Vieniems – nugalėtojų laurai, kitiems – „tėisee par aplinkou”

Nuomonės

Šeštadienį šalia Palangos baigėsi dvi dienas trukusios „Aurum 1006 km lenktynės“. Vakare internetinė žiniasklaida mirgėjo žavių, tarsi nuo podiumo nužengusių nugalėtojų vyrukų nuotraukomis ir intriga – antrosios vietos laimėtojai atsisakė atsiimti prizą.

Nugalėtojams vis dar gyvenant euforijos nuotaikomis, visai kitokios nuotaikos pastarąsias dvi dienas buvo apėmusios tuos, kuriems teko nelaimė tuo metu vykti iš ar į Palangą.

Šeštadienį dėl „Aurum 1006 km” lenktynių prie įvažiavimo į Palangą nutįso kilometrinės automobilių eilės. Palmiros Mart nuotr.

Tarp tokių patekau ir aš. Šeštadienio ryte iš Klaipėdos į Palangą nuvykau dar pakenčiamai – nors autobusas ir buvo priverstas sukti senuoju keliu per Nemirsetą, transporto spūstyje prie posūkio į Palangos autobusų stotį stovėti teko vos keliolika minučių – vilniečiai tokių trikdžių spūstimis net nevadina.

Kur kas įdomesnė situacija klostėsi, kai po pietų iš Palangos teko vykti į Kretingą.

Autobusas pagal grafiką turėjo išvažiuoti 13.45 val. Jo laukė būrelis moterų ir pora vaikinų. 13.50 val. autobusui vis dar nepasirodant, užtikrintu tonu nuraminau besijaudinančią moteriškę, kad autobusas vėluoja dėl minėtų lenktynių ir tuoj tuoj turėtų pasirodyti. 14 val. vis dar jam nepasirodant, nervintis ėmė ir kiti, ypač jauna moteris, kaip supratau, vėluojanti į šeimos šventę. Pirmoji aktyvioji žemaitė ėmėsi veiksmų – paskambino į Kretingos autobusų stotį. Ten pranešė, jog autobusas vėluos nei daug, nei mažai – tik pusvalandį. Prasidėjo grasinimai spauda ir panašiai, kaltę už vėlavimą verčiant stoties darbuotojams.

Bandžiau aiškinti, jog šiuo atveju jie yra tokie pat aukos, kaip ir mes, o pagrindiniai kaltininkai yra lenktynių organizatoriai, pasivažinėti mašinytėmis nusprendę respublikinės reikšmės autostrada prie įvažiavimo į didžiausią šalies kurortą liepos šeštadienį.

Man pritarė ne tik į šeimos šventę jau pavėlavusi jaunoji keleivė, vos tramdanti nevilties ašaras, bet ir iš visų pusių besiformuojančios kilometrinės automobilių eilės ties centriniu įvažiavimu į Palangą.

Tačiau Kretingos autobusų stoties darbuotoja neapgavo – mūsų išlauktas autobusas atlingavo lygiai po pusvalandžio, t.y. 14.15 val.

Pažvelgus į jo vairuotojo veidą tapo aišku – laukia įdomi kelionė, kaip sako žemaičiai, „tėisee par aplinkou”.

Taip ir buvo – iki Vidmantų beveik 20 min. vingiavome, ko gero, dar Smetonos laikus menančiu žvyrkeliu, kurio keliamos dulkės maloniai džiugino akį, o smagus kratymasis padvelkė tolimos vaikystės prisiminimais, kai panašiu žvyrkeliu ne kartą yra tekę vykti iš Salantų į Platelius.

Buvo ir kitų naudingų įdomiosios kelionės epizodų – jos metu susipažinau su naujomis, dar nematytomis apylinkėmis bei dar kartą įsitikinau, kokie visgi darbštūs ir tikrai ne vargšai žmonės yra lietuviai: abipus žvyrkelio išsirikiavę ir jau pastatyti, ir dar tik nuo pamatų besistiebiantys naujakurių namai tarsi bylojo, kad jokios lenktynės bei kiti turtingųjų žaidimai žemaičiams nesutrukdys gyventi taip, kaip jie nori ir gali…

3 Comments

  1. Klausimai

    Filosofinis klausimas- kodėl vadinamajam elitui leidžia plėšti valstybinį kelią? Kodėl visuomeninis interesas tomis dienomis dingsta kažkur anapus? Gal laikas savimi susižavėjusiam nusitiesti savo privatų? Ar Kačerginėje vietos maža?

    Reply
  2. Zm

    Nusitiesk savo kelia, nereikės verkt.

    Reply
    • >zm

      Labai teisingai. Kelia reik savo nusitiest, bet tik tiems pseudolenktynininkams. Moku akcizus už kurą, tad valstybinės reikšmės kelias turi būti nepravažiuojamas tik remonto metu. Ponai turi šiknas draskančių pinigų, tad vėliava į rnkas ir pirmyn savo autodromą statytis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This