Dešimtims Klaipėdos rajono jaunuolių – pirmoji darbo patirtis

Regionas

Pernai sėkmingai startavusi Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa ir šiemet sulaukė gausaus būrio jaunuolių, pasiryžusių vasaros atostogas iškeisti į naują patirtį ir galimybę užsidirbti pirmąjį atlyginimą. Beveik keturios dešimtys įmonių įdarbino daugiau kaip pusšimtį jaunuolių iki 18 metų.

Rajono savivaldybės nuotr.

Programai įgyvendinti iš Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto skirta 25 tūkst. eurų, dar 10 tūkst. eurų skyrė Jaunimo reikalų departamentas, taip sudarydamas galimybę vasaros metu į darbo rinką integruoti dar daugiau moksleivių. Projekte dalyvauja 38 įmonės, įdarbinusios 60 jaunuolių iki 18 metų. Savivaldybė darbdaviui kompensuoja 300 Eur, jei jaunuolis dirba pilnu etatu 1 mėnesį ir 600 Eur, jei jaunuolis dirba pilnu etatu 2 mėnesius.

Kaip sekasi programos dalyviams ‒ tiek įdarbinusiems, tiek dirbantiems, domėjosi mero pavaduotoja Ligita Liutikienė ir jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė.

Susitikimų metu buvo diskutuota apie jaunimo aktyvumą bei įsitraukimą, programos pasiteisinimą ir galimus pokyčius ateityje. Moksleiviai dalijosi mintimis, kodėl nusprendė vasarą praleisti dirbant, kokius įspūdžius išgyvena ir su kokiais sunkumais susidūrė.

Daugelis jų pasakojo, kad dalyvavimas programoje palengvina įsidarbinimo galimybes, ypatingai, kai esi nepilnametis. Kartu tai ir galimybė įgyti patirties bei užsidirbti savo pinigų.

Programa patenkinti ir jaunuolius įdarbinusių įmonių vadovai. Matydami, kokią abipusę naudą ir išliekamąją vertę turi ši iniciatyva, jie siūlė kitąmet svarstyti galimybę didinti programai skiriamą finansavimą.

„Džiugu, kad atsirado verslų, kurie nepabūgo atverti savo durų jauniems žmonėms ir leidžia jiems pasisemti patirties. Jaunuoliai ne tik įvertins ir supras, kaip yra uždirbami pinigai, bet ir išmoks patys valdyti savo finansus. Dirbdami jie įgyja naujų kompetencijų, didėja finansinis išprusimas“, – pranešime pažymi rajono vicemerė L. Liutikienė.

Ji džiaugiasi, kad kai kurios įmonės, tokios kaip „Dino parkas“ Radailiuose ir poilsio ir pramogų uostas Drevernoje, jaunimo motyvaciją pasirinkti sezoninį darbą vasaros atostogų metu skatina ir kitais būdais – suteikdami nemokamą apgyvendinimą, maitinimą, atsižvelgdami į individualias kiekvieno jaunuolio galimybes ir patirtį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This