„Grigeo Klaipėda” vėl teršė marias (atnaujinta)

Aplinkosauga, Svarbu

Aplinkos apsaugos departamentui (AAD) gavus informacijos apie antradienį klaipėdiečio Michailo Andrijanovo užfiksuotą Kuršių mariose rudą dėmę, buvo pradėtas patikrinimas. Inspektoriai nustatė, kad tai į lietaus išleistuvą patekusios gamybinės nuotekos teka iš AB „Grigeo Klaipėda“ teritorijos. Pirminiais duomenimis, tai galėjo nutikti dėl netvarių technologinių sprendimų.

Michailo Andrijanovo nuotr.

AAD inspektoriai informuoja, kad tyrimas bus tęsiamas, kol bus nustatyta, dėl kokių priežasčių gamybinės nuotekos pateko į Kuršių marias, o žala gamtai įvertinta ir atlyginta.

Seimo narė Ligita Girskienė socialiniame tinkle skelbia, jog informaciją apie taršą AAD perdavė ji.

„Klaipėdietis Michail Andrijanov užfiksavo, aš nedelsdama pranešiau Aplinkos apsaugos departamentui ir turim… Vėl „Grigeo”, – rašo ji.

„Ne kartą pasikartojantys, didelę žalą gamtai turintys AB „Grigeo“ veiksmai turi būti įvertinti, o žala aplinkai kuo greičiau ištaisyta. Pasikartojantys pažeidimai rodo, kad įmonė turi imtis ne tik deklaratyvių, bet realių sprendimų, kurie užkardytų kelią tokiems įvykiams. Kitą savaitę būtent apie tai kalbėsiu su šios įmonės vadovais. Turime būti principingi saugodami savo gamtą nuo teršalų, todėl sprendimai turi būti efektyvūs. Įmonė turi susitvarkyti savo nuotekų valymą, kitu atveju gresia sankcijos, kraštutiniu atveju uždarymas“, – pranešime cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Kitą savaitę ministras organizuoja susitikimą su AB „Grigeo“ dėl pasikartojančių pažeidimų ir dėl poreikio imtis esminių pokyčių, gerinančių aplinkosauginę situaciją įmonėje.

„Grigeo Klaipėda“ išplatintame pranešime teigia, jog atrado ir pašalino laikiną techninį gedimą, dėl kurio į „Klaipėdos vandens“ eksploatuojamus lietaus nuotekų tinklus ir per juos į Kuršių marias pateko „nedidelis kiekis gamybinių nuotekų”.

„2-3 valandas trukusį technologinio apyvartinio vandens patekimą į aplinką operatyviai sustabdėme. Glaudžiai bendradarbiaujame su aplinkosaugininkais, siekiant nustatyti incidento aplinkybes ir į aplinką patekusių nuotekų kiekį. Pirminiais duomenimis, jis neturėtų būti didelis“, – pranešime cituojamas Paulius Sereikis, „Grigeo Klaipėda“ technikos direktorius.

Anot pranešimo, įmonė kartu su aplinkosaugininkais skubiai atliko „išsamų visos įmonės infrastruktūros patikrinimą”.

Pasak P. Sereikio, įmonė glaudžiai bendradarbiauja su aplinkosaugos institucijomis ir teikia joms visą reikalingą informaciją. Taip pat bendrovė atlieka vidinį patikrinimą.

Tačiau prieš 20 val. M. Andrijanovas ir L. Girskienė toje pačioje marių vietoje vėl užfiksavo taršą ir ją nufilmavo. Aplinkosaugininkai į įvykio vietą atvyko praėjus apie valandą po iškvietimo – 20.40 val. Po jų pasirodė ir Uosto direkcijos darbuotojai. 

ATNAUJINTA. Trečiadienio vakarą pati bendrovė pranešė, kad atlikus vidinį vandens tvarkymo sistemos patikrinimą, nustatyta, jog „nedidelis kiekis technologinio vandens” į „Klaipėdos vandens“ eksploatuojamus lietaus nuotekų tinklus ir per juos į Kuršių marias antradienį pateko dėl automatinės sklendės gedimo.

Pasak P. Sereikio, dėl sklendės gedimo buvo sutrikęs apyvartinio technologinio vandens baseino darbinio lygio palaikymas. Tai lėmė, kad pakilus vandens lygiui baseine, vanduo ištekėjo per tam tikslui skirtą persipylimo vamzdį, o juo – į surinkimo kolektorių.

Anot technikos direktoriaus, šis gedimas buvo pašalintas operatyviai ir užtikrinta, kad incidentas nebepasikartos. Bendrovės vertinimais, į aplinką galėjo patekti keliolika kubų apyvartinio technologinio vandens. Tikslus kiekis esą nustatinėjamas „glaudžiai bendradarbiaujant su aplinkosaugos specialistais”. Surinkti vandens mėginiai atiduoti tirti laboratorijose.

