Pandemija nesutrukdė: pradėjo kilti „Klaipėdos Holivudas“

Svarbu, Verslas

Buvusios Lietuvos kino studijos vietoje (Kretingos g. 100) jau pradėti  pirmųjų dviejų daugiabučių statybos darbai. Jų iš viso šioje teritorijoje ketinama pastatyti 14 ir taip suformuoti naują daugiabučių namų kvartalą „Klaipėdos Holivudas“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kvartalą stato bendrovė „Bilukas“, o projektą parengė bendrovė „Studija 33“, projekto architektė – Aušrinė Kairytė.

Naujo daugiabučio kvartalo projektiniai pasiūlymai viešai buvo pristatyti pernai gegužę. Tuomet nepasitenkinimą reiškė greta esančių individualių namų savininkai, nes, anot jų, dėl naujo kvartalo labai išaugs transporto srautai, triukšmas, tad nukentės gyvenimo kokybė.

„Su visais kaimynais pasiekėme susitarimą, padarėme kelis neesminius projekto pakeitimus, kad jiems būtų patogiau, ramiau. Statybų leidimas yra gautas visam projektui, bet šiuo metu pradedame statyti du daugiabučius namus, būsiančius arčiausiai Kretingos gatvės. Tiesiog šioje vietoje geriausiai išvystyta infrastruktūra“, – teigė bendrovės „Bilukas“ direktorius Andrėjus Vaišvila.

Ketvirtadienį pradėti kloti būsimų daugiabučių pamatai. Sykiu planuojama pakloti ir trečiojo daugiabučio pamatus, bet jo statybas pradėti vėliau, o rezervuoti jame butus bus galima maždaug po pusmečio.

Pirmųjų dviejų daugiabučių namų butų rezervacija buvo paskelbta šiemet birželio viduryje. Šiandien jau yra rezervuota daugiau nei pusė planuojamų butų.

„Tiesą sakant, mus pačius toks aktyvumas labai nustebino. Matyt, čia tas atvejis, kai pandeminė situacija išėjo į naudą, nes namuose uždaryti žmonės neišlaidavo, taupė pinigus, todėl dabar gali įsigyti nekilnojamojo turto. Be to, pandeminė situacija parodė ir tai, kad ne visada galima išvykti atostogauti į užsienį, todėl daugelis lietuvių iš naujo atrado mūsų pajūrį. Palangoje kainos jau nebeįkandamos, todėl butus žmonės perka Klaipėdoje. Kai kurie pirkėjai prisipažino, jog Klaipėda jiems tikrai buvo atradimas“, – pasakojo A. Vaišvila.

Anot jo, apie 35-40 proc. butus jau rezervavusių pirkėjų yra ne klaipėdiečiai, o vilniečiai, šiauliečiai, tauragiškiai.

Parduodamų butų plotai siekia nuo 35 iki 105 kv. m. Didžiausi yra mansardiniuose aukštuose, nes jie numatyti per du aukštus. Kvadratinio metro kaina svyruoja nuo 1600 iki 1800 eurų. Butai bus parduodami su daline apdaila.

„Tokia kvadratinio metro kaina dar prieš 5-6 mėnesius gal atrodė kosminė, bet dabar jau visame pasaulyje labai pabrango nekilnojamasis turtas. Tačiau mes kainų tikrai nekelsime. Viskam yra proto ribos. Mūsų projektas yra didelis, todėl kaina yra labai svarbi, daug lemianti“, – pabrėžė verslininkas.

Iš viso naujajame kvartale „Klaipėdos Holivudas“ planuojama pastatyti 14 daugiabučių namų, kuriuose bus 324 butai ir 30 komercinių patalpų. 

Pirmųjų dviejų daugiabučių namų statybų pabaiga planuojama kitų metų gruodį, o visą kvartalą numatoma užbaigti 2027 metais.

Šiuo metu jau pradėtos M ir L raidėmis pažymėtų daugiabučių statybos, o visą kvartalą planuojama pabaigti per šešerius metus. Projektuotojų vizualizacija

Daugiabučiai bus statomi sklype, esančiame Kretingos g. 100, kuris ribojasi su miesto tinklų nuotekų siurblinės sklypu, Klaipėdos, Kretingos ir Topolių gatvėmis bei Dangės upės pakrantės žaliaisiais plotais. Jame vis dar stovi 1987 m. pastatytas 5254,79 kv. m ploto buvusios Lietuvos kino studijos administracinis pastatas bei elektros skydinė ir inžineriniai statiniai. Visus juos numatyta nugriauti.

Kvartale suprojektuoti keturių tipų pastatai. Jų aukštis siekia iki 26 metrų, nors detalusis planas čia leidžia statyti ir iki 42 m aukščio pastatus. Iš viso numatyta pastatyti 14 keturių ir penkių aukštų su mansarda mūrinių daugiabučių šlaitiniais stogais. Aukštesni – 5 aukštų – pastatai būtų išsidėstę palei Kretingos gatvę, juose numatomos ir komercinės patalpos. Žemesnius numatoma statyt palei Dangę, Topolių ir Klaipėdos gatvių kraštines.

Gyventojai automobilius galės laikyti sklypo ribose įrengtose stovėjimo aikštelėse bei kelių pastatų cokoliniuose aukštuose. Sklype bus įrengta apie 400 automobilių stovėjimo vietų, be to, planuojama įrengti ir 18 automobilių elektros įkrovimo stotelių.

