Jūros šventės mugės prekybininkai: kylančios kainos nuotaikos negadina

Fotoreportažai, Verslas

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2021-07-23

Komentarų: 1

Į nuo penktadienio vidurdienio atsidariusią Jūros šventės mugę jau plūsta minios žmonių. Retas kuris iš jų paiso rekomendacijos dėvėti kaukę, netrūksta ir taip besielgiančių prekybininkų, kuriems kaukės buvo šventės organizatorių reikalavimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jau antrus metus mugės palapinės išdėstytos didesnėje teritorijoje – Danės, Turgaus, Tiltų, Pilies, Priešpilio gatvėse bei Šiauriniame rage.

Priešpilio gatvėje drabužiais prekiaujanti Virginija Ruigienė sakė, jog prekybos vietos yra pabrangusios, tačiau vis dar įperkamos, mat šiemet moteris pirkėjų laukia mažiau paklausioje mugės dalyje. Prieš dvejus metus Virginija prekiavo Danės gatvėje prie buvusio TEO pastato ir rezultatais liko patenkinta.

Mugėje galima įsigyti ir personalizuotų daiktų, ir medinių gaminių, daug tautodailės, juvelyrikos gaminių, maisto produktų. Kaip ir pernai, gatvėse nematyti naminio alaus bei šviečiančių žaislų prekeivių.

„Nuotaikos puikios. Žinoma, kad nusiteikę sulaukti daug pirkėjų – juk tam ir atvažiavom. Prėjusiais metais mūsų į Jūros šventę nepriėmė – buvo atranka ir mes nepatekom, kaip ūkininkai buvom nepageidaujami. Užpernai prekiavom prie „Arkos“, tai gerai pasisekė tais metais. O kainos mūsų nesikeičia nuo lito laikų“ – pasakojo Tiltų gatvėje sūriais prekiaujanti Aušra Ratkevičienė.

Moteris taip pat skundėsi mugės prekybininkams nustatytomis elektros kainomis, mat reikia sumokėti už tokį kiekį elektros, kurio net neišnaudoja.

Vėlų penktadienio vakarą išplatintame Jūros šventės organizatoriaus VšĮ „Klaipėdos šventės” pranešime spaudai teigiama, kad „nors mugės prekybininkams teko priminti taisykles ir pareikalauti dėvėti kaukes, turėti dezinfekcinio skysčio, vėliau daugelyje mugės taškų šios problemos nebeliko”.

Jūros šventės mugė tęsis iki sekmadienio vakaro.

1 Comment

  1. G

    Melagė toji Virginija Ruigienė. Pasidomėjau kainomis, nuo 2016 metų jos nesikeitė. Svarbu verki.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu

Šių metų birželio 27-30 dienomis į Klaipėdą suplauks didieji burlaiviai, jų viešnagės metu bus organizuojama šventinė mugė. Jos dalyvius siūloma ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This