Aludarių festivalis sutraukė tūkstančius

Verslas

Šeštadienį Klaipėdoje vykusio Aludarių dienos festivalio organizatoriai skelbia, kad jame lankėsi 6 tūkst. žmonių. Žinia, šiemet į festivalio teritoriją buvo galima patekti tik su 11 eurų kainavusiais bilietais (2019 m. buvo renkamas 5 eurų ekologiniu vadintas mokestis), o atėjusiems reikėjo pateikti galimybių pasą.

Aludarių diena buvo minima „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse. Festivalis sutraukė per 20-ies maisto vagonėlių, seserinių daryklų iš Norvegijos ir Švedijos alaus ambasadorius, kurie vedė degustacijas ir supažindino su išskirtinėmis alaus rūšimis, jų istorija ir aromatinėmis savybėmis. Kai kurie čia degustuoti gėrimai buvo skirti išskirtinai tik šiai progai – tai riboto leidimo šalia esančioje darykloje subrandinti eksperimentai ir savo rūgštesnių skonių balansu nustebinusios užsienio daryklų lauktuvės.

Keturiose aplink daryklą ir jos viduje išdygusiose scenose šįkart pasirodė „Garbanotas“, „Solo Ansamblis“, „Free Finga“, „Planeta Polar“, „Baltasis Kiras“, „Jauti“, „Flash Voyage“, „Vilniaus Energija“, „Baltic Balcan“, Kristijonas Ribaitis. Stand-up komedijos pasirodymus surengė „Šventinis Bankuchenas“ ir Markas su Viktoru, o vakarėlį tęsė didžėjai Tomas Boo, Audrius Kaštonas, DJ Kelmas ir Lukas Feser.

Festivalio metu išskirtinių ir ypač greitai užsipildžiusių ekskursijų dalyviai per ištiestą ranką alaus gamykloje prisilietė prie gamybos proceso ir pamatė visą kelią, kaip keturi ingredientai virsta jau visiems pažįstamu alumi. Aludarių dieną vykstančios ekskursijos ypatingos ir tuo, jog tęsiasi į pro stiklines „Švyturys Bhouse“ gastrobaro grindis atsiveriantį alaus brandinimo rūsį. Čia esančiose ąžuolinėse statinėse net iki kelių metų bręstantis alus įgauna prieš tai jose brandintų tauriųjų gėrimų kvapus ir aromatus.

„Stengiamės atliepti visus šiuolaikinių gyventojų lūkesčius ir poreikius, todėl dar vienas sprendimas, kuriuo didžiuojamės – daugkartinės festivalio taurės. Tokį ekologišką ir simbolišką festivalio suvenyrą šiemet palikome visiems 6 tūkst. dalyvių“, – teigia renginio organizatoriai.

1 Comment

  1. Abstinentas

    Būtų keista, jei nesutrauktų. Kai bus degtindarių šventė – anšlagas garantuotas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Dėl Aludarių dienos - eismo pokyčiai Bangų gatvėje

Iki sekmadienio 16 val. draudžiamas transporto eismas dalyje Bangų gatvės. Dėl Aludarių dienos renginio Bangų gatvės ruože nuo Bangų g. ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje kuriasi naujas miesto traukos centras – Malūnų bendruomenė

Klaipėdos širdyje aplink Bangų gatvę veikiančios ir besikuriančios įmonės bei organizacijos susibūrė į Malūnų bendruomenę, kuri drauge kurs naują uostamiesčio ...
2023-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Aludarių dienos laukia ir lankytojai, ir patys darbuotojai

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo tradicinis Aludarių dienos festivalis, subūręs alaus ir muzikos mylėtojus. „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse vyko ekskursijos, ...
2022-07-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This