Pusmečio rezultatai: sumažėjo plėšimų, padaugėjo sukčiavimų

Kriminalai ir nelaimės

Siekiant įvertinti Klaipėdos apskrities policijos veiklos efektyvumą, pokyčius kriminogeninėje situacijoje, išsiaiškinti sritis, kurioms reikėtų skirti daugiau dėmesio, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato padalinių vadovai trečiadienį aptarė pusmečio veiklos rezultatus.

Eismo įvykiuose per I šių metų pusmetį žuvo mažiau žmonių. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius visoje Klaipėdos apskrityje – 8 jos miestuose ir rajonuose – užregistruotos 2036 nusikalstamos veikos, tai yra – 326 mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Labiausiai sumažėjo plėšimų – beveik 53 procentais, tai yra – šiemet apskrityje užregistruota 18 plėšimo atvejų, o pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo 38. Sunkių ir labai sunkių nusikaltimų apskrityje sumažėjo beveik 24 procentais – nuo 126 registruotų pernai, iki 96 šiemet. Nužudymų sumažėjo perpus – per pirmąjį šių metų pusmetį Klaipėdos apskrityje įvykdyti trys tokie nusikaltimai. Mažiau fiksuojama viešosios tvarkos pažeidimų – šiemet užregistruotos 58 tokios nusikalstamos veikos, pernai per tą patį laikotarpį – 98. Vagysčių Klaipėdos apskrityje taip pat įvykdyta maždaug trečdaliu mažiau – 300 šiemet, o pernai buvo 471.

Pasak policijos pranešimo, daugiau fiksuojama įvairaus pobūdžio sukčiavimo atvejų. Pernai per pirmąjį pusmetį buvo registruotas 81 sukčiavimo atvejis, šiemet – jau 130.

Tačiau Klaipėdos apskrities pareigūnai ir tiria juos gana sėkmingai – vien šių metų liepą baigta tirti ir į teismui nagrinėti perduota byla, kurios metu išaiškintos 52 nusikalstamos veikos – sukčiavimai, plėšimai, neteisėtas elektroninės priemonės įgijimas ir panaudojimas, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimas, policijos pareigūno vardo pasisavinimas ir kt. Į teisiamųjų suolą sės septyni organizuotoje grupėje veikę kaltinamieji, įtarimai pareikšti ir juridiniam asmeniui.

Smurto artimoje aplinkoje statistika kinta nedaug – šiemet užfiksuoti 354 atvejai, pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo 337.

Klaipėdos apskr. VPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius pasidžiaugė bylų ištyrimo rodikliu – išaiškinta beveik 69 procentai iš visų per pirmąjį pusmetį užregistruotų nusikalstamų veikų, o sunkių ir labai sunkių nusikaltimų ištyrimas siekia net 95 procentus.

Aktyvi policijos priežiūra kriminogeniniuose židiniuose taip pat duoda akivaizdžių rezultatų – iškvietimų skaičius mažėja beveik visuose Klaipėdos apskrityje išskirtuose „karštuosiuose taškuose“. Klaipėdos mieste yra 5 kriminogeniniai židiniai, pranešimų apie galimas nusikalstamas veikas juose nuolat mažėja, o Danės gatvėje, šalia naktinių barų ir lošimo įstaigų esančioje teritorijoje – per pusmetį negauta nė vieno pranešimo, kai pernai per tą patį laikotarpį buvo buvo registruota 11.

Klaipėdos apskrities keliuose – mažiau aukų. Per pirmąjį šių metų pusmetį apskrityje įvyko 177 įskaitiniai eismo įvykiai, tai yra – 19 daugiau nei pernai, per juos žuvo 7 žmonės, pernai per pirmą pusmetį apskrities keliuose žuvo 11 žmonių. Neblaivūs vairuotojai šiemet sukėlė 7, pernai – 11 įskaitinių eismo įvykių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dėl vagystės sulaikyti du nepilnamečiai ir vienas mažametis

Per praėjusią parą Klaipėdoje užfiksuotos net trys vagystės. Sulaikyti trys įtariamieji nepilnamečiai, du iš jų atsidūrė areštinėje. Ketvirtadienį apie 11 ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikyti jaunuoliai, įtariami vogę degalus bei pagrobę du automobilius

Klaipėdos miesto bei Klaipėdos rajono policijos pareigūnai praneša nustatę du jaunus įtariamuosius – 20-ties ir 19-os metų, kurie galėjo įvykdyti ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This