Muzikinio teatro gastrolės Palangoje: nuo poezijos iki operos

Regionas

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras du paskutinius vasaros mėnesius keliasi į Palangą ir kviečia romantiškus vasaros vakarus palydėti scenos meistrų koncertuose ir spektakliuose. 

Meilė visada triumfuoja

Palangos vasaros programoje dvi kamerinės operos „Vivat kava!“, kuriomis publika kviečiama mėgautis liepos 18 dieną 18 val. Palangos kurhauzo koncertų salėje. 

Iš komiškų situacijų bandys išsisukti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai Mindaugas Rojus ir Rosana Štemanetian. Algirdo Kubaičio nuotr.

Dvi neįmantrios, bet nuotaikingos muzikinės istorijos – J. S. Bacho „Kavos kantata“ ir  G. B. Pergolesi „Tarnaitė ponia“, pasiekė mus iš aštuonioliktojo amžiaus. Jas sukūrė du skirtingų kraštų, bet puikiai savo darbą įvaldę to paties laikmečio kompozitoriai – vokietis Johannas Sebastianas Bachas (1685–1750) ir italas Giovanni Battista Pergolesi (1710–1736). Nustebsite, kad bėgant šimtmečiams aktualios vis tos pačios problemos: vaikai nelinkę klausyti tėvų pamokymų, o meilė žmones aplanko pačiu netikėčiausiu būdu. Tačiau ji visada triumfuoja. 

Į muzikinį sūkurį pakvies dirigentas Dmitrijus Zlotnikas ir scenos intrigų meistrė – režisierė Rūta Bunikytė. Iš komiškų situacijų bandys išsisukti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai Mindaugas Rojus, Rosana Štemanetian, Tadas Jakas ir Artūras Kozlovskis. 

Pažinti poetą 

2021 m. Lietuva mini poeto Vytauto Mačernio 100-ąsias gimimo metines, tad į Palangą atvyksta ypatingo susidomėjimo sulaukusi muzikinė-poetinė programa „Aš pažinau karalių tavyje“.  Kurhauzo koncertų salėje ji bus rodoma liepos 21 d. 19 val. ir rugpjūčio 19 d. 19 val. 

Teatro simfoninio orkestro styginių kvartetas Regina Sarkisova (I smuikas), Vladislavas Adelkhanovas (II smuikas), Monika Longo (altas) ir Gabrielė Bajorūnienė (violončelė) atliks M. K. Čiurlionio, E. Griego, Cl. Debussy ir kt. kompozitorių kūrinius. Režisierius ir skaitovas Domininkas Malajavas deklamuos Vytauto Mačernio eiles. Sielas taurinanti muzika ir jaunystės polėkio kupinos eilės.  

Liepsnojantis choro koncertas 

Rugpjūčio 18 d. 19 val. Palangos Kurhauzo koncertų salėje karaliaus dėl didelio užimtumo retai koncertuojančio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choro parengta spiričiuelių programa „Liepsnojančios garstyčios“. Jo klausytojams asitaikė unikali proga įsitikinti, kiek daug muzika gyvenančių talentų jungia šis kolektyvas ir koks malonumas yra dainuoti. 

„Liepsnojančių garstyčių“ koncertui tonaciją užduos temperamentingas dirigentas, teatro vyriausiasis chormeisteris Vladimiras Konstantinovas. Spiričiuelių programoje skambės gerai žinomos ir rečiau girdimos šio žanro aranžuotės, gros koncertmeisterė Aušra Valentienė. Solistai Evgenii Milovanov, Francesco Piotto, Valdas Kazlauskas, Vilius Trakys, Loreta Daržinskaitė, Saulė Narvydienė, Lina Lukauskienė, Ernesta Stankutė. Prisijungs kontrabosininkė ir vokalistė Martyna Rudelytė, sintezatoriumi gros Peter Yevchenko, mušamaisiais – Gintautas Stankevičius. 

„Spiričueliai pasižymi išskirtiniu, užburiančiu skambėjimu – derminiu, intonaciniu, ir, kas taip pat yra labai svarbu – ritmikos specifika, siejančia šias giesmes su svingu, arba tuo, kas dabar vadinama „grūvu“ (angl. groove). Programai parinkau kuo įvairesnius kūrinius – nuotaikų, spalvų, stilistikos, temų ir tempų“, – teatro pranešime cituojamas V. Konstantinovas. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog naujajame jo pastate laukiami ir lankytojai, turintys regos negalią – čia jiems talkins ne tik ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Už katę maiše - 150 pinigų*

Nors iki šiol neskelbiama, kas publiką linksmins naujojo Klaipėdos muzikinio teatro atidarymo metu, galimybės patekti į vietos grietinėlės puotą balandžio ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujajame Klaipėdos muzikiniame teatre - dėmesys ir klausos negalią turintiesiems

Artėjant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) naujojo pastato atidarymui ypač daug dėmesio skiriama žmonėms su negalia. KVMT vadovo pavaduotojas Naglis ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This