Įsibėgėja Klaipėdos pilies džiazo festivalis

Fotoreportažai, Kultūra

Ketvirtadienį uostamiestyje, Kruizinių laivų terminale, prasidėjęs XXVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis tęsis dar dvi dienas.

Pirmoji į Klaipėdos pilies džiazo festivalio sceną žengė viešnia iš Odesos – vokalistė, multiinstrumentalistė Juli Zaporozhets su grupe „Julinoza“ (Ukraina). Dainose, kurias ji atliko ukrainiečių, anglų ir rusų kalbomis, nuskambėjo daug jautrių ir šiandien aktualių temų.

Vėliau scenoje pasirodė festivalio simboliu tituluojamas, saksofonininkas Laimonas Urbikas su geriausius Latvijos džiazo muzikantus vienijančiu „Mirage Jazz Orchestra“ bei bei vokaliste latve Diana Pirags. Klaipėdietis L. Urbikis Klaipėdos pilies džiazo festivalio klausytojus džiugina daugiau kaip 20 metų. Kiekviena šių atlikėjų instrumentinė solo partija bei vokalinės kompozicijos buvo palydimos gausiais plojimais ir pirmą kartą tą vakarą nuskambėjo klausytojų prašymas „Pakartot!”.

Paskutinė į sceną žengė daugeliui puikiai žinoma Lietuvos grupė „Gin’Gas”, švenčianti 30-metį. Vokalistas ir kolektyvo siela, charizmatiškasis Remigijus Ruokis su aksominio balso ir šelmiškos šypsenos savininke Agne Michalenkovaite tiesiog siautėjo scenoje. Jie nepamiršdavo paraginti publiką šokti, tačiau to daryti nebuvo būtinybės – nuotaikingi ritmai ir nuo scenos sklindanti energija, nesunkiai išjudino klausytojus. Po grupės pasirodymo jie dar ilgai skandavo „Ačiū!”.

„Toliau – tik geriau! Kviečiu nepraleisti nei vieno koncerto”, – pranešime cituojama festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Nemokamus koncertus rengiantys festivalio organizatoriai primygtinai prašo, kad jaučiantys bent menkiausius peršalimo simptomus koncertus stebėtų tik nuotoliniu būdu, tiesioginės transliacijos metu. Atvykusieji į koncertus raginami atsakingai laikytis higienos ir užkrečiamųjų ligų prevencijos reikalavimų: dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo, per pertraukas tarp koncertų išsisklaidyti ir atokiau pasivaikščioti.

11 Comments

  1. daiva

    nujo

    Reply
  2. jovita

    nenoriu galvot

    Reply
  3. darius

    gal but

    Reply
  4. aliukas

    taip

    Reply
  5. jonas

    kaip visada nieko gero

    Reply
  6. Jes

    Renginiai nemokami, gali ateiti ir tik keli žiūrovai, pajamos iš rėmėjų, susirinkai, o paskui kas nors papiguju patriūbuos ir jes !

    Reply
  7. Bėgam iš miesto

    iDžaizo šeimai svarbiausia pinigai. Festivalio sąmata Vieno renginio direktorei. Pandemija jų neliečia, žiūrovų svaikata taip pat

    Reply
  8. Nemira

    Kaip gerai, kad vyksta renginiai sielai. Čia kaip vaistas esamai situacijai. Tiesiog laikykimės atsargumo ir mėgaukimės.

    Reply
  9. Ilja

    Greit klaipeda bus juodoj zonoj

    Reply
  10. Nepritariantis masinėms šventėms

    Jiems px ta aplinkinių sveikata. Bile dūdorius pinigų uždirbs. Užteks ir vaikams, ir anūkams.

    Reply
  11. Aš

    Esant tokiai pandeminei situacijai pasaulyjr ir epideminei situacijai Klaipėdoje meras rengia džiazo festivalį kartu su žmona. Baisu. Kur pavyzdys, kur supratingumas? Prieš renginių organizavimą reikėjo plėtoti skiepijimo procesą. Turbūt visa šeima eis savanoriaut į covid sergančių skyrius, kur medikai nuo pacientų antplūdžio jau pervargo. Belieka tikėtis, kad klaipėdiečiai bus supratingesni.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This