Pirmą kartą Nidoje – „Tie Geresni“

Regionas

Rasa Morkūnaitė
2021-08-04

Komentarų: 0

Prieš 10 metų, kai „Tie Geresni“ galvojo apie naujos grupės pavadinimą, turėjo tik vieną paprastą tikslą – laimėti jaunų grupių konkursą ir pasirodyti studentiškame festivalyje.

Pačių nuostabai, po tuometinio festivalio jie niekur neišsiskirstė ir per dešimtmetį spėjo pagroti visose didžiausiose Lietuvos festivalių scenose, klubuose ir net arenose, koncertuoti užsienyje bei apšildyti užsienio repo žvaigždes.

Rugpjūčio 13 d. pirmą kartą grupės istorijoje„Tie Geresni“ atkeliauja į Nidą ir čia su visa gyva grupe pasirodymą surengs „Line Up Nida“ renginių erdvėje.

Prieš pasirodymą kalbamės su Roku Grosmanu (Ltzoo), Pauliumi Miliausku (Boostas) ir Vytautu Strazdu (Karpiz).

10 metų – tai daug ar mažai?

(Ltzoo) Kaip muzikai ir kūrybai, manau, ganėtinai mažai, tačiau kaip skirtingai žmonių grupei išlaikant bendrumą – tikrai daug.

(Karpiz) Net nežinau, skirtingomis dienomis, skirtingai atrodo. Šiandien už lango lietus, vėl viskas blogai. Pabaiga. (Juokiasi).

Koks tas dešimtmetis buvo? Ką manot reikšmingiausio per šį laikotarpį?

(Boostas) Manau, ganėtinai gausūs hip-hop muzikos apdovanojimų laimėjimai bei norėtųsi išskirti net 3 valandų koncertą festivalyje „Satta“ vienu geriausiu pasirodymo laiku.

(Karpiz) Aš norėčiau prisiminti, jog mūsų kartos jaunimas pradėjo „Youtube“ vajų Lietuvos muzikoje. Mes patys susikūrėme praktiškai su „Youtube“ atsiradimu, pradėjome filmuoti video tiesiog iš virtuvės, rodyti žmonėms „inside“ dalykus. Tuomet tai buvo gan nauja ir neįprasta. Nuo mūsų darbų atsispyrė nemažai jaunesnių atlikėjų. Man rodos, gan svarbus momentas, kad patekom į tą „tranzicijos“ iš mp3 į mp4 formatų kaitos laikotarpį. Šiuo metu be vaizdo įrašo manau, kad gali net nesirodyti, niekas tavęs neklausys. (Šypsosi).

Minėjot, kad pirmas pasirodymas buvo tik noras parepuoti studentų festivalyje, bet likot ir toliau kurti kartu. Kas jus visus per tuos metus kartu išlaikė kaip grupę?

(Ltzoo) Kantrybė.

(Karpiz) Manau, kad gan gerai visi sutarėme tarpusavyje, turėjome panašias vertybes ir mėgavomės tuo, ką darėm, tad sunku nebuvo.

Kas ateityje? Kokie planai, norai, kūrybiniai sumanymai?

(Boostas) Ateitis ganėtinai nenuspėjama, bet tikrai kūrybinga.

Pastarieji pandeminiai metai be koncertų, publikos. Ar nors kiek juos išnaudojot kūrybai? Ko per juos pasiilgot labiausiai?

(Ltzoo) Šiek tiek kūrybai, šiek tiek laikui sau. Labiausiai pasiilgta prieš akis matyti mases žmonių su energija akyse!

Pirmą kartą Nidoj – ko laukti šiame „Tie Geresni“ pasirodyme?

(Ltzoo) Naujos kūrybos ir senų gabalų, skambančių dar stipriau esant gyviems instrumentams.

Klasikinio repo atstovų – „Tie Geresni“ – pasirodymas jau rugpjūčio 13 dieną, Nidoje „Line Up Nida“ erdvėje, Naglių g. 18.  

Bilietus galite įsigyti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This