23 Comments

  1. Oi pupuliukai liberiukai

    Mina ant jūsų ” laisvės ir nebaudžiamumo ” padorus seimo narys , o jūs drebate , putas drabstote ir aimanuojate tarpusavyje 🙂 Liberalieji taip išskydo :)))) Bučkis Ligitai 🙂 Taip toliau . Stiprybės . Balsuosiu už Jus , per visus sekančius rinkimus , kur kandidatuosite .

    Reply
  2. o taip

    seimo narė girskienė savo pačių FB sukurtų paskyrų zviozda, jis jau pakeitė tiek klaipėdiečių gyvenimą, kad nebėra kur toliau, pietinėje miesto dalyje jokios smarvės, gyventojams stovėjimo aikštelių padirgubėjo, darželių padvigubėjo, saulė kyla šviesesnė 🙂 ai dar naisių vadui lojali juk pabėgus iš puteikių judėjimų reikėjo rasti kur perbėgti tai perbėgo pas valstiečius. Beje įdomi detalė ši ponia visai nekovoja su smarve ar tarša kuri kyla iš uosto įmonių, o gal dėl to kad valstiečių frakcijoje krūva uosto žmonių???

    Reply
    • @ o taip

      Tai kad ta kaliause isvis su jokia smarve nekovoja. Parodykit man dar bent viena toki slykstu Seimo nari, kuris issiuntes koki rasta iskart uzsakynetu straipsnius pranesti apie grandiozini ivyki. Tokiu susireiksminusiu Seime daugiau nera. O sita daro ta pati, ka dare visus ankstesnius metus tik dabar us Seimo nario lygio atlygi (iki to dare tai nemokamai:) ).

  3. Rinkėjas

    Įdomūs mes piliečiai esame. kai seimo narė Girskiene atsakingai tęsia savo rinkiminius pažadus tai kai kas tai niekina. Bet kiti klaipėdiečių išrinkti seimo nariai kur yra? Tai konservatorių lyderis Pocius ir buvęs savivaldybės tarybos narys pabėgėlis iš Grubliausko komandos į konservatorių Petrošius? Kur šie pažadukai dingo? Ko gero tas Pocius net negyvena Klaipėdoje ir jam dzin Grigeo nusikaltimai. Petrošius daug p žadėjo , labai daug. Nėra nė vieno.. Ilsisi seimūnai juk šie labai ” daug dirbo” pusmetį, nuo tolo sėdėdami namie…Kas už juos balsavo paklauskite jų, pašaukite karo generolą Pocių ir ‘darbštuolį” pažaduką Petrošių…. Aūūū, aūūū ar žinote ką Grigeo vėl prisidirbo…

    Reply
  4. Darker

    Pagarba Girskienei ir Andrijanov, neabejingi piliečiai, kuriems rūpi kokioje aplinkoje gyvenam ir kokioje gyvens mūsų vaikai ir anūkai. Džiaugiuosi, kad dar yra tokių, kurie nėra parsidavę. Kol seime ir miesto taryboje sėdės tokie parsidavėliai ( ne apie visus ), kurie dangsto ir užmerkia akis prieš žalingą veiklą, nes kažkam tai naudinga, tol negalėsim pasitikėti valdžia, kad ji dirba žmogui. Tokios įmonės kaip Grigeo turėtų būti uždarytos. Kiek melo, kiek pasakų prikūrusi ši įmonė.. tiesiog žiūri žmonėms į akis ir tyčiojasi ir niekas nesikeičia. Bet aišku, kol turėsime aukščiausiuose postuose žmones, kurie yra nuolankūs tokioms įmonėms, tol niekas ir nesikeis. Žmonės turi atsibusti ir suprasti kas už to stovi. Jeigu niekas nesikeičia valdant tiems patiems asmenims, tai vadinasi reikia pokyčių, kurie būtų ryžtingi, kurie gerintų miestiečių gyvenimo kokybę ir miesto įvaizdį.

    Reply
  5. klp

    Reikia ne uždaryti šį fabrikėlį, o privesrti susitvarkyti, nes jų pelnai už praitus metus išaugo, o investuoti į aplinkosaugą vengia.
    Jei uždarys fabrikėlį, darbo neteks daug klaipėdiečių…

    Reply
  6. vaje

    Toks ispudis susidaro, kad Girskiene yra biski pasimetus ir nesupranta, kuom ji turi uzsiimt, kaip Seimo nare. Gal ji norejo buti Seimo nare, nes graziai skamba, bet tuo pat metu norejo buti Klaipedoje arciau seimos, lakstyti po laukus ir pranesyneti apie eiline pagauta smarve, issiusta rasta institucijoms ir t.t., nes matosi jai labiau prie sirdies tuscias rekavimas ir piarinimasis, nei realus darbai. Bendrauti su rinkejais reikia, bet tai neturetu buti prioritetu. Rasliavom feisbuke , straipsniais apie smarves paiesku isvykas arba rastus institucijoms rinkeju antra karta nepamirksite, Ligita. Jusu darbu rezaltus vertins labi paprastai – dvokia ar ne.

