Viceministrui pažėrė prašymų dėl sporto objektų

Sportas

Ketvirtadienį Klaipėdoje lankęsis švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarska susitikime su miesto valdžios, kai kurių sporto šakų atstovais bei savivaldybės specialistais aptarė sporto objektų uostamiestyje finansavimo galimybės. Svečias taip pat lankėsi miesto sporto bazėse.

Miesto valdžios ir sporto bendruomenės atstovai viceministro prašė skirti deramą dėmesį uostamiesčio sporto įstaigų infrastruktūrai atnaujinti. Nors savivaldybė pastaruoju metu pati nemažai investuoja į šią sritį (Klaipėdos irklavimo centras, Futbolo mokykla, sporto aikštynai prie bendrojo ugdymo mokyklų ir kt.), reikalingos ir valstybės investicijos.

Anot viceministro, Klaipėda yra aukščiausio meistriškumo sportininkų kalvė, todėl miesto ambicijos siekiant valstybės finansavimo yra pamatuotos.

„Prieš rengiant sporto infrastruktūros žemėlapį, norėjau vietoje įsitikinti uostamiesčio sporto situacija. Aktualiausius klausimus išgirdau, ieškosime sprendimų jiems išspręsti“, – sakė viceministras, išskirtiniu objektu įvardinęs dviračių treką.

Pasitarimo metu viceministras pasiūlė, kaip išspręsti dengto futbolo maniežo statybos finansavimo klausimą, tačiau savivaldybė turės suskubti pateikti dokumentus jau veikiančiai programai.

Kalbėta ir dėl Klaipėdos mieste įsteigtų sporto klasių finansavimo valstybės lėšomis. Tokiose 5 klasėse mokosi 120 mokinių – sportininkų. Jos finansuojamos iš miesto biudžeto. Tuo tarpu sporto gimnazijos, kurios Klaipėdoje nėra, papildomai finansuojamos valstybės lėšomis.

Todėl savivaldybė prašė viceministro peržiūrėti esamą tvarką, sudarant vienodas sąlygas sportuojantiems mokiniams.

„Džiugu, kad viceministras atvažiavo ypač darbingos nuotaikos ir kalbamės dabar, kol dar yra dėliojamas Lietuvos sporto investicijų žemėlapis ir kada yra galimybė, kad jame atsiras Klaipėdai, regionui, o ir visai Lietuvai svarbūs sporto objektai. Tai suteikia vilties, bet turėsime atlikti daug namų darbų, tiek kalbant apie dengtą futbolo aikštę, tiek kalbant apie Futbolo mokyklos pabaigimą ir sunkiaatlečių salės joje įrengimą, sporto salės statybą Šviesos g., tiek apie regioninio stadiono statybą. Visi šie objektai yra išskirtinai svarbūs ne tik Klaipėdai, bet ir regionui, todėl labai tikimės, kad šis vizitas taps labai gera investicija į tai, kad šie objektai atsirastų Lietuvos sporto žemėlapyje“, – vylėsi pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This