Planai žlugo: Senasis turgus lieka be „Žvejų uosto“

Svarbu, Verslas

Senajame turguje vietoj nugriautų stoginių atsivėrusioje aikštėje planuotą „Žvejų uostą“ apgaubė nežinia. Žvejai jau nebedalija pažadų, kada šioje vietoje galėtų prasidėti prekyba šviežiomis žuvimis, o turgaus administracija ieško variantų, kam naująją aikštę panaudoti.

Iki šiol nerandama sprendimo, kas galėtų vykti naujojoje Senojo turgaus aikštėje. Virginijos Spurytės nuotr.

Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis dar liepos pradžioje žiniasklaidai pranešė, kad jau liepos 16-18 dienomis klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į savaitgalio mugę naujai suformuotoje Senojo turgaus aikštėje. Skelbta, kad Senojo turgaus „Žvejų uoste“ bus galima įsigyti lietuviškų žuvų ir kitų gėrybių.

„Prieškario Lietuvoje tokios mugės vyko Teatro aikštėje, turime planų jas atgaivinti Senajame turguje“, – žiniasklaidai sakė M. Rimeikis. Anot jo, be tradicinių lietuviškų karšių ir ešerių, žvejai siūlys paragauti neįprastos išvaizdos ir skonio vėjažuvių ar invazinių grundulų, kurie jau tapo mūsų Baltijos pakrantės įprasta žuvimi.

„Jei viskas pavyks ir pirkėjai palankiai įvertins „Žvejų uosto“ idėją, ji galėtų gyvuoti kiekvieną savaitgalį, o prieš didžiąsias metų šventes (Velykas, Kalėdas) – ir visą savaitę“, – planais liepos pradžioje dalijosi M.Rimeikis.

Tačiau likus dienai iki planuotos mugės pranešta, kad ji neįvyks. M. Rimeikis tokį sprendimą argumentavo tuo, kad trukdo karščiai, todėl žvejai nepagauna pakankamai žuvų. Esą nuspręsta „Žvejų uostą“ įkurti, kai įsivyraus palankesni orai.

Ir nors orai atvėso, M. Rimeikis „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog apie prekybą vis dar nesvarstoma.

„Dabar gausu visokių draudimų gaudyti žuvis. Negalima gaudyti menkių, lašišų, tad neturime, ką pasiūlyti pirkėjams. Žvejai dabar neina į jūrą, o tik rudeniui ruošia laivus, tinklus“, – teigė pašnekovas.

Paklaustas, gal „Žvejų uosto“ Senajame turguje galima tikėtis rudenį, M. Rimeikis teatsakė: „Dabar nieko negaliu pasakyti“.

Bendrovės „Senasis turgus“ vadybininkas Egidijus Kazlauskis tikino, kad ir jis nusivylė, kai „Žvejų uostas“ buvo atšauktas, nes tai buvo gera idėja, o turgaus administracija padarė visus namų darbus, kad prekyba 1600 kv. m ploto naujoje aikštėje galėtų vykti.

„Dabar reikia pripažinti, kad tikrai neturime gražios idėjos, ką toje aikštėje būtų galima padaryti. Labai norėtųsi, kad joje vyktų mugės, susibūrimai, nes juk tai vis tiek turgaus erdvė. Svarstome ir galimybę į šią aikštę perkelti prekeivius daržovėmis iš Turgaus aikštės, bet dar yra visokių neišspręstų niuansų“, – tikino E. Kazlauskis.

Demontuoti avarinės būklės stogines kainavo keliasdešimt tūkstančių eurų. „Senojo turgaus” nuotr.

Jis tvirtino, kad visame pajūrio regione vertino veikiančius vadinamuosius bagažinių, blusų turgelius ir galima konstatuoti, kad juos būtų sudėtinga privilioti į naują aikštę. Be to, jie vyksta tik savaitgaliais, o veiksmo esą norėtųsi visą savaitę.

