Apie močiutę Oną, vairuotoją Petrą ir galimybių pasą

Nuomonės

Močiutė Ona gyvena vienkiemyje. Močiutė dar energinga, mirti nesiruošia, augina vištas, ravi daržus, vakare žiūri teliką, ypač – žinias. Močiutė Ona yra pažangi senjorė, tad vos tik buvo galima, iškart pasiskiepijo nuo tos zarazos koronės.

Močiutė retkarčiais važiuoja į rajono centrą apsipirkti ar ten gyvenančios savo klasiokės Elenos aplankyti.

Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

Tad per žinias išgirdusi naujieną, jog nuo rugsėjo, norėdama nuvykti į rajono centrą, tai padaryti galės tik su galimybių pasu, močiutė ėmė sukti galvą, kaip jai tą pasą išsiimti. Sako, jį bus galima atsispausdinti kažkokiame Registrų centre. Kur jis yra rajone – ne bėda, sužinos iš Elenos. Bet kad sakė, jog jis galioja neilgą laiką ir jį vis atnaujinti reikia. Tai kiek kartų jai ten atgal važinėtis reikės, norint jį prasitęsti? Ir kažin, ar vairuotojas Petras ją be to išganingojo paso pirmą kartą į autobusą įleis?

Tad vis suka ir suka galvą močiutė Ona, niekaip nesupranta, kodėl jos nuo pat nepriklausomybės pradžios taip mylimi ir į visus postus renkami konservatoriai dar naują koronę žmonėms uždėjo.

Panašiai mąsto ir vairuotojas Petras, bet jam lengviau – už konservatorius jis niekada nebalsavo, tad dabar gali juos keikti į valias.

O jau tada, kai tik paskelbs, kad į jo autobusą galės lipti tik turintieji tuos galimybių pasus, atsigriebs į valias: nė vieno „landsberginio” nė iš tolo be to paso į autobusą neįleis – išgraužkit! Jis – sąžiningas pilietis, vykdo visus valdžios nurodymus, kad ir kokie kvaili jie bebūtų.

Vietoj moralo

Panašu, jog Ingridai Šimonytei ir jos ministrams bei ministrėms vienos migrantų krizės šalyje negana. Reikia, kad bruzdėti imtų ne tik pasienyje su Baltarusija gyvenantieji, bet ir kitų regionų žmonės.

Ta proga galima priminti, jog būdami opozicijoje dabartiniai valdantieji nuolat kritikavo S. Skvernelio vyriausybę už įvairius taikytus suvaržymus bei esą nepagarbų požiūrį į Lietuvos žmones.

Tačiau tokios gyventojų atskirties formavimo politikos, tokio rafinuoto nesiskaitymo su paprastais šalies žmonėmis, kokią demonstruoja dabartinė „tolerantiškoji” valdžia, sunkiai pavyksta rasti tarp visų nepriklausomybės laikotarpio vyriausybių.

Panašu, jog ponai ir ponios, gyvendami sostinės tariamo elito burbule, sunkiai besiorientuoja aplinkoje, jei savo tikslams įgyvendinti renkasi totalitarinių valstybių, kurias patys ir kritikuoja, propaguojamus metodus – prievartą ir elementariausią kvailybę.

4 Comments

  1. Tomas

    Viskas ok surašyta dėl šiandieninės vyriausybės nejautrumo, bet… faktinių klaidų tekste yra, nes: 1. Galimybių pasą ar išrašą iš e.sveikatos močiutei Onai išduos ne tik Registrų centras, bet ir šeimos gydytojas. 2. Neminima, kad ankstesnės vyriausybės nedirbo ekstremaliomis sąlygimis, kurios reikalauja nestandartinių ir kietų sprendimų.

    Reply
  2. vardas

    Šiam portalui su naujienomis jau visai prastai…:D

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Portalui su naujienomis – viskas gerai, nepergyvenkit: nuomonių rubrika, jei nežinojote, nepriskiriama naujienų rubrikai net ir tuo atveju, kai rašoma apie plačiai socialiniuose tinkluose diskutuojamas aktualijas 🙂

  3. Vidutė

    Tikrai taikliai, Palmira, aprašei valdžios mistinį Galimybių pasą! Nors esu tikrai toleruojanti valdančiąją partiją ir Vyriausybę, bet pasak liaudiškos patarlės „iš didelio rašto išėjo iš krašto”…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Turtingiausias tarp kandidatų į prezidentus - Ignas Vėgėlė, neturtingiausias - Dainius Žalimas

Penktadienį, balandžio 12 d., likus 30 dienų iki Respublikos prezidento rinkimų, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) visuomenei paskelbė oficialiai registruotų kandidatais ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This