Jono kalnelio poterna verslui nepatraukli

Miestas, Svarbu

Bastionų komplekso, kuris geriau žinomas kaip Jono kalnelis, poterna B ir toliau bus nenaudojama, nes neatsirado verslininkų, kurie ją norėtų išsinuomoti.

Restauruota B poterna visuomenei bent kol kas nebus atvira. Virginijos Spurytės nuotr.

Klaipėdos savivaldybė buvo paskelbusi jos nuomos konkursą, nes tikėjosi, kad šios patalpos gali sudominti renginių, pramogų, meninės ir kūrybinės veiklos organizatorius ar verslininkus, užsiimančius mažmenine prekybai kioskuose ir prekyvietėse.

Poternos nuomos aukciono sąlygose buvo nurodyta, kad pradinė nuomos kaina yra 2,71 euro už kvadratinį metrą ploto per mėnesį. Nuomojamų patalpų plotas yra 136,39 kv. m, tad pradinė nuomos kaina mėnesiui yra 370 eurų (be PVM). Nuomos sutartį buvo numatyta sudaryta penkeriems metams.

Susidomėję poternos nuoma paraiškas turėjo pateikti penktadienį.

„Nesulaukėme nė vienos paraiškos, susidomėjimo nebuvo. Ir nežinome, kokios to priežastys, nes anksčiau jautėme susidomėjimą šiomis patalpomis. Dabar svarstysime, ar skelbti antrą aukcioną, ar mažinti nuomos kainą, o gal ir praplėsti veiklų sąrašą, kurios galėtų vykti poternoje“, – pirmadienį „Atvirai Klaipėdai“ teigė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Svarstoma, kad verslui veikiausiai nepatrauklu tai, kad poternoje, nors jis ir suremontuota, nėra šildymo, tad galima kalbėti tik apie sezoninę veiklą. Nebent naujieji nuomininkai rastų būtų, kai įsirengti mobilią šildymo sistemą, nes stacionariai tikrai nėra galimybių.

Klaipėdos savivaldybei penktadienį pavyko išnuomoti kitas jai priklausančias patalpas, kurių nuomos aukcionas taip pat buvo skelbtas.

Išnuomoti buvo Melnragėje, Aušros g. 41 esantys pastatai – vaikų globos namai su kiemo statiniais, katilinė, kiemo rūsys, sandėlis.

Šių patalpų pradinė aukciono kaina buvo 2,48 Eur už vieną kvadratinį metrą, tad bendra mėnesio nuoma išeina apie 1073 eurų (plius PVM).

Aukciono sąlygose buvo nurodyta, kad turtas nuomojamas švietimo, ikimokyklinio ugdymo, sportinio ir rekreacinio švietimo, kultūrinio švietimo bei vaikų dienos priežiūros veiklai vykdyti.

„Gal šiose patalpose gali atsirasti privatus vaikų darželis, o gal vaikų stovyklos ar dienos centras. Sutartis bus sudarome trejiems metams, nes vėliau teritorija bus naudojama naujų senelių globos namų statybai. Bet kol jos prasidės, dar praeis laiko, todėl nuomos sutartį trejiems metams galime sudaryti“, – aiškino E. Simokaitis.

Jis tvirtino, kad dėl šių patalpų nuomos sulaukta vienos paraiškos. Ir jei viskas bus gerai, sutartis bus pasirašyta artimiausiu metu.

2 Comments

  1. Pipiec

    Mobili šildymo sistema…. Gal dar dyzelio generatorių elektrai gaminti ir vandenį vidiniais atsivežti pasiūlytų. … Besmegeniai savivaldybės strategai sugalvojo išnuomoti urvą miesto centre.

    Reply
  2. T

    Tegu Zulcas ten perkelia savo kabinetą ir su sumoka už tai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This