„Dabar gerai bent tiek, kad tų stoginių nebėra. Jos ne tik nepuošė miesto, bet traukė būriuotis netinkamus žmones. Teritoriją sutvarkėme, įrengėme aikštę ir vis tiek rasime, kas joje galėtų vykti“, – patikino E. Kazlauskis.

19 Comments

  1. vigis

    seni sovietiniai veikėjai vis dar turi parako. Jau keli dešimtmečiai įtemtai fantazuoja, rezga planus, kuria įvairias aferas dangstydamiesi noru sukurti ar tai aukcijoną , ar tai mugę, ar tai žuvų turgų. Atseit turime didelę problemą – žuvies tiek daug, kad niekaip nebeįšeina jos parduoti. Rimtais veidais kuriama sistema kaip parduoti produktą kurio nėra. Jūs ką, rimtai galvojate, kad menkės žvejyba uždrausta todėl , kad nebespėjama jos parduoti ir suvalgyti? Jūs tikrai galvojate, kad verslinė žvejyba vidaus vandenyse uždrausta dėl to, kad tų pagautų žuvų nebepajėgiame suvalgyti? Jūs ką b…t, rimtai?

    Reply
  2. Greit

    bus pasiekta kad visuose Klaipėdos turguose bus tas pats kaip prekybcentriuose. Jau dabar reikia gerai ,,pamedžioti” kol pataikai nusipirkt tikrą produktą ar reikalingą daiktą tai po tokių karmanovinių reformų visai nieko neliks. Jau Eglės turgus stovi tuščias (nieks neįperka vietų) Geriau pavadinimą ,,turgus” keiskit į ,,prekybos pasažas”. Juokingiausia kad tie sukčiai prekeiviai besistengdami prastumt maxsimine ar lenku prekę brangiau, dejuoja kad nėra prekybos:D)TAIGI NĖRA KĄ PIRKT! O už šlamštą atiduot pinigus niekas nenori

    Reply
  3. Anonimas

    Ir vėl pažadukas Rimeikis prisikalbėjo.keista kad miesto valdzios atstovai vis dar juo tiki?

    Reply
    • :D))

      kur Rimeikis ten afera. Net analizuot nereikia. Čia žuvis kuri visada nardo dumble:D)

  4. Tomas

    Žvejyba priklauso nuo oro sąlygų. Visada taip buvo. Vasarą ir seniau nelabai vertą buvo plaukti. Vienos plekšnės. Neapsimoka tokia žvejyba. Ar prieš šitą gražią idėją paskelbiant, kalbėjosi kažkas su žvejais? Panašu, kad ne. Nes jei būtumėte kalbėję, žinotumėte. Dar daugiau draudimų uždėkite žvejams ir Klaipėdiečiai valgys tik atlantinę lašišą su antibiotikais iš Norvegijos fermų.

    Reply
  5. AS

    Suoliuku patogiu tik neirenkite kaip prie >Vaidilos kad bomzai nemieguotu cia….:)))

    Reply
  6. Akivaizdu!

    Ar dar yra naivuolių tikinčių kad tokią vietelę žuvų prekybai atiduos,… baikit juokint, jau senai kaikas leteną uždėjo ant to žemės sklypelio auksinės vertės, padovanos už eurą ir pristatys ,,šedevrų arhitektūrinių” ne šiaipsau buvo skubama nugriaut! ….prichvato serialas tęsiasi!

    Reply
  7. Marko

    A uuu gentviliuk, help, turgūs pavojuje, yra galimybė kažką sugalvoti, kurortinis miestas, nereikės brautis į smiltyne, su naujausi projektais,

    Reply
  8. Klp

    Prabangus kotedžai miesto širdyje

    Reply
  9. Klaipedietis

    Brakonierių turgus!

    Reply
  10. Akibrokštas

    Čia priėjo Kinziulis ir tarė – Kokia gali būti žvejyba jei dar vis į jųra einam ? Giliai nenubrisi !

