginį 19 val. Nidos meno kolonijos Šaltenio auditorijoje pakvies Gamtos mokslų centro vyresnysis mokslo darbuotojas, Vilniaus universiteto docentas dr. Eduardas Budrys. Paskaitoje „Ganymasis, prarastasis mūsų Gamtos veiksnys“ E. Budrys papasakos, kodėl ganymasis buvo vienas pagrindinių praeityje gamtą formavusių veiksnių bei bandys nusakyti galimus scenarijus – kokią gamtą norėtume išsaugoti ateities kartoms?

Visų renginių lankymas – nemokamas. E. Budrio paskaitai, L. Garbštienės ir M. Rasimavičiaus kūrybinėms dirbtuvėms bei V. Damerell skaitymo grupei reikalinga išankstinė registracija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This