Šiukšlintojams drausminti – vaizdo kameros

Regionas

Prie šiukšlių konteinerių riogsanti sena buitinė technika, baldai ar statybinės atliekos gyvenviečių nepuošia. Ir nors Klaipėdos rajone yra ne viena didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė, gyventojai neatsisako įpročių šias atliekas palikti ne vietoje arba į konteinerius mesti netinkamas. Nuo pirmadienio Klaipėdos rajone prie šiukšlių konteinerių veikia 22 vaizdo stebėjimo kameros, kurios, tikimasi, primins gyventojams, kad taisyklių būtina laikytis.

Rajono savivaldybės nuotr.
Kameros – vis kitur

Prie konteinerių paliktos atliekos ne tik padaro netvarką, bet gali būti pavojingos žmonių sveikatai, teršia aplinką, be to, prie užgriozdintų konteinerių sunku privažiuoti atliekų išvežimo transportui.

„Tikiuosi, vaizdo stebėjimo kameros pasitarnaus kaip puiki prevencijos priemonė ir žmonės atkreips dėmesį į netinkamus savo veiksmus“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

VšĮ „Gargždų švara“ direktorius Rimantas Martinkus pasakojo, kad vaizdo stebėjimo kameros pastatytos ne tik Gargžduose, bet ir kitose Klaipėdos rajono gyvenvietėse.

„Kameros įrengtos ir Priekulėje, Vėžaičiuose, Karklėje prie Olando kepurės. Tačiau tai nereiškia, kad jos visada čia ir stovės. Rajone prie konteinerių iš viso pastatyta 40 stulpų, tad kamerų vietą bus galima keisti – po kurio laiko perkelti kitur“, – teigia R. Martinkus.

„Gargždų švaros“ direktoriaus pavaduotojas Raimundas Daubaris patikino, kad šią savaitę prie konteinerių buvo atlikta kapitalinė tvarka, o seniūnijos paprašyta išvežti žaliąsias atliekas, taigi dabar iš karto matyti, kur atsirado naujų ne vietoje paliktų šiukšlių.

„Kiekvieną dieną kamerų įrašai yra peržiūrimi, nustatomi pažeidėjai, sutvarkomos vietos, kur palikta atliekų“, – teigia R. Daubaris.

Tikslas – atsakingas elgesys

R. Martinkus atkreipė dėmesį, kad kameros įrengtos ne siekiant bausti gyventojus, o priešingai – norint paskatinti elgtis sąmoningai ir apgalvotai, nes tik nuo mūsų pačių priklauso, ar gyvensime tvarkingoje ir švarioje aplinkoje. Visgi pažeidėjų netrūksta – jau pirmąją savaitę už netinkamą atliekų atsikratymą surašyta 17 protokolų. Beje, prasižengiant pakartotinai bauda gali siekti ir 600 eurų.

Vaizdo stebėjimo kamerų nauda neabejoja prie vienos iš jų sutiktas gargždiškis Edmundas, patikinęs, kad pats visada šiukšlėmis atsikrato pagal nustatytas taisykles.

„Labai teisingai, seniai reikėjo taip padaryti“, – naujove džiaugėsi vyras.

Naujosios kameros – šiuolaikiškos ir pažangios. Pažeidėjus galima užfiksuoti net naktį, vaizdą galima stebėti tiek realiu laiku, tiek peržiūrėti įrašus, o pastebėjus pažeidimą darantį asmenį, jį galima perspėti per garsiakalbį. Apie tai, kad teritorija filmuojama, gyventojus įspėja ant stulpų užklijuoti perspėjimai. R. Martinkus informavo, kad kameros atsiėjo per 26 tūkst. eurų, o stulpai kainavo kiek daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Taip pat per rugpjūčio mėnesį prie konteinerių bus pastatyti stendai su aktualia informacija – kur yra artimiausios atliekų surinkimo aikštelės, kokių atliekų į konteinerius mesti negalima. Šią informaciją galima rasti ir interneto svetainėje www.gargzdusvara.eu.

INFORMACIJA

Rajone veikiančios didelių gabaritų surinkimo aikštelės: Gargžduose – Statybininkų g. 9, Glaudėnuose – Šalteikių g. 20, Vėžaičiuose – Ąžuolo g. 54,

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This