    Reply
    • .....

      Kuo kvailesnis komentaras , tuo didesnis seimo narės Girskienės dergėjas 🙂 Vaje , vaje , vaje ….Gal prieš demonstruojant bukumą reikėtų nors seimo nario PAREIGAS paskaityti ?

  7. Dalia Ž.

    GRIGEO Kl. įmonė toliau vykdo EKOCIDĄ prieš marias, jūrą ir mus visus… Kas begali būti baisiau? Jie yra KIAULĖS nes kiauliškai elgiasi- nevykdo to ką ,čiut ne ant kelių atsiklaupę, PRIŽADĖJO. Reiškia jie ir MELAGIAI.. Ši įmonė negali toliau funkcionuoti, Ją reikia uždaryti. Ir kuo greičiau. Kur šiuo metu yra Klaipėdos meras, savivaldybės administracija, savivaldybės taryba ? Jie privalo kuo greičiau aptarti ŠĮ ĮVYKĮ. Ir paskelbti miestiečiams . Kl. savivaldybė už viską atsakinga… Kur miesto šeimininkas?
    Pernai GRIGEO Kl. sukvietė NVO pas save į susirinkimą. Tada dir. Eikino paklausiau: ar įmonės teritorijos paviršinės nuotekos tvarkomos atsakingai? Jis atsakė -TAIP. Tai girdėjo 15 žm. MELAGIS jis…

    Reply
  8. *****

    Gerai , kad Klaipėdoje yra tokių seimo narių kaip Girskienė , yra aktyvūs žmonės , kurie stebi ir viešina teršėjus ! Faktas akivaizdus – sakė ” sutvarkėme ” , bet po kelių valandų pafilmuota ta pati situacija ? Seimo nario DARBO DALIS yra dirbti su RINKĖJAIS , Klaipėdiečiai pietinės dalies gyventojai ne veltui pasitikėjo ir išrinko Girskienę į seimą – JI DIRBA ir ŽINO REALIAI KOKIA SITUACIJA , tada turėdamas faktų gali keisti ar papildyti įstatyminę bazę . Kaip taip nesusigaudyti koks seimo nario darbas ir drįsti kaltinti už tai , kad seimo narys DIRBA ? Joooo…. O kiti klaipėdiečių rinkti seimūnai ” atleisti ” nuo darbo rinkėjams , įstatymų keitimo ir ruošimo ? Konservatorių Petrošius prieš rinkimus duobutes Klaipėdoje fotkino ir ką ? Išrinkus į seimą keliai Klaipėdoje susitvarkė ar kokį įstatymą pasiūlė , kad susitvarkytų ? Tas kitas konservatorius , kurio aš net pavardės nepamenu , dar žino kur yra Klaipėda ir kokių bėdų turi klaipėdiečiai ? Na , liberalieji , tai iš vis ” laisvi ” nuo klaipėdiečių rūpesčių , jie turi liberalų Aplinkos ministerį 🙂 Priminkite seime nuo klaipėdiečių TIK Girskienė išrinkta ir turi ” ruošti įstatymų pakeitimus ” ? Ji jau paruošė ” Klaipėdos paketą ” , dėl kurio atidėjimo terminų sėkmingai pakovojo liberalusis klaipėdietis Gentvilas . Kiek metų klaipėdiečiai į seimą rinko liberalus , konservatorius ? AR NORS VIENAS PADARĖ TIEK KIEK PADARĖ ( įstatymų prasme ) Girskienė ? Ne ! Ar kada nors buvo išaiškinta kas teršia miestą ir klaipėdiečių gyvenimus ? Taigi ….. Priekaištauti žmogui , kuris dirba miestiečiams , reikia būti visišku atsilupeliu . Ačiū , Girskienei ir kitiems aktyviems , nenuleidžiantiems rankų , nors yra ir bandančių juos skųsti , dergti . AČIŪ .

    Reply
    • parašė

      Girskienės padėjėjas/a 🙂 Rinksite Girskienę į seimą dar daug kartų, o pietinėje dalyje kaip žmonėms smirda taip smirda, nu bet juk jau registruoti galima, juk seimo narė dar kelias FB paskyras sukurs, kur dės „aktyvią veiklą” :).

