Andriaus Mamontovo koncertą Klaipėdoje apšildys Andrius Mamontovas

Kultūra

Klaipėdos gimtadienio išvakarėse koncertą „Vandenyje“ Jono kalnelyje rengiančio Andriaus Mamontovo pasirodymą apšildys grupė iš Berlyno „Alien Grace“, kurioje būgnus muša Lietuvos scenos grando sūnus – taip pat Andrius.

Liepos 31-ąją vyksiantis koncertas bus pirmas tokio masto renginys atnaujintoje Jono kalnelio teritorijoje, scena bus įrengta saloje, o žiūrovai įsikurs ne tik ją juosiančiuose pylimuose, bet ir vandenyje, ant specialiai šiai progai nuomojamų vandens dviračių, valčių, irklalenčių.

„Norisi surengti tokį koncertą, kokio žmonės pasiilgo per šią ilgą pertrauką. Todėl didžioji dalis jo metu atliekamų dainų bus tos, kurios yra žinomiausios. Ypatingai Klaipėdoje“, – repertuarą trumpai pristatė A. Mamontovas.

Koncertą „Vandenyje“ apšildys grupė „Alien Grace“ iš Berlyno, kurios būgnininkas yra Andriaus Mamontovo sūnus Andrius.

„Mūsų grupė gyvuoja jau 4 metus ir yra įdomi tuo, kad visi nariai yra iš skirtingų šalių. Pagrindinis vokalistas – danas, vokalistės – švedė ir norvegė, gitaristas – iš Maltos, o bosine gitara groja bulgaras. Visi mes susipažinome studijuodami Berlyno populiariosios muzikos institute. Mūsų stilius – tai tarsi roko ir soul muzikos mišinys, galbūt yra šiek tiek panašumo į „Queen“ ar „Supertrump“, tačiau visos mūsų dainos absoliučiai unikalios. Labai laukiame koncerto, bus labai smagu sugrįžti į sceną. Klaipėdoje atliksime tokias dainas, pagal kurias bus galima ir šokti, ir verkti“, – sakė Andrius Mamontovas jaunesnysis.

Muzikantas teigia, jog jo veiklos niekaip neveikia tėčio žinomumas ir statusas Lietuvos muzikos pasaulyje.

„Gal kažkam tai ir turi įtakos, tačiau man – ne. Mes abu esame muzikantai, tačiau labai skirtingi“, – sakė vaikinas, su tėvu koncertuojantis ne pirmą kartą.

A. Mamontovas džiaugėsi, jog koncertas Klaipėdoje suteikia šansą pasirodyti jaunai grupei, o žiūrovams – išgirsti ir įvertinti jos kūrybą.

„Aš labai džiaugiuosi tokia galimybe, labiausiai – dėl to, kad sūnaus grupė galės groti žiūrovams. Dabar, po priverstinės pertraukos, jiems labai reikia daugiau viešumo, koncertų – tai jauni žmonės, kurie dar tik ieško savo kelio, todėl toks pasirodymas jiems bus puiki proga“, – sakė A. Mamontovas.

Įdomu tai, kad prieš 12 metų A. Mamontovas su savo sūnumi toje pačioje Klaipėdos vietoje buvo užfiksuotas 2009-aisiais, kai atlikėjas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginyje Jono kalnelyje atliko savo kūrinį „Geltona. Žalia. Raudona“.

„Puikiai pamenu tą dieną, tačiau nesu linkęs mistifikuoti fakto, kad mes kartu sugrįžtame į tą pačią vietą. Tai tiesiog sutapimas. Malonus sutapimas“, – sakė Lietuvos scenos legenda.

Anot organizatorių, liepos 31-ąją Jono kalnelyje susirinksiantys žiūrovai jau skaičiuojami tūkstančiais. Dauguma bilietų jau išparduoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Andrius Mamontovas: „Kūryba yra didžiausia laisvė“

40-mečio scenoje proga koncertų turą „Vienas“ po Lietuvą surengęs Andrius Mamontovas sako, jog viena iš neigiamų žinomumo pasekmių yra tai, ...
2023-12-16
Skaityti daugiau

Regionas

Andrius Mamontovas tikisi, jog nebepapiktins šilutiškių

Į koncertinį turą „Vienas“ išsiruošiantis Andrius Mamontovas teigia, jog tikisi ištaisyti kadaise padarytą klaidą. „Aš labai pasiilgau turo per Lietuvą. ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This