Ir rugpjūčio pradžia su COVID-19 sergamumo augimu

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyta 212 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Atlikus 5 788 tyrimus, virusas aptiktas 3,6 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 51 žmogus – uostamiestyje fiksuota beveik ketvirtadalis visų naujų šalies susirgimų. Šeštadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 19, penktadienį – 52 klaipėdiečiams.

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad šį pirmadienį ir antradienį bus galima skiepytis prie „Lidl” parduotuvės Smiltelės g. 19. Čia, nuo 11 iki 16 val. visų norinčiųjų lauks Nacionalinio kraujo centro komanda. Bus skiepijama „Janssen“ vakcina, kurios reikia tik vienos dozės. Palmiros Mart nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 72,6 proc., Klaipėdoje – beveik 54 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakilo nuo 112,7 iki 122,9, Klaipėdoje – nuo 296,6 iki 324,1 atvejo.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių išlieka antroje vietoje nuo galo, o pirmoje vietoje toliau yra Palanga, kurioje šis rodiklis siekia 365,4 atvejus. Geriausia padėtis su 6,8 atvejo šiuo metu yra Zarasų rajono savivaldybėje.

Mirčių nuo COVID-19 praėjusią parą išvengta – bendras aukų skaičius šalyje jau siekia 4416, Klaipėdoje šis skaičius – 156 – jau ilgą laiką lieka nepakitęs.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 3 104 žmonės, pasveikusiais laikomas 269 361 gyventojas. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 435 ir 14 775 – per parą pasveiko 12 klaipėdiečių.

Į ligonines dėl SARS-CoV-2 ligos sekmadienį visoje šalyje paguldyti 27 pacientai.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuoti 434 žmonės, pilnai – 2400. Klaipėdoje, anot statistikų, pirmą dozę gavo 25, antrą – 55 gyventojai (sekmadieniais vakcionavimo centras uostamiestyje nedirba).

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (37,3) Klaipėda tarp visų savivaldybių pakilo į 7-tą vietą nuo galo, o su 83,7 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Skiepys prie „Lidl”, vaistinė sulaukė norinčiųjų pasiskiepyti 

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad šį pirmadienį ir antradienį bus galima skiepytis prie „Lidl” parduotuvės Smiltelės g. 19. Čia, nuo 11 iki 16 val. visų norinčiųjų lauks Nacionalinio kraujo centro komanda. Bus skiepijama „Janssen“ vakcina, kurios reikia tik vienos dozės. „Janssen“ vakcina gali būti skiepijami asmenys nuo 18 metų. Vakcinacijos procesas vyks „gyvos eilės“ principu, be išankstinės registracijos. Su savimi reikia turėti asmens dokumentą.

Rugpjūčio 4 d. skiepų autobusiukas atvyks prie Žardės „Iki“ prekybos centro (Taikos pr. 115). Medikai pasiskiepyti nuo COVID-19 norinčių
gyventojų čia lauks nuo 15 iki 19 val. Tądien bus skiepijama „Comirnaty“ („Pfizer“) ir „Janssen“ vakcinomis. 

Nacionalinio kraujo centro komanda „Janssen“ vakcina skiepys ir kituose Vakarų Lietuvos miestuose.

Tuo metu „Eurovaistinė“ praneša, jog paskelbus apie vakcinaciją vaistinėje, esančioje Klaipėdos „Akropolyje”, sekmadienį, pirmąją skiepų dieną, visos registracijos vietos buvo užimtos, o iš užsiregistravusiųjų pasiskiepti neatvyko tik vienas žmogus.

Registruotis COVID-19 skiepui „Eurovaistinėje“ galima naudojantis bendra vakcinacijos registracijos sistema arba telefonu 1808. Vaistinėje Klaipėdoje pasiskiepyti galima „Pfizer“ vakcina.

Apsikeitė vakcinomis su Norvegija

Sveiktos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį į Lietuvą pristatytos 100 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių, kurias Lietuva pasiskolino iš
Norvegijos mainais paskolindama tokį pat kiekį „Comirnaty“ vakcinos dozių. Gautos vakcinos iki savaitės vidurio pasieks savivaldybes.

Susitarimas su Norvegija dėl abipusio vakcinų skolinimosi buvo pasirašytas liepos 21 d. Būtent Norvegija atsiliepė į ankstesnį Lietuvos kreipimąsi į Europos šalis, kuriuo buvo prašoma paskolinti šiuo metu mūsų šalyje vis labiau populiarėjančios „Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcinos. Ji gyventojams yra patogi tuo, kad yra skiepijama tik viena doze, todėl nereikia vykti skiepytis antrą kartą.

Norvegija savo ruožtu paprašė paskolinti „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) vakcinos. 100 620 šios vakcinos dozių jau iškeliavo į Norvegiją. Pasiskolintos vakcinos turės būti grąžintos. Šis vakcinų skolinimosi atvejis yra vienkartinis susitarimas, bet neatmetama galimybė tęsti bendradarbiavimą ir ateityje.

Lietuva iš gamintojo rezervavo beveik 700 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių, kurios turi būti pristatytos iki šių metų pabaigos. Tačiau šiuo metu gaunami kiekiai yra per maži norint patenkinti visuomenės poreikį – iki šiol gauta tik apie 92 tūkst. šios vakcinos dozių.

„Comirnaty“ vakcinų Lietuva šiems metams užsakė 3,7 mln. dozių ir šiuo metu jų turi pakankamai – apie pusę milijono dozių. Savivaldybės turi daugiau nei 40 tūkst. nepanaudotų „Comirnaty“ vakcinos dozių, dar beveik 460 tūkst. dozių saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje ir reikiamą šaldymo įrangą turinčiose gydymo įstaigose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This