Dienraščio „Klaipėda” darbo byla persikėlė į apeliacinę instanciją

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2021-07-27

Iš dienraščio „Klaipėda” daugiau nei prieš metus atleistas ilgametis sporto žurnalistas Česlovas Kavarza pasinaudojo galimybe apskųsti pirmos instancijos teismo nutartį, kuria buvo pakeistas Darbo ginčų komisijos sprendimas.

Galimybe skųsti pirmos instancijos sprendimą pasinaudojo tik Česlovas Kavarza. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad nuo 1996-ųjų „Klaipėdoje” dirbęs Č. Kavarza buvo atleistas pagal Darbo kodekso straipsnį, kai darbuotojo atliekama darbo funkcija darbdaviui tampa pertekline dėl darbo organizavimo pakeitimų ar kitų priežasčių, susijusių su darbdavio veikla. Tokiu atveju darbuotojui išmokama dviejų jo vidutinių darbo užmokesčių dydžio išeitinė išmoka, o jis pats gauna iš valstybės ilgalaikio darbo išmoką, kurios dydis priklauso nuo nepertraukiamo darbo stažo toje darbovietėje.

Sporto žurnalistu dirbusio Č. Kavarzos darbo sutartyje buvo nurodyta 5 darbo dienų savaitė, tačiau jis pats teigė dirbdavęs šešias, o kartais ir septynias dienas per savaitę, jei šeštadieniais vykdavo svarbios rungtynės, bet atlygio už tai negaudavęs. Dėl to po atleidimo žurnalistas kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, kuri konstatavo, jog bendrovė buvusiam darbuotojui privalo sumokėti už darbą sekmadieniais per paskutinius 3 metus, kadangi atlygio už ankstesnius metus ginčyti nebegalima dėl suėjusio senaties termino. Komisija nurodė UAB „Klaipėdos dienraštis” žurnalistui sumokėti 6 262 eurus už darbą sekmadieniais, tačiau bendrovė su tuo nesutikdama kreipėsi į teismą ir Č. Kavarza tapo atsakovu civilinėje byloje.

Gegužės pradžioje Klaipėdos apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo bendrovės ieškinys tenkintinas iš dalies – perpus sumažinta suma, kurią „Klaipėdos dienraštis” turės sumokėti buvusiam žurnalistui. Teismas Č. Kavarzai priteisė 3100,31 Eur (neatskaičius mokesčių). Taip pat nurodyta, kad bendrovė žurnalistui turi sumokėti 1055 Eur jo patirtų bylinėjimosi išlaidų, o žurnalistas – 1200 Eur buvusios darbovietės bylinėjimosi išlaidų.

Galimybe tokį sprendimą apskusti Klaipėdos apygardos teismui pasinaudojo tik Č. Kavarza. Jis prašo palikti Darbo ginčo komisijos sprendimą.

Byla Klaipėdos apygardos teisme išnagrinėta rašytiniu būdu. Sprendimą teisėjų kolegija numato paskelbti rugpjūčio pradžioje.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Ekspertas: dauguma palangiškių siekia parduoti savo NT

„Ober-Haus“ Klaipėdos biuro vadovas Aurimas Petrikas teigia, kad Klaipėdos, Palangos ir Neringos nekilnojamojo turto (NT) rinkos pastaruoju metu juda gan ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Kultūros finansavimas: ačiū, mere, apsieisime

Naująją kultūros finansavimo tvarką su savo bendražygiais sugalvojęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus birželį savo potvarkiu pagaliau išdalino šiemetinę paramą pasiūlytiems ...
2024-07-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdoje nušautas vyras, nusišovė ir žudikas

Žurnalistas Česlovas Kavarza socialinio tinklo paskyroje praneša, jog sekmadienio rytą Klaipėdoje, Varpų g., netoli Prano Mašioto progimnazijos nušautas 38 metų ...
2024-05-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This