„Skrajojančio olando“ Zenta – vokietė Manuela Uhl

Kultūra

Klaipėdos festivalyje pirmą kartą Lietuvoje publika išgirs garsiausiose pasaulio scenose laukiamą sopraną iš Vokietijos Manuelą Uhl. Viena geriausių Richardo Wagnerio muzikos atlikėjų tituluojama solistė liepos 29 ir 31 dieną operoje „Skrajojantis olandas“ atliks užkeiktojo jūrininko mylimosios Zentos vaidmenį. Manuelą Uhl į Lietuvą atvyks pirmą kartą.

„Labai laukiu šio susitikimo. Noriu pamatyti Lietuvą, nes daug apie ją girdėjau iš savo draugės lietuvaitės Mildos Stisienės, kuri rodė nuostabias nuotraukas iš Klaipėdos, Palangos ir Kuršių nerijos. Noriu pasimatyti ir su savo mylimais kolegomis Kristianu Benediktu ir Almu Švilpa“,- pranešime cituojama M. Uhl.

Anot Manuelos, Zenta – jos mylimiausia partija.

„Zentos partijos aš mokiausi laive, plaukiodama Baltijos jūroje. Ją teko atlikti daugybėje operos teatrų: Berlyne, Honkonge, Kopenhagoje, Diuseldorfe, Karlsrūhėje. Niekada nenustosiu jos mylėti, nes vis randu joje naujų spalvų“, – tikina solistė.

M. Uhl sako, kad KVMT „Skrajojantis olandas“ jai taps išskirtinis, nes pirmą kartą teks dainuoti Zentos partiją lauke, ant marių kranto.

„Aš mačiau jūsų „Skrajojančio olando“ vaizdo medžiagą. Mano vyriausiasis sūnus man ją parodė su tokiu entuziazmu. Net nesvajojau, kad galėčiau tapti tokio įspūdingo pastatymo dalyve“, – sako solistė.

Manuela Uhl gimė pietų Vokietijoje, studijavo Zalcburge, Ciuriche ir Freiburge. Jos karjera prasidėjo Kylio ir Karlsrūhės operos teatruose. 2011 m. dainininkė sulaukė tarptautinio pripažinimo, o dabar yra viena iš labiausiai operos teatrų graibstomų ir publikos laukiamų Richardo Strausso bei Richardo Wagnerio kūrinių atlikėjų. M. Uhl atlieka pagrindines partijas Wagnerio, Strausso, Beethoveno, Weberio, Schrekerio, Korngoldo kūriniuose. Solistės repertuaras – vėlyvojo romantizmo ir šiuolaikinių kūrinių vaidmenys, kurie reikalauja balso galios, ypatingo muzikinio lankstumo ir jaunatviškos aktorinės išvaizdos.

1 Comment

  1. Klaipėdos svečias

    Nuostabu, kad nuspręsta ,,Skrajojantį olandą” parodyti didesnei publikos daliai. Mačiau praėjusiais metais, vaizdas nepakartojamas: Elingo atmosfera, plaukiantys laivai, marios, temstantis dangus. O pati opera kaip šspūdingai pastatyta. Mačiau ir per televizorių, bet vaizdas nė iš tolo neprilygsta matyto . Linkiu Muzikiniam teatrui sėkmės, o žiūrovams malonių akimirkų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš prie teatro buvusios akmeninės kompozicijos gimsta skulptūrinės miniatiūros

Prie įėjimo į senąjį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą buvusios akmens kompozicijos buvo atsisakyta, tačiau jos atmintis atgims suvenyruose. Įamžindamas ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Senasis sietynas atgims naujame Muzikinio teatro pastate

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame jo pastate atgims ir fojė esantis sietynas, sukurtas žinomo lietuvių juvelyro, metalo dailininko ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This