„Pasitūsinkim”: prezidento „My way”!

Nuomonės

Rytas Staselis
2021-07-20

Komentarų: 0

Opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė, kad ši politinė jėga laiko save prezidento Gitano Nausėdos atrama liberalų ir konservatorių valdomame Seime. Pono Karbauskio požiūris į prezidentą ligi šiol buvo įvairus. Ir teigiamas, ir gana neigiamas. Tačiau naujausias LVŽS lyderio reveransas, ko gero, yra susijęs su griežta p. Nausėdos pozicija dėl partnerystės (nebūtinai vienos lyties, beje) įteisinimo.

Meras patrūbuos, galbūt sudainuos Franko Sinatros „My way”, kaip per p. Nausėdos kampaniją, šventę gal aplankys ir pats prezidentas. Visi „pasitūsins”, o žiniasklaida nesėkmingai ieškos net ne antikovidinės tvarkos pažeidimų, o sveiko proto. Po kurio laiko kuria nors proga galėsime pasiklausyti Jo Ekscelencijos strėlių, kur dar nusidėjo Šimonytė su Dulkiu. Ir žinoma, žiniasklaida. Algirdo Kubaičio nuotr.

Įdomu, ar LVŽS požiūris pasikeis, jeigu Seimo dauguma pagaliau apsvarstys ir priims stambius žemvaldžius apribojančius įstatymus, ką senokai žada nuo buvimo opozicijoje laikų. Dar įdomiau, ar prezidentas tokius įstatymus pasirašys ir ką tada Seime sakys jo „parlamentinė atrama”?

Prezidentas dėl tokios atramos gali turėti nemenkų politinių problemų. Bendresniu požiūriu, bendravimas su p. Karbauskiu politinėmis temomis gali nebūtinai atitikti tą, kuriuo dabar sako kliaująsis p. Nausėda – su žmonėmis. Mat p. Karbauskis yra toks mažesnio kalibro Viktoras Uspaskichas. Abu labu tokiu: yra tik jų pačių asmeniškai politinė nuomonė beigi jų verslo interesai. Darbo partija ir LVŽS yra tokie patys Lietuvos politikos „uabai”. Gal tik LVŽS turi šiek tiek romantiško (kaip p. Karbauskis įsivaizduoja) polėkio.

Kita vertus, kada prezidentas užsiėmęs karais su ministrais ir niekina žiniasklaidą, jam toks aljansas gali tikti. Bent jau laikinai.

Kadencijos dvejų metų sukakties proga jis išsijuosęs pasakojo, kaip sėkmingai Briuselyje organizavo vakcinų tiekimą ir kaip šį nuopelną dabar sukniso sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Tačiau visiškai nemėgino paaukoti bent mažą dalį savo turimo visuomenės pasitikėjimo, kad pakviestų skiepytis dėl to neapsisprendusių šalies gyventojų.

Tuo pat metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia aliarmą: šį savaitgalį Klaipėdoje vyksiančios Jūros šventės organizatoriai esą spjovė į visus pandemijos pavojus ir žada uostamiestį užtvindyti intensyviais renginiais, prekybos bumu.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės” atstovai tvirtina besilaiką visų Vyriausybės priimtų nutarimų ir normų. Taigi nežada pažeisti COVID-19 prevencijos taisyklių.

Nepriklausomas interneto portalas „Atvira Klaipėda” (AK) anksčiau šiemet skelbė, kad šiai VšĮ vadovauja Liutauras Galinis – iki š.m. kovo p. Nausėdos patarėju dirbęs veikėjas. Jis užėmė šią poziciją po to, kada iš VšĮ „Klaipėdos šventės” pareigų pasitraukė kitas jos vadovas – Ovidijus Zibalis, pabuvęs poste vos dvi savaites. Ponas Galinis įstaigon mėgino įsidarbinti anksčiau, tačiau nesėkmingai.

Prieš dvejus metus, AK teigimu, p. Galinis būsimojo prezidento rinkimų štabe Klaipėdoje dirbo kartu su Inga Grubliauskiene – uostamiesčio mero sutuoktine.

Meras patrūbuos, galbūt sudainuos Franko Sinatros „My way”, kaip per p. Nausėdos kampaniją, šventę gal aplankys ir pats prezidentas. Visi „pasitūsins”, o žiniasklaida nesėkmingai ieškos net ne antikovidinės tvarkos pažeidimų, o sveiko proto. Po kurio laiko kuria nors proga galėsime pasiklausyti Jo Ekscelencijos strėlių, kur dar nusidėjo Šimonytė su Dulkiu. Ir žinoma, žiniasklaida.

Sakysite, insinuacija, sąmokslo teorija… Pamatysim, kada Dulkiui su Šimonyte teks užsikrėtusius skaičiuoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This