Kvartalo pastatai dėstomi blokuojant šoninėmis sienomis, grupuojant pastatų eiles po 2, 3, 4 ar 5 pastatus. Taip formuojamas vidinis kiemas be automobilių transporto.

Sklype formuojamas perimetrinis užstatymas su žaliąja erdvę sklypo viduryje bei vaikų žaidimo aikštelėmis, pasivaikščiojimo takais ir ramaus poilsio zonomis.

ISTORIJA

Paskutinis filmavimas kino studijoje vyko 2004 m. – jame buvo statomas Algimanto Puipos režisuotas Balio Sruogos „Dievų miškas“.

2004 m. sausį Lietuvos kino studiją už 14,15 mln. litų privatizavo UAB „Telivesta”, kurią valdė kompanijai „Hermis fondų valdymas”. Tų pačių metų balandį uostamiesčio kino studiją įsigijo UAB „Investicijų kvadrantas”, po metų ją nupirko UAB „Stalakta”, 2006-ųjų balandį – UAB „Jaumina”, valdžiusi šį kompleksą iki 2018-ųjų pabaigos, kai jį įsigijo „Bilukas”.  

2005-ųjų vasarą buvo skelbiama, kad naujo gyvenamojo kvartalo statybos šioje vietoje prasidės dar rudenį pagal UAB „Uostamiesčio projektas“ parengtą projektą ir truks 2-3 metus.

Palei Kretingos gatvę planuota statyti vieną 11-12 aukštų pastatą, o šalia jo – porą 8-9 aukštų daugiabučių. Dangės link planuota statyti 4-6 aukštų daugiabučius. Kvartale planuota įrengti apie 340 butų.

7 Comments

  1. Liulis

    Jo, irgi nesuprantu, kdl tą šudą nenugriauna ir paskui stato.

    Reply
  2. D.Ž.

    Įvažiuojančius į Klaipėdą svečius daugiau kaip 30 m. pasitinka šis mižliniškas baisiai aplestas vaiduoklis. ir savivaldybei buvo NĖ MOTAIS, kad greičiau,greičiau spręsti tokią Klaipėdos GĖDĄ. Dabartinis projektas- daugiabučiai šiuoliakiški butai ,be abejo, geras sprendimas. BET… Pastatai bus Dangės pakrantėje. Keliosdešimtys metrų nuo upės… Rimtas klausimas projekto architektams? Tai kur TVARUMO principai? Tai yra ekologinis aspektas. Tai yra – Dangei -smirdančiai upei nuo begalinio teršimo ir ,beveik, taršos nestabdymo info pateikimas? Jau žino architektai ,kad iš anksto užsakinėjami-parduodami butai, Bet, tai šiauliškiai, ir kitų miestų gyventojai….. Suprantama, jie nežino kad galės uostyti dvokiančios upės smarvę? Be to, nieko nepaaiškinta apie paviršinių nuotekų nuo pastatų aplinkos surinkimą, kitas ŽALIASIAS problemas kurio susidaro statant tokius statinius. Silpni projekto architektai…..
    Pažiūrėkit dabar,šiuomlaiku kaip atrodo Dangė? beveiki visa p-adeng

    Reply
    • Anonimas

      tokios apimties darbui ir tokioje vietoje privalėjo būti geriausios užstatymo įdėjos architektūrinis konkursas. Tai įpareigoja net Architektūros įstatymas. Bet miesto vadovams tai….ir dar kai K.Vaišvilos sūnelis lipdo. Tik kur Jūs įžvelgėte tuos gerus sprendimus ir šiuolaikiškus butus toje būdelių , stogelių, šlaitelių, frontoniukų, parkingų chaose ir būdelių lipdyboje? Visi tvarumo ir architektūrinės kokybės principai nukanalizuojami kai reikia kvadratų ir maksimalaus biznio. Ir kokia prasmė dabar moralizuoti kai statybos leidimai išduoti ir Tauta urmu rezervuoja?

    • Anonimas

      Ar teisingai supratau, jusu netenkina kad neparasyta kad bus kanalizacija?

  3. Talk

    Puiku, kad stato. Bet pirmieji gyventojai statybose gyvens ilgai, net iki 2027 m. geriausiu atveju.

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Pagaliau iš mirties taško pajudėjo Klaipėdos piktžaidės likvidavimo darbai. Tikia patraukli Klaipėdos vieta, o tiek metų stovėjo apleista ir gadino miesto vaizdą.

    Reply
    • Anonimas

      apleistų miesto teritorijų ir neprižiūrimų objektų klausimai tai miesto viešosios tvarkos, priežiūros, žemės sklypo nuomos ir miesto vadovų problema, o naujai suplanuoto centro šiaurinėje miesto dalyje architektūrinio ir vystytojo neraštingumo klausimai visai kita tema. Nes, gryna tiesa – vieta tikrai labai patraukli ir net ant upės kranto

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Nenaudotos siurblinės vietoje statys daugiabučius

Bendrovė „Bilukas“, Klaipėdoje jau statanti gyvenamųjų namų kvartalą „Holivudas“ buvusios kino studijos vietoje, analogiškas statybas suplanavo ir netoliese, Kretingos gatvėje ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Dar vienas teismas nepatikėjo „Klasco” versija, kad palapinės nėra statiniai

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai per pusantrų metų paskelbė jau antrą sprendimą dėl vadinamųjų Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) ...
2023-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This