Prasčiausia COVID-19 situacija tapo Palangoje

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 189 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 7 127 diagnostinius tyrimus, virusas rastas 2,6 proc. jų.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 29 gyventojai. Penktadienį tokia diagnozė buvo patvirtinta 36, ketvirtadienį – 28, trečiadienį – 26, antradienį – 29, pirmadienį – 17 klaipėdiečių.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia beveik 119 proc., o Klaipėdoje – 86,5 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakilo nuo 57,3 iki 63,3, Klaipėdoje – nuo 167,1 iki 183,2 atvejų.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių paskutinę sąrašo vietą jau užleido Palangai, kurioje šis rodiklis siekia 207,1 atvejo,  šalia jos – kitos Vakarų Lietuvos savivaldybės: Kretingos rajonas su 152,7, Šilutės rajonas su 142,9 ir Skuodo rajonas su 127,7 atvejų. Nulinis rodiklis šiuo metu išlieka tik 6-iose savivaldybėse.

COVID-19 aukų praėjusią savaitę išvengta – bendras jų skaičius šalyje siekia 4410, Klaipėdoje – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 1 646 žmonės, pasveikusiais laikomi 280 966 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 252 ir 14 637 – per parą pasveiko vienas klaipėdietis.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuota 2 420 žmonių, pilnai – 1 369. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 120, antrą – 261 jos gyventojas.

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (36) Klaipėda pakilo iš 4 į 6 vietą nuo galo. Su 81,4 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Klaipėdoje mobilios vakcinavimo nuo COVID0-19 komandos dirba ir Jūros šventės metu. Sekmadienį Priešpilio gatvėje pasiskiepyti bus galima 10-14 val. maltiečių autobusiuke. Skiepijama „Janssen“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ gamintojų vakcinomis. Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Anot Jūros šventės organizatorių, šeštadienį miesto centre įsikūrusiuose mobiliuose punktuose skiepų tendencijos buvo panašios kaip ir pirmąją dieną – pasiskiepijo apie 340 asmenų. Anot Maltiečių savanorių, norinčių pasiskiepyti eilutė nusidriekė gerokai anksčiau nei prasidėjo tikrasis skiepijimas dar iki šventės.

7 Comments

  1. konservatoriai

    savo numylėtiniu merui Vaitkui, leido daryti ką nori, tarkime Klaipėdą Šimonytė barė už jūros šventę. Leido Vaitkui rengti vasaros sezoną ir pinigautis (juk bus rinkimai reiks pinigų) tai dabar lai neverkia, o pats savo ligoninėse gydo žmones, o tai kiša pastoviai į Klaipėdą.

    Reply
  2. Anonimas

    Taigi prieš pirmadienį visi prekybininkai ir kiti kuriems į darbus nuo 26 dienos tik su testu bus galima ateiti, visi jie šiomis dienomis puola testuotis, tai ir skaičiai padidėjo, matomai vėl besimptomių. Cirkas prasideda iš naujo…

    Reply
    • Klp

      Tai kodėl tada pakilo teigiamų testų procentas?

  3. 50% yra paskiepyti

    Mano pažistami paskiepyti. Susirgo. Į lygininė nenori priimti, nes skiepas. Siulo arbata gerti

    Reply
    • nu ok

      o kam į ligoninę jei savijauta gera?

    • Anonimas

      Mano tetos bendramoksles anukes mokytojos vyro brolis isgere litra gryno covido ir nieko neatsitiko

    • Šaunuolis

      Visą litrą išgėrė? Tokio ir velnias nebepaims.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This