„Ramybės“ galerijoje – „Nudus“: juvelyrika, grafika ir mažoji skulptūra

Regionas

Ketvirtadienį, rugpjūčio 5 d., 18 val., „Ramybės“ galerijoje Palangoje bus atidaryta Beno Staškausko personalinė juvelyrikos, grafikos ir mažosios skulptūros paroda „Nudus“, kurioje autorius ne tik parodys galimas neįprastas juvelyrinių papuošalų medžiagas ir formas, bet ir perteiks kūrybinį procesą.

Savo kūrybinę veiklą B. Staškauskas pradėjo 2014 metais, kai gyveno Islandijoje, kurios neįprastas gamtovaizdis ir įkvėpė pirmąsias kolekcijas. Po kurio laiko savo dirbtuves ir idėjas perkėlė į Vilnių, kur ir dabar kuria, o jo darbai keliauja už Lietuvos ribų.

Ryškius, masyvius, netikėtų formų, iš  plastiko, lavos ir kitų neįprastų medžiagų papuošalus kuriantis menininkas ir šįkart lieka ištikimas sau: kolekcijoje eksponuojamuose kūriniuose metalas derinamas ir supriešinamas su taktiliškai priešinga medžiaga – silikono guma, simbolizuojant drabužį ir atvirą nuogą formą. Tad ir parodos tema „Nudus“ – nuogumas, atvira forma, o šiuo atveju simbolinis nuogumas perteikiamas juvelyrikai, kaip nešiojamajai skulptūrai ir kūno dekorui.

Parodos autorius stengiasi neapsiriboti ties viena forma ar siluetu, tad kiekvienas objektas yra savitas, unikalus, tačiau galima įžvelgti ir bendrą autoriaus kūrybos bruožą – gamtiškos formos ir detalės gali priminti siurrealistinį, ne iš šios Žemės, gyvūną ar augalą.

Ekspozicijoje galima pamatyti ir grafikos darbų. Tai ranka raižytos akrilo plokštės spauda. Taip pat  ant šių akrilo plokščių yra ir eksponuojami juvelyriniai darbai. Grafikos darbuose yra naudojami tie patys motyvai ir detalės, kaip ir juvelyriniuose dirbiniuose, perkeliant juos į kitą dimensiją, mastelį ir proporcijas.

Pagrindinės autoriaus naudojamos medžiagos – aukšto atsparumo silikono guma, rankiniu būdu sidabruota / auksuota bronza.

„Darbų atlikimo procese naudoju įvairias technikas ir technologijas, įskaitant skaitmeninį modeliavimą, skaitmeninę spaudą, liejimą vakuume, metalo liejimą, elektrocheminį metalų padengimą ir kt. Nepriklausomai nuo naudojamų technologijų, visi eksponuojami dirbiniai, įskaitant ir grafikos darbų spaudą, yra padaryti rankiniu būdu“, – apie kūrybos procesą pasakojo B. Staškauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Ramybės" galerijoje - keturios naujos parodos

Ilgojo Žolinės savaitgalio išvakarėse „Ramybės“ galerija ir vila „Ramybė“ rengia net keturių parodų atidarymus: ketvirtadienį, rugpjūčio 11-ąją., 18 val. bus ...
2022-08-10
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos „Ramybės“ galerijoje - juvelyrikos paroda

„Ramybės“ galerija Palangoje tęsia vasaros parodų ciklą. Šiuo metu čia jau eksponuojamos tapytojų Dalios Kirkutienės ir Adelės Liepos Kaunaitės parodos. ...
2022-07-27
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - trys naujos parodos

„Ramybės“ galerijoje Palangoje vyks trijų menininkių kūrybos pristatymas: birželio 30 d. 18 val. atidaromos Neringos Žukauskaitės personalinė grafikos paroda „Kiekvienas ...
2022-06-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This