„Lietuvos muziejų kelias“ pakvies į Girulius

Kultūra

Dešimtus metus vykstančiame „Lietuvos muziejų kelio“ projekte šiemet dalyvauja daugiau kaip 70 kultūros ir gamtos paveldą puoselėjančių mūsų šalies institucijų, siekiančių įvairiomis formomis atgaivinti istorinių parkų ir sodų kultūrinę atmintį.

Prisidėdamas prie šios iniciatyvos Mažosios Lietuvos istorijos muziejus rugpjūčio 4 d., kitą trečiadienį, 17 val. kviečia atvykti į Girulių biblioteką (Šlaito g. 10A, Giruliai), kur vyks lauko parodos „Giruliai – magiškoji Klaipėdos vasarvietė“ atidarymas. Ją lankytojams pristatys istorikė Zita Genienė.

Giruliai – visais metų laikais mėgstama ir lankoma poilsio vieta. Kadaise čia buvo judriojo smėlio pakrantė, grėsminga laukams, gyvenvietėms ir miestui. Per visą XIX a. sunkiai dirbant ji buvo apsodinta mišku, kuris vėliau pritaikytas miesto gyventojų bei svečių poilsiui.

Parodoje remiantis senaisiais žemėlapiais, planais, vaizdais, aprašymais ir liudijimais atkuriama Girulių istorija, pasakojama apie žmones, sukūrusius šią išskirtinę vietą.

Renginyje dalyvaus pasaulio muzikos duetas „Lokaya“ – Dailė Docienė ir Justina Strašinskaitė (arfa, gitara, ukulelė, smuikas, perkusija) ir aktorė Vida Kojelytė.

Renginys nemokamas, jį organizuoja Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių filialas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Bibliotekoje - „nebaigti“ paveikslai

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) atidaryta ir iki balandžio 4 d. bus eksponuojama Andriaus Tarasevičiaus ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Namuose rastas negyvas nepilnametis

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 16.14 val., Klaipėdoje, Giruliuose esančioje Palangos gatvėje esančiuose namuose rastas nepilnamečio (gim. 2009 m.) kūnas. ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This