Į Varnius prie Lūksto – tik su galimybių pasais

Regionas

Tie, kas lankėsi etnokultūros ir sunkios muzikos festivalyje „Kilkim žaibu“, jau žino, ko laukti ir ko tikėtis, nes „Kilkim žaibu“ – tai didžiausias Žemaitijoje vykstantis Baltijos šalių folkloro ir sunkiosios muzikos festivalis, kuris šiemet vyks rugpjūčio 6-7 dienomis Varniuose prie Lūksto ežero.

Šiemet į festivalį bus galima patekti tik su galimybių pasais. Organizatorių nuotr.

Organizatoriai žada, kad festivalis šiemet džiugins kaip niekada gausiu naujų sąskambių ir primirštas tradicijas siūlančių atlikėjų būriu: iš Prancūzijos į Žemaitiją atvyksta grupė „Igorrr“, kombinuojantys neįprastą muzikos žanrų įvairovę su avangardiniu metalu, o iš kaimyninės Lenkijos – tarsi po krikščionių bažnyčios skilimo atgimusi liturginio metalo žvaigždė – Krzysztofo Drabikowskio „Batushka“. Lietuviškos metalo scenos gerbėjus džiugins legendinių „Obtest“ sugrįžimas, o su keltiškais metalo motyvais supažindins Airijos žvaigždės „Cruachan“. Lyriško roko gerbėjų dėmesį trauks grupė „Skylė“, pasiūlysianti teatralizuotą muzikos šou „Gervaza dūzgės“.

Lietuvos atlikėjų būrį papildys savo albumo „Auka seniems dievams“ dvidešimtmetį švenčiantys „Otest“ ir solidus Sauliaus Petreikio bei „World orchestra“ projektas su vienuolika žmonių scenoje.

Festivalio perlas – merginų grupė „Nervosa“ iš Brazilijos. Į jokius stereotipų rėmus netelpanti grupė bekompromisį trash metalą groja taip kietai, kad pasaulyje jau nėra joms per didelio festivalio ar koncertų salės. Jų elgesys scenoje brutalus, išvaizda – nepaprastai moteriška, o atlikimas meistriškas. Galvoje netelpantis energijos ir jėgos kokteilis jau netrukus ras vietą „Kilkim žaibu“ scenoje!

Be muzikos festivalyje bus ir kitų veiklų.

Kuršių kubas „Pilsots“ kartu su kitais klubais šiemet šalia gyvensenos, amatų ir karybos demonstravimo surengs išskirtinį Zundo sąsiaurio mūšio (1210 balandžio 18 d.) pristatymą/paskaitą/demonstraciją, skirtą 1210 metų įvykių problematikai atskleisti. Zundo sąsiaurio mūšis – tai vienintelis istoriografijoje fiksuotas mūšis, kuriame baltų gentis kuršiai kovėsi jūroje su vokiečių kolonistais.

Akcentuojama, jog šiemet į festivalį bus galima patekti tik su galimybių pasais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Klaipėda patenka tarp kai kuriuos oro taršos rodiklius viršijančių miestų

Valstybinio aplinkos oro monitoringo duomenimis, 2023 m. teršalų koncentracijos daugelyje oro kokybės tyrimų (OKT) stočių šalyje buvo mažesnės nei ankstesniais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos scenoje - spektaklis apie Žemaitiją

Klaipėdos jaunimo teatras, šią vasarą Sofijos festivalyje Kuliuose pristatęs premjerą spektaklį- fantaziją „Žemaitėjė“, jį pirmą kartą rodys uostamiesčio scenoje. Dariaus ...
2023-10-30
Skaityti daugiau

Regionas

Rugpjūtį Kretingos bažnyčioje - šeši išskirtiniai senosios muzikos koncertai

Kaip ir kasmet, rugpjūčio antroje pusėje į Kretingą sugrįžta jau tradiciniu tapęs, šiemet jau šeštasis tarptautinis Kretingos senosios muzikos festivalis. ...
2022-08-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This