  9. Visus šunis ištempsim į dienos šviesą

    Kada ta girskienė turi laiko dirbti savo TIESIOGINĮ DARBĄ – užsiimti teisės aktų inciavimu, kad situacija pasikeistų??? Tai jos, kaip seimo narės pagrindinis darbas, o ne tai, kad kaip dvarniaškai po visas pakampes lakstyti su telefonus ir girtis FB, „oj, žiūrėkit, tai aš aš aš pamačiau, vai kokia aš faina”. O tas andrijanovas – nesu psichiatras, bet , mano manymu, tai žmogelis patologiškai ištroškęs dėmesio, turbūt dėl menkos savivertės, kad taip iš kailio neriasi, kad bent kiek atkreiptų į save aplinkinių dėmesį. Vemt verčia nuo tokių seimagyvių ir adrijanovų.

    Reply
    • cha

      Matyt busi vienas iš grigeo o gal koks korumpuotas valdininkelis kuriam patogu nieko nematyti

    • Kaip man nusibodo ...buki

      Rašai vieną ir tą pačią ” mintį ” – Girskienė ir kiti aktyvūs miestiečiai turi užsičiaupti ir tyliai stebėti kaip teršiamas miestas ar gamta ? Rimtai toks bukumas ? Seime dabar pertrauka iki rudens sesijos !!!! Girskienė ,ne taip kaip klaipėdiečių išrinkti kiti seimo nariai , nesėdi po medžiu , o DIRBA tiems kurie ją išrinko ! Jei nežinai KOKIAS įstatymo pataisas JAU pasiūlė ir kas dar ruošiama , tai gal patylėk . Kam demonstruoti liberaliai laisvos galvos tuštybę ? Bijai aktyvių žmonių , tai gal tau reikia pas medikus vizito ?

    • to 90.135.132.11

      Tavo žiniai, proto bokšte, – teisės aktų rengimas nevyksta vien per seimo sesijas (per jas vyksta jų svarstymas ir priėmimas). tavo minimi „aktyvūs miestiečiai” didžia dalimi yra pragmatiški ciniški politikieriai, siekiantys bet kuriais būdais afišuotis ir daryti save „matoma” (neva ginant viešą interesą), arba pakrikusios psichikos asmenys, siekiantys bent taip pasikelti savo savivertę. Jeigu nematai skirtumo tarp jų, tai pats ir kreipkis pas medikus, nors manau, kad tokiam kaip tu – jau per vėlu. Gali neatrašyt, nes neskaitysiu. Mulki.

    • Šlykštuk

      Ciniški populistai būtų tada , jei filmuotų , viešintų BE FAKTŲ ! O DABAR ? Grigėjo buvo , BUVO ! Dabar vėl yra ? YRA ! Kiek dar reikia ? Enegijoje gamyklėlė …:) o kiek dar kitų
      ? Rezevuok vizitą pas medikus 🙂 Tavo realybės suvokimas iškreiptas 🙂

  10. Manau

    Klaipėdos savivaldybė ir Gentviliukas leido teršti marisu kitaip tikrai neterštu

    Reply
    • J

      Sankcijos už taršą turi būti griežtos, nes iš klaidų nepasimokė!

  11. Edvinas

    Tikrai niekas nesustabdė ir toliau bėga, pažiūrėkite facebook švari pietinė Klaipėda, ten žmonės toliau filmuoja kaip bėga nuotekos į marias.

    Reply
  12. Jo jo

    “Seimo narė Ligita Girskienė socialiniame tinkle skelbia, jog informaciją apie taršą AAD perdavė ji.”
    Mano asmenine nuomone tai ji yra mokėjimo pasidaryti PR kitų rankomis specialistė 😉

    Reply
    • ir dirba aktyviai

      savo pačios FB adminstruojamose grupėse, o kur nors koks normalus įstatymo projektas kaip seimo narės tik „registruokime”, „pranešiau”, „filmavau”, o ta pietinė dalis kaip smirdi taip smirdi…svarbu patekti į seimą.

    • Nežinantiems

      Girskienė per pusmetį registravo 22 teisės aktų pakeitimus, pasižiūrėkit Seimo puslapyje. Kuris Seimo narys klaipėdietis tiek dirba?

    • Ne nežinantiems , o turintiems TIKSLĄ dergti

      mano tik tokia nuomonė . Rašo vieną ir tą patį , per visus komentarus kur esmė ” Seimo narė Girskienė ir kiti aktyvūs miestiečiai , nesutinkantys su miesto teršėjais , TURI UŽSIČIAUPTI . Tokia liberaliai laisva trolinimo forma , gal atsiras kvailių ..tikrai nežinančių ir nesuvokiančių ….Fui …VYKSTA seimo nario MOBINGAS .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This