Politikai susipažino su pagrindiniu „Klaipėdos energijos“ padaliniu

Miestas

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai susipažino su savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ rajonine katiline Šilutės plente.

„Politikai turėtų patvirtinti naują miesto Šilumos ūkio specialųjį planą. Mes tiekiame ekologišką A++ standartą atitinkančią šilumos energiją, daugiau nei 70 procentų mūsų šilumos pagaminama iš atsinaujinančių išteklių. Yra visos galimybės Klaipėdos orą padaryti švaresniu, atsisakyti mieste iškastinio kuro katilinių“, – atsakydamas į klausimą, kaip didinti centralizuotu šildymu besinaudojančių vartotojų skaičių sakė Antanas Katinas, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Jis aiškino, kad net individualių namų savininkams, kurie iki šiol būstą šildo dyzeliu, anglimi ar durpių briketais, atsirado galimybė atsisakyti neefektyvių ir orą teršiančių šildymo įrenginių. Jie galės pasinaudoti valstybės parama ir prijungti prie centralizuotų šilumos tinklų. AB
„Klaipėdos energija“ tam nemato techninių kliūčių – yra sprendimai ir grindiniam, ir radiatoriniam šildymui, o bendrovės specialistai pasiruošę konsultuoti dėl prisijungimo galimybių.

Trumpoje ekskursijoje apžiūrėję biokuro saugyklas bei naujus katilus politikai ilgėliau užtruko prie rūsio patalpų, kur žiemą aplinkosaugininkai fiksavo pažeidimą ir bendrovei skyrė 67 eurų nuobaudą už galimą Kuršių marių taršą.

„Mes su šia aplinkosaugininkų išvada nesutinkame, bet dėl grynai ekonominių priežasčių neskundėme nuobaudos teismui. 67 eurai nėra ta suma dėl kurios verta leisti tūkstančius advokatų samdymui ar metų metus gaišti mūsų darbuotojų laiką ruošiant medžiagą ir sėdint teismuose“, – argumentavo bendrovės vadovas.

Žiemą aplinkosaugininkai įžvelgė galimą paviršinių nuotekų taršą smėliu bei druska iš AB „Klaipėdos energijos“ teritorijos, tačiau, anot šilumininkų, neatsižvelgė į jų pateiktus kontrargumentus. Tose patalpose, kuriose fiksuota tariama tarša, šilumos gamybai ir įrenginių aptarnavimui minėtos medžiagos nenaudojamos.

Į tariamo incidento rūsį nusileidę ir įrenginius apžiūrėję politikai Alvidas Šimkus ir Arūnas Barbšys teigė labiau tikintys energetikų versija.

„Prisimename, kiek tūkstančių tonų druskos ir smėlio mišinio šią žiemą buvo išbarstyta Klaipėdos gatvėse. Labiau tikėtina, jog į Kuršių marias ištekėjęs ir užfiksuotas gelsvo vandens srautas buvo atodrėkio metu iš gatvių subėgusios polaidžio nuotekos. Termofikacinis vanduo, kurį savo trasose naudoja ir katiluose kaitina energetikai, yra žalios spalvos“, – teigė inžinieriaus išsilavinimą turintis Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

1 Comment

  1. O politikų nesudomino

    kokia ten ” N ” įmonė Lipkių 13 ” Klaipėdos energijos ” teritorijoje ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Balandį - beveik penktadaliu pigesnė šiluma nei pernai

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Šilumos kaina Klaipėdoje - didžiausia tarp didmiesčių

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba skelbia, kad kovą vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 7,07 ct/kWh (be PVM). Tuo metu ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This