Nepagražinta beglobio istorija: senatvė, išdavystė ir naujų namų paieška

Draugas su uodega

„Nuaro” senbuvės Lunos akys kupinos liūdesio. Į šunų prieglaudą Klaipėdoje ji pateko 2018 metais, kai buvo „priduota” kartu su dukryte Skruzdelyte. Luna baugščiai žvelgė į naujus ją prižiūrinčius žmones. Skruzdė, mažas pūkuotas kamuoliukas, glaudėsi prie motinos, norėdama, kad šioji apsaugotų nuo visų gresiančių pavojų. Mažylė kvepėjo prarastais namais, Lunai ji buvo be galo brangi ankstesnio gyvenimo dalelė.

Jolantos Levinaitės nuotr.

Vieną dieną mažąją pasirinko ir ji iškeliavo į naują gyvenimą kurti naujo savo likimo. O Luna liko. Bėgo laikas, kuris nuslopino širdgėlą ir prisiminimus.

Nusišypsojo sėkmė ir Lunai, ją taip pat pasirinko nauji šeimininkai. Luna buvo didokas šuo, kuriam reikia erdvės, kurios kažin ar pakanka daugiabutyje.

Sunku pasakyti, kokie sunkumai iškilo Lunos šeimininkams, laikant kalytę, bet jie jos ir vėl atsisakė. Grąžino į „Nuarą”, paaiškinę, kad Lunos negalėję laikyti, nes esą ji nemoka lipti laiptais. Patekusi į prieglaudos narvą Luna pasinėrė į gilią depresiją, tupėjo kamputyje, mažai domėdamasi aplinka. Taip, ir šunys serga depresija.

Didelių pastangų dėka bėgant laikui Luna atsigavo, todėl „Nuaro” darbuotojai vėl ryžosi kreiptis į visuomenę dėl pagalbos surandant jai naujus namus.

Luna galėtų būti puiki draugė. Ji romi, klusni, netriukšminga, guvi, meili, tvarkinga, socializuota.

Vyresnio amžiaus žmonės, išėję į pensiją, pajaučia stresą dėl įvykusių pokyčių, mąsto apie gyvenimo prasmę. Ar nebūtų prasminga sukurti jaukius namus kalytei? Gyvūnai moka būti ištikimi ir dėkingi už globą, meilę, saugumo jausmo dovaną.

Gal atsiras gerų žmonių, kurie padės Lunai rasti tikrus namus jau visam laikui?

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Incidentas su agresyviu šunimi baigėsi teistumu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai paskelbė nuosprendį beveik metus laiko nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje aktyvus Smeltės individualių namų kvartalo gyventojas ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Konsultacijos

LAT: asmenys pagrįstai nuteisti dėl žiauraus elgesio su gyvūnais

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį priėmė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje asmenys apeliacinės instancijos teismo nuosprendžiu nuteisti baudomis už žiaurų elgesį su ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Agresyvus šuo paplonino šeimininkės piniginę

Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietę nuteisė už tai, kad dėl neatsargumo jos šuo nesunkiai sužalojo žmogų. Teismas konfiskavo agresyvų gyvūną bei ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This