Pradėjo rūpintis pėsčiųjų ir dviračių tako Neringoje rekonstrukcija

Regionas

Susisiekimo ministerija pranešė, kad pagaliau rengiamasi Neringoje rekonstruoti jau apverktinos būklės pėsčiųjų ir dviračių taką Smiltynė–Nida.

Susisiekimo ministerijos nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija paskelbė viešąjį pirkimą šiam apie 35 km ilgio ruožui projektuoti. Parengus techninius projektus, 2022 m. planuojama paskelbti statybos darbų viešuosius pirkimus. Siekiama, kad sutvarkytas takas atitiktų Europos dviračių takų tinklo „EuroVelo“ trasoms keliamus reikalavimus.

„Siekiame įrengti modernų pėsčiųjų ir dviračių taką, kuris užtikrintų patogų susisiekimą. Takas yra „EuroVelo trasa“, todėl naudojamas ne tik vietinių gyventojų – juo vyksta ir tarptautinis susisiekimas dviračiais. Šio tako įrengimas leis prisidėti prie ekologijos palaikymo ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimo, nes po rekonstrukcijos bus užtikrinta, kad nuo Smiltynės perkėlos Nidą bus galima patogiai pasiekti dviračiu atsisakant kelionės automobiliu“, – pranešime cituojamas Kelių direkcijos direktorius Remigijus Lipkevičius.

Šį taką numatoma pritaikyti ir specialiajam transportui, kad prireikus būtų galima jį panaudoti apsaugant šį unikalų gamtos kampelį nuo stichinių nelaimių.

Takas driekiasi per saugomą teritoriją Kuršių nerijoje, kur svarbu atsižvelgti į jautrius klausimus dėl medžių, kopų, augalijos. Pagal konkurso reikalavimus tiekėjai turės atlikti statybinius, inžinerinius ir kitus tyrinėjimus, parengti statinio rekonstravimo techninį darbo projektą, atlikti projekto vykdymo priežiūrą.

Kelių direkcija galėjo pradėti šio tako projektavimo darbus tik po to, kai Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės sutiko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir gavo savivaldybių tarybų sprendimus, kad po to, kai takas bus sutvarkytas, jas minėtos savivaldybės perims valdyti nuosavybės teise. Po pėsčiųjų ir dviračių tako sutvarkymo ir perdavimo Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 metrų, o Neringos savivaldybei apie 34 kilometrai tako.

1 Comment

  1. G

    Ar teisingai suprantu, kad 2022 metais tik paskelbs viešuosius pirkimus, o darbai geriausiu atveju prasidės 2023 jei ras tam pinigų. Nes apie pinigus kol kas nė neužsimenama. Tarkim ras pinigų tais pačiais 2023. Per vasarą išdraskys 35km likusio asfalto liekanų, nes gi etapais tai nedarys. Tada ateis jau žiema. Per ją irgi nedirbs, įšalas ir panašūs kliedesiai. Atėjus 2024 pavasariui sutvarkys pirmus 5km, dar kitais metais dar 5km ir jei pasiseks, niekas nebankrutuos, valdžios nepasikeis iki 2030-ųjų gal jau vėl Juodkrantė bus pasiekiama šiuo dviračiu taku 🙂 Ah tiesa, ko gero gi Neringos savivaldybė taką pradės kloti nuo Nidos pusės, tikrai gi ne nuo Klaipėdos, nes pirmi 850 metrų priklauso Klaipėdai 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Autostradoje remontuos tiltą per Minijos upę

AB „Lietuvos automobilių kelių direkcija” jau paskelbė rangovų paiešką magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 290,87 km tilto per Miniją paprastojo remonto ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This