Dengto sporto maniežo statybos Klaipėdoje tampa iššūkiu

Sportas, Svarbu

Dengtą sporto maniežą Klaipėdos savivaldybė užsimojo pastatyti greičiau nei buvo suplanavusi – objektas turėtų atsirasti po pustrečių metų. Tačiau pripažįstama, kad tokia skuba yra milžiniškas iššūkis.

Asociatyvi pxhere.com nuotr.

Klaipėdos savivaldybė apie planus uostamiestyje statyti dengtą sporto maniežą paskelbė šiemet sausį. Tuomet Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo išrinkti geriausiai tokiam objektui tinkančią vietą.

Dengtą futbolo maniežą nuspręsta statyti Baltijos prospekte, prie „Baltijos“ progimnazijos – toje erdvėje, kuri dabar yra Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos rangovų statybinių medžiagų sandėliavimo aikštelė.

Tačiau detaliuoju planu šioje teritorijoje leidžiamos tik 15 metrų aukščio statybos, o pastatyti dengtą sporto maniežą leidžiamas aukštis turėtų būti bent 25 metrai.

Todėl šiemet birželį Klaipėdos miesto taryba pakoregavo Klaipėdos savivaldybės strateginės veiklos planą iki 2023 metų, kuriame įrašė naują priemonę – detaliojo plano korekciją dėl dengto futbolo maniežo statybų. Šiame pakoreguotame plane taip pat numatyta, kad 2023 metais jau turėtų būti baigtas šio objekto architektūrinis konkursas ir parengtas techninis projektas.

„Tačiau dabar atsirado galimybė gauti didelį dalinį finansavimą dengtam sporto maniežui iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Tik terminai labai įtempti – objekto statybos turi būti baigtos iki 2023 metų pabaigos. Dėsime visas pastangas, kad suspėtume, nors tikrai reikia pripažinti, kad tai yra milžiniškas iššūkis“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Antradienį Klaipėdos savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame diskutuota, kaip paspartinti visas procedūras.

„Vien detaliojo plano korektūra trunka apie metus, o dar reikia ir projektavimo, ir nusipirkti rangos darbus, užtruks ir statybos. Visi išsidalinome namų darbus, kad rastume būtų, kaip pagreitinti procedūras, kad iki 2023 metų pabaigos dengtą futbolo maniežą pastatytume. Priešingu atveju galime netekti finansavimo iš ministerijos. Laukia labai didelis iššūkis, bet tikimės, kad viskas yra įmanoma“, – ryžtingai nusiteikęs buvo A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybė skelbė, kad dengtą sporto maniežą kuo skubiau nuspręsta statyti, nes dabartinis futbolo treniruočių ciklo sezoniškumas smarkiai stabdo jaunųjų futbolininkų meistriškumo ugdymą ir individualų tobulėjimą. Šios sporto šakos atstovų mieste yra daugiau negu 1100. Vien Klaipėdos futbolo mokykloje šiuo metu yra per 770 sportuojančių vaikų ir jaunuolių. Manoma, kad jų būtų dar daugiau, tačiau sporto aikštynų ir ypač dengto maniežo stoka žiemos treniruotėms yra didelė kliūtis futbolo sporto proveržiui Klaipėdoje. Kai futbolo aikštes nukloja sniegas ar ledas, futbolo bendruomenei tenka nutraukti treniruotes ir spraustis į sporto sales.

Galimi dengto futbolo maniežo naudotojai – Klaipėdos futbolo klubai, dalyvaujantys profesionaliose lygose; komandos (13-17 m.), dalyvaujančios oficialiuose Lietuvos čempionatuose; „WellKid“ čempionatuose dalyvaujančios komandos bei kiti futbolo mėgėjai. Tikimasi, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos bei aistruoliai.

Dengto futbolo maniežo statybos klausimą Klaipėdos savivaldybė planavo realizuoti su privataus kapitalo pagalba, konkrečios jo dalyvavimo galimybės būtų numatytos savivaldybės parengtose viešojo konkurso sąlygose.

Kitas futbolo bendruomenei skirtas objektas – rekonstruota Futbolo mokykla ir aikštynai Paryžiaus Komunos gatvėje jau netrukus bus pradėti naudoti. Antradienį darbą pradėjo valstybinė komisija, kuri turi nuspręsti, ar objektas yra tinkamas eksploatuoti. Komisija savo išvadas turi pateikti iki rugpjūčio 10 dienos.

2 Comments

  1. 2x2

    Galite jau dabar daryti lažybas ar savivaldybė suspės laiku paruošti bent projektą, užsimojusi skubiam objektui daryti architektūrinį konkursą. Greičiausiai vėl pinigai aplenks Klaipėdos futbolininkus. Ir toliau gaus jie į vienus vartus ar į vieną vietą nuo Gargždų Bangos ar bet kurios Lietuvos kaimo komandos .

    Reply
    • Anonimas

      O dabar siulau paskaityti straipsnį o ne tik antraste

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Paaiškėjo futbolo maniežo projektavimo darbų nutraukimo kaina

33 679,82 Eur – tiek miesto žmonėms kainuos Klaipėdos savivaldybės sprendimas nutraukti dengto futbolo maniežo, Baltijos pr. 51, statybos projektavimo ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This