Prasidės balsavimas dėl klaipėdiečių pasiūlytų idėjų įgyvendinimo

Miestas

Klaipėdoje pradėtas vykdyti dalyvaujamojo biudžeto projektas žengia į kitą etapą: nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 29 d. miestiečiai kviečiami
balsuoti už labiausiai patinkantį pasiūlymą. Rugpjūčio pabaigoje susumavus balsus, paaiškės, kurias gyventojų iniciatyvas imsis įgyvendinti Klaipėdos savivaldybė.

Dalyvaujamojo biudžeto tikslas – pakviesti uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti siūlant idėjas, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką ir vietos infrastruktūrą. Nuo gegužės 17 d. iki birželio 17 d. klaipėdiečiai siūlė savo idėjas  – buvo pateikti 33 pasiūlymai. Po specialistų peržiūros 16–os pasiūlymų teko atsisakyti, nes buvo pateikti ne visi reikiami dokumentai arba pasiūlymai prieštaravo miesto teritorijos detaliesiems planams.

Buvo atrinkta 17 miestiečių pasiūlymų, kuriuos Klaipėdos savivaldybė galėtų įgyvendinti, jei pasiūlymai sulauks klaipėdiečių palaikymo.

Tarp pateiktų gyventojų iniciatyvų daugiausia pasiūlymų įrengti vaikų žaidimų, aktyvaus poilsio, sporto aikšteles, laisvalaikio erdves, taip pat buvo siūlymų įrengti kiemo apšvietimą, automobilių parkavimo aikšteles. Tarp idėjų – ir siūlymas pastatyti Prūsų Lietuvos sieną, siūlymai „Daugiau spalvų Klaipėdos kiemuose“, „Skambantis miestas“ ir kt.

Liepos 22 d. startuos balsavimas, kurio metu kiekvienas Klaipėdoje registruotas asmuo vyresnis nei 16 metų galės atiduoti savo balsą už 3 jam labiausiai patikusias idėjas. Vėliau susumavus rezultatus paaiškės didžiausias gyventojų simpatijas pelnę projektai.

Balsuoti bus galima internetinėje platformoje https://dalyvauk.klaipeda.lt/, o tiems, kas nesinaudoja internetu, – atvykus į Klaipėdos m. savivaldybės administraciją (Liepų g. 11, 116 kabinetas).

Dalyvaujamojo biudžeto priemonė taikoma užsienio šalių ir Lietuvos savivaldybių praktikoje, siekiant labiau įtraukti gyventojus į miesto valdymą. Šių metų idėjų įgyvendinimui skirta 100 tūkst. Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Išrinktos geriausios Kretingos rajono gyventojų iniciatyvos 

Apžvalgos bokštas Kurmaičiuose, parko atnaujinimas palei buvusį senąjį Čyžų dvarą Šukės kaime, pasivaikščiojimo tako „Rūko takas“ prie Vydmantų karjero įrengimas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas

Išrinktos patraukliausios gyventojų iniciatyvos

Išrinkti jau trečią kartą Klaipėdoje įgyvendinamo dalyvaujamojo biudžeto nugalėtojai. Patraukliausios gyventojų idėjos buvo išrinktos susumavus klaipėdiečių balsus. Beveik mėnesį trukusiame ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Miestas

Startuoja naujas dalyvaujamojo biudžeto etapas

Uostamiesčio gyventojai jau gali siūlyti idėjas gyvenamajai aplinkai gerinti. Labiausiai patikusias balsuodami taip pat rinks miestiečiai. Už patraukliausių gyventojams idėjų ...
2023-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This