Pažeidėjui – bauda ne tik už tinklus, bet ir už aplinkosaugininko įžeidimą

Regionas

Antradienį Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai pagal gautą informaciją patikrino tris sodybas Šilutės rajone.

Informacija pasitvirtino, nustatyti trys asmenys, laikantys ne mėgėjų žvejybos įrankius: 17 statomųjų ir vieną traukiamąjį tinklą. Asmenims gresia baudos iki 200 eurų, tinklai paimti.

AAD nuotr.

AAD pranešime teigiama, jog vienos sodybos šeimininkas pareigūnus įžeidinėjo ir vartojo necenzūrinius žodžius. Už tai jam gresia bauda iki 300 eurų.

AAD atkreipia dėmesį, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą kliudymas įstatymų įgaliotiems pareigūnams įgyvendinti jiems suteiktas teises ar atlikti pavestas pareigas, jų teisėtų reikalavimų ar nurodymų, sprendimų nevykdymas užtraukia baudą asmenims nuo 80 iki 780 eurų. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 390 iki 1950 eurų.

Trečiadienį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė dar vieną pažeidėją jau Skuodo rajone – rastas statomasis tinklas. Asmeniui gresia bauda iki 200 eurų, tinklas paimtas.

„Norime priminti, kad aplinkosaugininkai, kaip aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, ne tik vykdo aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, bet ir turi teisę taikyti pažeidėjams nustatytas teisinio poveikio priemones. Tad sulaikyti pažeidėjai turėtų žinoti, kad už valstybės politiko, valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens garbės ir orumo pažeminimą gresia bauda nuo 50 iki 300 eurų“, – pranešime cituojamas klaipėdietis aplinkosaugininkas Mindaugas Salys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių - Neringa ir Šilutės rajonas

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 30 naujų koronaviruso atvejų (8 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią). ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Skaudžiai nusvilo dar vienas „investuotojas“

Šilutės rajono policijos komisariatas pranešė trečiadienį sulaukęs 24-erių vyro pareiškimo, kuriame pastarasis išdėstė, kad nuo 2022 m. gruodžio 22 d. ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutiškė sukčiams atidavė 36 tūkst. eurų

Policijos departamentas pranešė, jog dar vasario 20 d. į Šilutės rajono policiją kreipėsi 52 metų moteris. Jos teigimu, laikotarpyje nuo ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This