Jūroje maudytis draudžiama, Smiltynėje išgelbėta mergaitė (atnaujinta)

Vasara

Pastarosios dienos, kai pajūry orai pastebimai ėmė keistis ir sustiprėjo vakarinių krypčių vėjai, paplūdimy budintiems gelbėtojams tapo tikru išbandymu.

Nors nuo ketvirtadienio antros dienos pusės visuose paplūdimiuose kabo raudonos vėliavos, poilsiautojams tai – nė motais.

Šeštadienį pirmoje dienos pusėje Smiltynėje vos nenuskendo mergaitė. Ją gelbstint į pagalbą buvo pasitelktas net Karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis, laimei, mergaitę iš jūros gniaužtų pavyko ištraukti patiems gelbėtojams.

Penktadienį jūroje siautė audra. Palmiros Mart nuotr.

Deja, ketvirtadienį išvengti nelaimės nepavyko – I Melnragės paplūdimyje nuskendo ukrainietis.

Pasak gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, vyras maudėsi maždaug 300 metrų už oficialaus paplūdimio ribos, arčiau molo.

„Vyras buvo labai stambus. Kaip pasakojo viena liudininkė mergina, jis tiesiog plaukė ir staiga jo galva nusviro. Gali būti, jog sušlubavo jo širdis, bet tai turėtų nustatyti medikai. Bet kai žmonės jį ištraukė į krantą, jo lūpos buvo mėlynos, nors buvo praėję labai mažai laiko”, – pasakojo A. Siakki.

Jo teigimu, ką tik nuskendusiam žmogui tokie požymiai nėra būdinga.

Galbūt vyrą galėjo pavesti ir tai, samprotavo patyręs gelbėtojas, jog iki pietų jūra buvo gana rami, joje maudytis buvo galima, o vėjas pakilo ir bangavimas staiga sustiprėjo antroje dienos pusėje, po 15 val. Tada buvo iškeltos raudonos vėliavos ir per garsiakalbius skelbiama apie draudimą maudytis.

Pasak gelbėtojų vadovo, penktadienį jūroje jau siautėjo tikra audra ir nors vandens temperatūra vėl yra pakilusi iki 21 laipsnio, maudytis visuose uostamiesčio paplūdimiuose griežtai draudžiama ir šeštadienį.

Ką daryti, patekus jūroje į duobę

Klaipėdos gelbėtojai primena, ką daryti pakliuvus jūroje į duobę.

Patarimas toks: jei pakliuvot į duobę ir jus neša į jūrą, bet toje vietoje, kur ėjote maudytis, budi gelbėtojai, svarbiausia – nepanikuoti. Stenkitės ramiai išsilaikyti ant vandens paviršiaus ir gelbėtojas pastebėjęs jus ištrauks.

Jeigu nutarėte išplaukti pats, savo jėgomis, ypač – jei maudotės ne paplūdimio teritorijoje, tuomet svarbiausia plaukti atgal į jūrą ir arba į kairę, arba į dešinę. Būtina išplaukti iš tos teritorijos, kur yra duobė. Nereikia skubėti ir stipriai plaukti ,o ramiai laikytis ant vandens ir plaukti palei krantą į dešinę arba į kairę. Taip išplauksit iš duobės ir jūra tada padės jums pati grįžti į krantą, kur jau duobės nebebus.

Tad pagrindinis patarimas – nepanikuoti ir nesistengti labai greitai grįžti į krantą. Tai būtų tas pats, kaip plaukti upėje prieš srovę. Bet jūroje jūs tik eikvosite energiją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This