Papildomas pastato aukštas miesto centre – dėl naujų butų poreikio

Miestas, Svarbu

Pirmasis aukcione parduotas ir daugiabučiu namu paverstas Klaipėdos universiteto bendrabutis susilaukė tokio populiarumo, kad statytojai jau yra nusiteikę statyti ir papildomą aukštą.

Penkiuose suremontuotuose bendrabučio aukštuose esantys butai jau parduoti, todėl nuspręsta statyti papildomą aukštą. Projektuotojų vizualizacija

Taikos pr. 30 esantis pastatas, kuris daugybę metų buvo Klaipėdos universiteto studentų bendrabučiu, dėl antisanitarinių sąlygų ir avarinės būklės buvo uždarytas dar 2012 metais. Po penkerių metų aptriušusį pastatą aukcione pardavė Turto bankas.

Penkiaaukštį bendrabutį bei pastatui priskirtą 40 arų sklypą už 710 tūkst. eurų įsigijo aukcioną laimėjusi bendrovė „Vedasa“. Ji greitai parengė pastato remonto projektą ir ėmėsi darbų.

Bendrabutis tapo daugiabučių namu, kurio išskirtinis bruožas – geoterminis šildymas. Penkių aukštų pastate buvo įrengti 67 butai, kurių absoliuti dauguma dabar jau yra parduoti. Vieno buto kvadratinio metro kaina siekė daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Šiuo metu bendrovė „Vedasa“ sykiu su projektuotojais – MB „Erdvės architektūra“ parengė ir paviešino Taikos pr. 30 pastato rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus. Jų esmė ta, kad ant penkiaaukščio pastato norima statyti papildomą šeštą aukštą, kuriame bus įrengta 13 butų. Beje, vienas jų jau yra parduotas, vienas rezervuotas, o kiti – kol kas dar laisvi.

„Tą papildomą aukštą statysime ir dėl poreikio, ir dėl grožio. Manome, kad pastatas tikrai yra neblogoje miesto vietoje, todėl čia ir reikia daugiau butų, nes jų žmonės nori“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė bendrovės „Vedasa“ vadovas Gijus Masiulis.

Pastato šeštas aukštas planuojamas jį atitraukiant nuo esamo pastato perimetro – nežymiai iš pietų ir šiaurės pusių bei daugiau iš rytų bei vakarų pusių. Butai suplanuoti skirtingo dydžio, nuo 1 kambario iki 3 kambarių.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad jau esamo pastato išorės sprendiniai iki naujo aukšto nėra keičiami, o šešto aukšto fasadui numatoma naudoti tamsiai pilkos spalvos valcuotos skardos apdailą.

Paklaustas, ar statybos netrukdys daugiabučiu paverstame bendrabutyje jau įsikūrusiems žmonėms, pašnekovas tikino, kad visi pirkėjai, prieš pasirašant pirkimo sutartis, buvo informuoti, kad gali būti statomas šeštasis aukštas, tad tai jiems nėra naujiena.

„Be to, projektuojamos specialios konstrukcijos, numatomi specialūs darbai, kad jie kuo mažiau trukdytų dabartiniams gyventojams“, – tvirtino G. Masiulis.

Šios sklypo detaliajame plane numatyta, kad pastato aukštis negali viršyti 20 metrų. Ant penkiaaukščio pastačius šeštą aukštą, pastatas bus 19,85 m aukščio.

Beje, numatyta, kad šeštojo aukšto stogas bus apželdintas, taip išlaikant ne mažesnį kaip 30 proc. suminį sklypo apželdinimą.

Dalis privalomo sklypo apželdinimo bus perkelta ant pastato stogo. Projektuotojų vizualizacija

Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose taip pat pateiktas ir aplinkotvarkos planas.

Numatoma, kad aktyvaus poilsio zona (vaikų žaidimų aikštelė) ir pasyvaus poilsio zona bus įrengta šiaurės vakarinėje sklypo dalyje.

Vakarinėje sklypo dalyje numatoma įrengti automobilių saugojimo aikštelę, iš rytinės sklypo puses numatoma įrengti papildomas automobilių stovinėjimo vietas.

Aplinkotvarkos projekto apimtyje yra numatyta sklypo ribose įrengti 51 automobilių saugojimo vietą. Už neįrengtas automobilių saugojimo vietas numatoma sumokėti nustatyto dydžio kompensaciją į savivaldybės biudžetą.