    Reply
  11. Anonimas

    Tik neduok Dieve vėl atiduos kokiems klykūnams. Jau taip įkyrėjo tie bebalsių lietuviškų roko ir popso ” žvaigždžių” koncertai, demonstruojantys žemą lygį.

    Reply
  12. Žvejas

    30 metų miesto politikai visaip reiškėsi Klaipėdos miesto senamiestį gelbėdami. Ir gėlytes kiemuose sodinti organizavo, verslininkus visokiomis akcijom būrė, kliedėjo, menininkus telkė mūzų gimdyti. Politines ambicijas visi patenkino ir per tuos „senamiesčio gelbėjimus net miesto tarybos nariais patapo. Kiekvienas „labai žinojo” ką reikia daryti. Rezultate savo reikaliukus prie kabokėlių ir lošimų namų, pasitvarkė ir toliau .. pšš, nieko nesigavo ir entuziazmas išblėso. Zulcas galimybių studijas organizavo, Budinas vieną turgaus kampą projektavo, o kad padaryti normalų viso turgaus rajono architektūrinį urbanistinį, tarptautinį konkursą, spręsti miesto vartų į senamiestį, prieigų, parkavimo klausimus, išdiskutuoti su visuomenę, išgryninti įdėją, ir sukurti patrauklų šiuolaikinį objektą senamiestyje generuojantį žmonių, turistų srautus ir su tokiu objektu atgaivinti senamiestį, jo investicinį patrauklumą, vertę smegenų politikams, valdžiai niekam neužteko. Pinigų ir laiko tam pagailėjo, bet į grandioziniam Bastionų tiltus, Atgimimo aikštės požemius ir utopinei tramvajų studijai milijonų užteko. Dabar kalti žvejai, kad politikams smegenų trūksta ir jiems S. Gentvilas uždraudė žvejoti. Žvejams užtenka vieno kito stalo ir vandens čiaupo ( Liepojos pvz.) ir ką jie veiks su šitokia aikšte? Nebent tinklus ištampys kirams gaudyti. O ta galimybių studija tai yra, ir ji visai nebloga. Ir, kas trukdo ją pasikelti, susirasti ir rimtą konkursą dabar padaryti? O tada jau telkti finansavimą parduodant akcijas ir realizuojant. Gal problema ne žvejai ir jų žuvis, o esamų miesto politikų interesai ir didžiausia jų korupcija?

    Reply
  13. Ta pati!

    Tai ką? Vėl trukt už valdžių ir vėl iš pradžių! Nugriaut nugriovė, o sukurt kažką, nebesugebam! ?Tai kam tada reikėjo griauti, je nėra kuo prekiauti? Juokdariai! ?

    Reply
  14. Taigi

    Nugriauti sugebame, bet ką nors sukurti nė pro kur… žioplių valdžia…

    Reply
  15. Mantas

    Atiduokite pagaliau ta turgu i privacias rankas, nes jus nesugebate ir niekados neziosite ka su juo daryti ir kaip viska sutvarkyti. 20 metu vis tas pats, pazadai ir grazios svajones. Merdeja tas turgus ir merdes toliau.

    Reply
    • Anonimas

      argi neaišku, kad būtent tai ir daroma -mažinama turto balansinė vertė „tilžės turgui”anie tai jau tikrai žinos, prikeps Petraičių šeima – skardinių dėžių kioskininkams

  16. +-

    Na taip žvejai vėl mus pavedė . Kažkaip sunkiai jiems einasi su tais pažadais.
    Mes visi suprantame kokiame stovyje banguotoje ir šaltoje jūroje prisieina gaudyti laimikį . Tai ir atmintis pasitaiko kad sušlampa.
    .

    Reply
    • Anonimas

      ne ju kalte kad meras visa zuvi suvalge, NIEKSAS

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This