Nuolatinių bilietų galiojimo tvarka naudinga ne keleiviui, o „Klaipėdos keleiviniam transportui“

Politikų tribūna

Alina Velykienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2021-08-02

Komentarų: 0

Nors Klaipėdos miesto savivaldybės taryba dar 2019 metų gruodį patvirtino keleivių vežimo kainas Klaipėdoje, mes esame kone vienintelė savivaldybė Lietuvoje, kur bilieto kaina pritaikyta ne keleiviui, o VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Paprastai tariant, perkant nuolatinį moksleivio elektroninį bilietą, jis galioja ne 30 kalendorinių dienų, o tik tiek, kiek liko iki mėnesio pabaigos. Nors bilieto informacijoje nurodyta, kad jis nuo pirkimo momento net galiojo atbuline data. Stebina ir glumina tokia bilieto galiojimo sąlyga.

Tai reiškia, kad jei keleivio bilietą mėnesiui perkate, pavyzdžiui, liepos 12 dieną, tai jis galios ne iki rugpjūčio 12 dienos, o tik iki liepos 31 dienos. Dar įdomiau, kad čia problemos nemato ir Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba, nes pajamų apskaitymo principas į biudžetą yra neteisingas, susidaro tokia situacija, kai renkamos pajamos už nesuteiktas paslaugas atbuline data.

Atsižvelgiant į Vilniaus, Kauno, Šiaulių miestuose galiojančias tvarkas, mes esame išskirtiniai, mokame už tai, ko negauname. Didmiesčiuose nurodytas bilietų terminas pavyzdžiui 1 mėnesio (30 dienų), o Klaipėdoje – terminuotas bilieto kaina pasirodo galioja tik tiek, kiek liko mėnesio dienų.

Kviečiu Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją pradėti keisti galiojantį tarybos sprendimą, nes rinkti pajamas už nesuteikiamas paslaugas į biudžetą yra teisiškai nekorektiška.

Sistema turi būti pritaikyta prie keleivio, o ne prie įstaigos, kuri rinkdama pajamas neatsižvelgia į keleiviui teikiamos paslaugos sąžiningumą. Juk negalime mokėti už mėnesio bilietą pilną kainą pirkdami jį mėnesio pabaigoje, jei jis net negalioja atbuline data.

Apskritai, būtina pradėti galvoti, kad ne įstaiga, administruojanti keleivių vežimą viešuoju transportu, o keleivis yra svarbiausia ašis, apie kurį turi suktis viešojo vežimo sistema.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This