Keturių vaikų motiną moteris pasmaugė, vyrą – padegė

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismui perduotos bylos dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti siužetas galėtų būti geras pagrindas Holivudo kriminaliniam siaubo filmui, nors herojų aistros realiai virė Žemaitijos gilumoje.

Pernai rugpjūtį Šilalės rajone upės pakrantėje buvo rastas moters kūnas su smurto žymėmis. Įtarus, jog 37-erių moteris galėjo būti nužudyta, pradėta kraupų nusikaltimą įvykdžiusio asmens paieška. Netrukus įtarimai dėl nužudymo buvo pareikšti 40-metei Šilalės rajono gyventojai R. E. Teisėsaugos pareigūnams aiškinantis nusikaltimo aplinkybes, paaiškėjo, kad kaltinamoji prieš metus galėjo būti įvykdžiusi ir dar vieną sunkų nusikaltimą.

Atsikratė konkurentės

Tyrimo duomenimis, kaltinamoji apgaule naktį išviliojo auką iš namų, kartu su ja nuvyko į atokią vietą, esančią netoli Aitros upės Šilalės rajone, ir ten ją nužudė.

Nustatyta, kad R. E jauną keturių vaikų motiną iš pradžių pasmaugė, po to jos kūną atvežė prie upės tilto ir nurideno į upės vagos pakrantę. Nusikaltimo motyvu, pasak prokuratūros, tapo asmeniniai moterų santykiai. 

Paaiškėjo, jog nužudytoji buvo išsiskyrusi su savo vyru, kuris ėmė gyventi su kaltinamąja R. E. Vyrui pasakius, kad ji jam atsibodo ir jis grįžta pas savo buvusią žmoną, R.E. nusprendė atsikratyti konkurentės ir šaltakraujiškai įvykdė savo užmačias.

Tiriant šį nusikaltimą taip pat įtarta, kad ketindama nutraukti santuoką, tačiau nenorėdama skyrybų metu prarasti pusės bendrai užgyvento turto, 2019 metų pavasarį kaltinamoji pasikėsino į tuometinio savo vyro gyvybę. Turimais duomenimis, moteris pirma smogė vyrui, o šiam praradus orientaciją – apipylė jį degiu skysčių ir padegė.

Vyras liko gyvas tik todėl, kad laiku atgavo sąmonę ir spėjo pats užgesinti degantį savo kūną.

Pasak prokuratūros pranešimo, šio įvykio tyrimo metu įtarti tyčinio nusikaltimo nebuvo pagrindo, nes pats nukentėjusysis teigė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Šilališkei pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo itin žiauriu būdu nužudyti savo šeimos narį, dėl nužudymo ir mirusiojo palaikų išniekinimo. Kaltinamoji prisipažįsta įvykdžiusi moters nužudymą, tačiau neigia pasikėsinusi į buvusio sutuoktinio gyvybę.

Pasak tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą Klaipėdos apygardos teisme palaikysiančio Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus, tyrimo metu kaltinamajai buvo skirta psichiatrinė ekspertizė. Ji pripažinta pakaltinama ir artimiausiu metu stos prieš teismą.

Teismo moteris laukia už grotų, kitą savaitę bus sprendžiamas klausimas dėl jos suėmimo pratęsimo.

Žiaurius nusikaltimus įvykdžiusios kaltinamosios laukia ilgi metai už grotų – laisvės ji gali netekti iki 20 metų ar net iki gyvos galvos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This