Jono kalnelio poterna turėtų atsiverti: jau ieškoma nuomininkų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė jau ieško nuomininkų, kurie bent penkeriems metams norėtų įsikurti vienoje iš Jono kalnelio poternų.

Restauruota B poterna visuomenei buvo atvira vos kelis kartus, kai į ją pernai buvo surengtos ekskursijos Turizmo dienos proga. Virginijos Spurytės nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad bendrovei „Pamario restauratorius“ už 2,85 mln. eurų sutvarkius ir aktyviam klaipėdiečių laisvalaikiui pritaikius Bastionų kompleksą, kuris geriau žinomas kaip Jono kalnelis, sykiu buvo sutvarkytos ir išlikusios poternos. Darbininkai restauravo poternų plytų mūrą, grindis, įėjimo ir išėjimo duris.

Todėl pernai rudenį Klaipėdos savivaldybėje buvo surengtas pasitarimas dėl Jono kalnelio poternų tolimesnio naudojimo.

„Poternos gražiai suremontuotos, įrengtas sanitarinis mazgas, tačiau jose nėra šildymo, todėl labai drėgna. Manau, kad yra techninių galimybių šiuos nepatogumus išspręsti. Tačiau pirmiausia turime apsispręsti, ką toliau darome. Esminis klausimas, dėl kurio turime apsispręsti, ar poternas išnuomoti, atiduoti panaudai ir pan.“, – pernai lapkritį „Atvirai Klaipėdai“ teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Vienoje iš poternų, į kurią galima patekti iš Klaipėdos senamiesčio, šiuo metu yra saugomi Jono bažnyčios vietoje rasti palaikai. Todėl realiai kalbėta tik apie poternos, kuri yra arčiau Kultūros fabriko, ir žinoma kaip B poterna, esanti Pylimo g. 2A, panaudojimo galimybes.

Galiausiai Klaipėdos savivaldybėje nuspręsta šią poterną išnuomoti aukcione. Jis paskelbtas praėjusią savaitę.

Nurodoma, jog pradinė nuomos kaina yra 2,71 euro už kvadratinį metrą ploto per mėnesį. Nuomojamų patalpų plotas yra 136,39 kv m., tad pradinė nuomos kaina mėnesiui yra 370 eurų (be PVM). Nuomos sutartis būtų sudaroma penkeriems metams.

Praėjusį penktadienį, kai Klaipėdoje pradėjo šurmuliuoti Jūros šventė, visi suinteresuoti poternos nuoma galėjo ją apžiūrėti. Tačiau Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad norinčiųjų apžiūrėti nuomojamas patalpas neatsirado.

„Niekas neskambino, neužsiregistravo. Nežinau, gal kas nors atvyko tiesiog į vietą, bet įprastai visi iš anksto užsiregistruoja“, – teigė E. Simokaitis.

Nepaisant to, šį penktadienį iš potencialių nuomotojų laukiama paraiškų, kurios bus atplėšos ir siūlomos kainos įvertintos tą pačią dieną.

Nurodoma, kad ši poterna gali būti išnuomota kūrybinei, meninei ir pramogų organizavimo veiklai vykdyti bei mažmeninei prekybai kioskuose ir prekyvietėse.

„Žinoma, gal nepatrauklu tai, kad šiose patalpose nėra šildymo, tad galima kalbėti tik apie sezoninę veiklą. Nebent naujieji nuomininkai rastų būtų, kai įsirengti mobilią šildymo sistemą, nes stacionariai tikrai nėra galimybių“, – aiškino E. Simokaitis.

Tačiau jis vylėsi, kad poterną pavyks išnuomoti, nes pernai rudenį, kai buvo paviešinta žinia, kad šioms patalpoms bus ieškoma šeimininkų, susidomėjimo sulaukta.

„Tada tikrai sulaukėme susidomėjimo, skambučių. Labiausiai šios patalpos domino renginių organizavimui. Todėl ir tikimės, kad poterną pavyks išnuomoti. Jei ne dabar, tai aukcioną skelbsime antrą kartą. Tačiau jei poternoje atsirastų kokia nors veikla, ji tikrai būtų naudinga visai Jono kalnelio teritorijai“, – konstatavo E. Simokaitis.  

4 Comments

  1. Tomas

    Briedas, prasidės statybos ten viskas užtverta bus, žmonių ten visai nėra, nebent jaunimelis su savo gėrimais. O trečią išnešti pinigai į balą, kaip visada Zulcas ir miesto valdžia, tai sugeba geriausiai!

    Reply
  2. Tegyvuoja Zulcas

    šiose poternose su visomis jo galimybių studijomis. Dykai. Arba drėgnas Medijų, Zulco vardo centras.

    Reply
    • Anonimas

      kam studijos, tegu atiduoda pazistamiems ir niekas nebeverks del studiju. Visi bus laimingi

  3. Tiktu

    Alynas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This