G. Masiulis teigė, jog papildomo aukšto statybos prasidės taip greitai, kaip bus gauti visi reikalingi leidimai. „Apskritai kalbant, šis projektas – bendrabutį paversti daugiabučiu mums buvo ideali praktika, bet gerai pagalvotume, ar tai darytume antrą kartą“, – pripažino G. Masiulis.

Daugiabučiu namu ketinama paversti ir Malūnininkų g. 4 pastatą, kuriame taip pat buvo Klaipėdos universiteto studentų bendrabutis, o šiemet jis parduotas aukcione. Remonto darbai jau prasidėjo.

12 Comments

  1. Audrys

    As gaminau pakopas kazkuriam iejimui pirmame aukste. Praejus geriems metams su + internete pasidomejau, kaip tas nams galu gale atrodo. Buvau maloniai nustebintas ir isivaizdavau jei taip butu renovoti visi aplink stovintys bendrabuciai…..fainas rajonas, malonus akiai. Del zoles ant stogo….. siltesnese salyse ir terasos su mediziais, gelemis irengiami. Manau nama eksplotuojanti imone pilnai sugebetu priziureti sia teritorija.

    Reply
  2. R

    O paskaičiavo projektuotojai, ar išlaikys stogas ir pamatai apželdinimą? Namas tai statytas seniai

    Reply
    • ezys

      O kaip jums atrodo?

  3. Lina

    Fantastika.Kaip viską galima pakeisti į gerą.O likusi jaunatviškumo aura…Teko metus gyventi tame bendrabutyje.Tada už 9 rublius per metus.Bendra virtuvé, dušas,pianinas,televizorius.
    Bufetas, kas 2 savaitės keičiama patalynė.Gyvenom dviese.Tiksliau tik pareidavai miegoti.
    ,,Vėtrungė” atrodė kaip kažkas tokio.Net pagalvoti negalėjau,kad mūsų bendrabutį galima taip pakeisti.
    Velnias,gal parduoti namą ir grįžti?

    Reply
  4. zK

    Gijus,jeigu mokėtu vadovauti stroike būtų senai baigta, o dabar romka su doviu verha ima, vienas neria į sikna, kitas nieko neišmano ??

    Reply
  5. Antanas

    Viso 80 butų, o automobiliams statyti tik 51 vieta, geriau bauda sumokėti negu parkavimo vietas įrengti.

    Reply
    • Tomas

      O kur siūlote įrengti automobiliams vietas sovietinio planavimo namų rajonui? Renovuojant namus Laukininkų ar Rumpiškės rajonuose, daug papildomų vietų įrengiama?

  6. Durnumui ner ribu

    Batareikas pievose stato ….. o cia beprociai ant stogo zole augina KAD tik durniau…… Batareikas ant stogo , o ant zemes derliu auginti reikia. Issaugo zalius plotus … cia ir pagerus ir parukius nelengva zole auginti….

    Reply
  7. Kiek žinau

    Keista kad leido išauginti šeštą aukštą, juk virš penkių aukštų pastatui yra privalomas liftas, ..matyt atrado landą kaip apeit įstatymus!! Šiap pastatas niūrokas, tamsus kažkoks! Įdomu kiek kainuos tas geoterminis šildymas?… na įdomu ir kas tą apželdintą stogą prižiūrės!!!!

    Reply
    • Č

      Liftai jau dabar yra

  8. Nuomone

    Būstas gal ir gražus, bet vieta kai aplinkui vien bendrabučiai, nenorėčiau ten gyventi.

    Reply
    • ezys

      tai amzinai nesites, jus sitas pastatas irgi yra buves bendrabutis 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos universitetas statys naują bendrabutį

Praėjus daugiau nei penkmečiui po to, kai Klaipėdos universitetas (KU) atidarė pirmą naują savo bendrabutį, ši švietimo įstaiga vėl planuoja ...
2021-12-31
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Vaidilos“ pastato atgimimas - 2023 metų vasarą

Buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastatą Paryžiaus Komunos gatvėje įsigijusio ir jį unikaliu muziejumi ketinančio paversti mecenato planai vis labiau tampa ...
2021-10-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This