Olando partiją atliks geriausias Latvijos operos solistas Rihards Mačanovskis

Veidai

Rugpjūčio 4-ąją Richardo Wagnerio operoje „Skrajojantis olandas“ elinge operinio dainavimo gerbėjai gėrėsis geriausiu 2012 ir 2014 metų Latvijos operos solistu pripažinto Rihardo Mačanovskio (Latvija) balsu. Ne viename garsiame pastatyme dainavęs solistas atliks Olando partiją. 

„Tai bus mano antras apsilankymas Klaipėdoje. Praėjusiais metais buvau Klaipėdoje, stebėjau spektaklį, o prireikus būčiau pakeitęs Olando partijos atlikėją Almą Švilpą. Labai laukiu, kada galėsiu dainuoti išskirtiniame Klaipėdos „Skrajojančiame olande“. Ko tikiuosi Klaipėdoje? Daug gerų dainininkų, muzikantų ir pasirodymui palankaus oro elinge. Kaip dainininkui man svarbu būti puikios formos ir rasti ryšį su kiekvienu operos klausytoju“, – sako R. Mačanovskis. 

Anot solisto, Olandas iš R. Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ – vienas jo mėgstamiausių personažų.

„Labai mėgstu R. Wagnerio parašytą muziką. Atlieku Olando partiją Latvijos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Olandą dainavau ne viename pastatyme, tačiau tai bus mano pirmas kartas, kai šią partiją atliksiu atviroje scenoje, ant jūros kranto, nuostabioje aplinkoje“,- su nekantrumu pasirodymo laukia R. Mačanovskis. 

R. Mačanovskis mokėsi Latvijos muzikos akademijoje, prof. G.Antipovo ir A. Lustės klasėse (1998). 2003 m. įgijo muzikos bakalauro laipsnį ir tapo Latvijos nacionalinės operos solistu.  

R. Mačanovskis – kasmetinio „Latvijas Gāze“ konkurso laureatas, apdovanotas kaip geriausias 2012 ir 2014 metų operos solistas, Paulo Saksso premijos laureatas ir „Grand Music Award“ nominantas už puikią interpretaciją. 

Solistui teko dainuoti Maskvoje, Niujorke, Makao, Provanse, Bergene, Berlyne, Sarbriukene, Nante.

Šiuo metu solistas Latvijos nacionalinėje operoje atlieka šias partijas: Onegino (P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“), Volframo (R. Wagner „Tanhoizeris“) ir Olando (R. Wagner „Skrajojantis olandas“),  Figaro (W. A. Mozart „Figaro vedybos“), Leporelo, Maseto (W. A. Mozarto „Don Žuanas“), Eskamiljo (G. Bizet „Karmen“)  ir kitas. 

Dirbo su žinomais dirigentais Karel Mark Chichon, Tadeusz Wojciechowski, Zbigniew Graca, Mikhail Tatarnikov, Vassily Sinaisky, Modestas Pitrėnas, Cornelius Meister, Gintaru Rinkevičiumi, Pierre Boulez, Daniel Oren. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

„Carmina Burana“ herojai pasiruošę čiupti laimę ir mėgautis gyvenimu

„Kantatos tekstai šių laikų klausytojui gali atrodyti nevisai padorūs, tačiau skirtingose visuomenės grupėse ir skirtingu metu tai, kas padoru, o ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Kultūra

III tarptautinio operos ir klasikinės muzikos festivalio programa

III-iasis Klaipėdos festivalis, liepos 28–rugpjūčio 11 dienomis grįžtantis į Pauliaus Lindenau elingą, bus išskirtinis savo turiniu, prasmingomis dedikacijomis ir noru ...
2023-07-14
Skaityti daugiau

Veidai

Loreta Narvilaitė: „Klaipėda ir jūra yra nuolatinės, pasikartojančios temos mano kūryboje"

Klaipėda ir jos garsai – vieni iš svarbiausių Loretos Narvilaitės, sukūrusios muziką pirmajam istorijų operos „Klaipėda“ veiksmui, įkvėpimo šaltinių. Iš ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This