Klaipėdą užliejo išsiilgta Gatvės muzikos diena

Fotoreportažai, Miestas

Ernesta Onusaitytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2021-07-17

Komentarų: 0

Šį šiltą šeštadienį Klaipėdos senamiestyje prasidėjo Gatvės muzikos diena. Ir iškart buvo galima pajusti, kad šios dienos buvo išsiilgę ne tik atlikėjai, tačiau ir patys klaipėdiečiai. Šiais metais į muzikinę šventę užsiregistravo net 23 grupės atlikėjų, o pačių dalyvių apie 80.

Ernestos Onusaitytės nuotr.

Žiūrovams prisistatyti panoro ir pradedantieji atlikėjai, ir profesionalai. Pats renginys išsiskaidęs net 13-oje miesto vietų.

Gatvės muzikos dieną pirmieji atidarė projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ dalyviai aikštėje prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“.

Klaipėdos komunikacijos koordinatorė bei projekto dalyvė Ieva neslėpė džiaugsmo, jog klaipėdiečiams suteikė kitokios muzikos ritmą. „Tai galimybė pagroti kitokiais instrumentais nei tradiciniais būgnais“, – teigė Ieva. Ji taip pat palinkėjo ir visiems kitiems nebijoti bei dalyvauti tokiuose renginiuose.

Šių metų Gatvės muzikos dienos šūkis yra „Gimė garsas“. Viena iš GMD organizatorių Lina teigė, jog prieš 15-ą metų Andriaus Mamontovo iniciatyva prasidėjo ši tradicija Lietuvoje, tad šiemet norėjosi paminėto tokią progą.

Paklausta, su kokiais iššūkiais šiais metais susidūrė, tvirtino, jog koją pakišo pandemija. „Dėl pandemijos šventė buvo perkelta, nors tradiciškai Gatvės muzikos diena rengiama gegužės trečiąjį savaitgalį. Taip pat buvo iškilęs klausimas, kaip organizuoti šį renginį, dalyvių susirinkimus, susibūrimus, kokie reikalavimai galioja“, – teigė ji.

Aikštėje prie burlaivio „Meridianas“ buvo galima išgirsti net keturias skirtingas muzikines grupes: „Bright Iris“, „C.A.F.E“, „YAMMA“, ir „Empty Set“.

Grupės „Bright Iris“ nariai džiaugėsi turintys galimybę groti tokioje šventėje, nes esą Klaipėdoje nelabai yra, kur galima pasidalinti pozityviais dažniais. „Tai galimybė groti ir smagiai praleisti laiką“, – teigė jie.

Praėjus pro visas vietas, kuriose atlikėjai dalijosi savo muzika, matėsi, jog žmonės išsiilgę įvairios muzikos ir renginių.

Klaipėdietė Lina džiaugėsi, kad jos mieste muzika skamba kiekviename senamiesčio kampelyje. Jos nuomone, Gatvės muzikos diena leidžia atsipalaiduoti ir pasiklausyti įvairios muzikos.

Kitas GMD žiūrovas – Darius. Jis nežinojo, kad vyksta tokia šventė, teigė, jog iš pradžių nesuprato, kodėl tiek daug muzikantų. Tačiau vėliau panaršęs internete sužinojo, kad vyksta Gatvės muzikos diena. „Tikrai nežinojau, kad toks renginys yra, tačiau labai smagu ir einu pasiklausyti kitų atlikėjų“, – juokaudamas atsakė jis.

Gatvės muzikos diena Klaipėdoje vyks iki vėlaus vakaro. Danės gatvėje žiūrovus dar pasitiks bardas ir vaikiškų dainų autorius Jonas Baltokas, o vakare – Klaipėdos nonetas. Turgaus ir Tiltų gatvių sankirtoje muzikuoja Lietuvos verslo kolegijos studentai, o prie Danės krantinės – Ignas Stonkus bei grupė „Linderbirch“.

Įdienojus muzika skambės ir prie skulptūros „Undinėlė“ (gros Gabrielius Žiubrys), Karlskronos aikštėje, kuriame bus galima išvysti muzikinį renginį su Jaunimo biblioteka, Flamenko šokių vakarą bei Jolantą Vaser.

Teatro aikštėje žiūrovų lauks du atlikėjai – Karolis Šileika SKRABALMAN, Gabrielė Kisarauskaitė ir grupė „Breaze“. Vakare Dienovidžio skvere gros grupės „Shyza“ ir „Boss Fight“, o Atgimimo aikštėje – grupė „Bleach“. Danės g. 28 klausytojų lauks „Sun“, Kurpių g. 7 – „Alive Creative Community“, o 21 valandą Tiltų g. 26 A žiūrovus pasitiks Darius Brazdeikis. Gatvės muzikos diena vyksta nuo 2007-ųjų. Ją sugalvojo ir pradėjo muzikantas Andrius Mamontovas, draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet ir tarptautine tradicija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This