„The Tall Ships Races“ ir „Europiada“: bus antras dublis

Miestas

Klaipėda sieks surengti anksčiau suplanuotus, tačiau dėl pandemijos atidėtus tarptautinius renginius – didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships Races“ bei Europos tautinės kultūros festivalį „Europiada“.

„Klaipėdos švenčių” nuotr.

Savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė sutarties dėl didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ organizavimo Klaipėdoje 2024 m. projektui bei pavedė merui pasirašyti šią sutartį, o Savivaldybės administracija įpareigota organizuoti programos parengimą bei įgyvendinimą ir suplanuoti būtinas lėšas savivaldybės biudžete.

„Finansinė šio klausimo pusė ta, kad reikia mokėti metinį mokestį, kuris eurais siekia apie 45 tūkst. eurų, tad per ketverius metus susidarys 184 tūkst. eurų suma. Kiek kainuotų pačios regatos organizavimas, šiandien sunku pasakyti. Šių metų renginio, kuris neįvyko, sąmata buvo apie 700 tūkst. eurų“, – buvo sakiusi Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Taryba taip pat pritarė Europos tautų festivalio „Europiada“ organizavimui Klaipėdoje 2022 m. liepos 13–17 dienomis bei numatė, kad būtų suplanuotos festivalio organizavimui būtinos lėšos.

Skaičiuojama, kad suorganizuoti „Europiadą“ Klaipėdos savivaldybei taip pat gali kainuoti 700 tūkst. eurų, bet nemažą dalį šios sumos „Europeade“ komitetas grąžina iš surinktų dalyvio mokesčių.

Didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ Klaipėdoje buvo laukiama jau per šią Jūros šventę, tačiau dėl pasaulinės pandemijos regata buvo atidėta. Tiesa, dalis burlaivių, susibūrę po naujos regatos – „Baltic Regatta 2021” – vėliava, į Klaipėdą vis tiek atplauks.

Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija (Sail Training International – STI) Klaipėdai suteikė išskirtines sąlygas priimti šią regatą neteikiant naujos, paprastai privalomos paraiškos.

Tuo metu spalvingosios „Europiados“ Klaipėdoje buvo laukiama jau 2020 m., tačiau dėl pasaulinės pandemijos, renginys negalėjo įvykti nei praėjusiais metais, nei šiemet. Tarptautinis „Europiados“ organizacinis komitetas tikėdamas, kad pandemija nuslūgs, nusprendė sudaryti sąlygas Klaipėdai priimti festivalį 2022 m. liepos 13−17 dienomis.

2009 m. šis festivalis jau vyko Klaipėdoje. Tuomet festivalis sulaukė daugiau nei 4500 dalyvių iš daugiau nei 27 Europos šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Jau aišku, kad į Klaipėdą atplauks mažiausiai 46 burlaiviai

Birželio 27-30 dienomis penktą kartą į Klaipėdą sugrįžtančiose „The Tall Ships Races“ didžiųjų burlaivių lenktynėse jau yra užsiregistravę 46 laivai: ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš Kultūros skyriaus traukiasi ir laikinoji jo vedėja

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This