Palangoje atsiras Jaunimo užimtumo ir savanorystės centras

Regionas

Neilgai trukus Palangoje ims kilti Jaunimo užimtumo ir savanorystės centras – jau paskelbtas konkursas rangos darbams, pasiūlymus galima teikti iki rugpjūčio 27 d., o nugalėtoją tikimasi paskelbti rugsėjį.

Modernus bei jaunimo poreikiams pritaikytas centras iškils prie savivaldybės, Vytauto g. 110 esančio pastato vietoje.

Projektuotojų vizualizacija

Palanga yra pirmoji savivaldybė, ne pritaikanti esamą pastatą jaunuolių poreikiams, o atvirkščiai – atsižvelgdama į esamus jaunimo poreikius suprojektavusi ir statanti naują pastatą, prie kurio koncepcijos kūrimo prisidėjo ir patys jaunuoliai.

Naujajame Jaunimo užimtumo ir savanorystės centre ir šalia jo numatyta įrengti aktyvaus poilsio zonas, darbo vietas nevyriausybinėms organizacijoms, patalpą konferencijoms bei seminarams organizuoti. Centre taip pat bus organizuojamas Palangos bendruomenės narių užimtumas, telkiami savanoriai ir skatinama savanorystė, vykdoma projektinė veikla, jaunuoliai ir bendruomenė bus konsultuojami bei informuojami įvairiais jiems aktualiais klausimais.

Šiuo metu kurorto jaunuoliai laisvalaikį leidžia jiems skirtoje Jaunimo erdvėje „Be stogo“, kuri visiems norintiems atvira kiekvieną dieną iki vėlaus vakaro – priklausomai nuo numatytų veiklų, net iki 23 valandos.

„Atvira jaunimo erdvė skirta visiems 14–29 metų jaunuoliams, norintiems įdomiai ir saugiai praleisti laisvalaikį, bendrauti, susipažinti, užsiimti įvairiomis veiklomis, sužinoti naujų įdomių dalykų. Ji taip pat yra prieglobstis įvairioms jaunimo organizacijoms, čia didelis dėmesys skiriamas savanorystės populiarinimui, aktualios jaunimui informacijos teikimui“, – pranešime cituojama Laura Janušienė, Palangos miesto savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė.

Šiandien, matant augantį lankytojų skaičių akivaizdu, kad esama jaunimo erdvė „Be stogo“ kurorto jaunuoliams tampa per maža – pasak L. Janušienės, lankytojų skaičius, palyginti su pirmaisiais veiklos metais, yra išaugęs tris kartus, tad naujojo Jaunimo užimtumo ir savanorystės centro kurorto jaunuoliai labai laukia.

Pasak kurorto mero Šarūno Vaitkaus, labai svarbu yra ir tai, kad Jaunimo užimtumo ir savanorystės centre bus laukiami ne tik jaunuoliai, bet ir visi nevyriausybinių organizacijų nariai, senjorai.

„Neabejojame, kad iniciatyvus bei aktyvus jaunimas padės vyresnio amžiaus palangiškiams atlikti jiems svarbias operacijas internetu, pagal galimybes pamokys juos naudotis kitomis informacinėmis technologijomis, taip pat – supažindins su savanorystės galimybėmis bei apmokys norinčius savanoriauti, įtrauks į projektinę veiklą“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This