Ties Klaipėdos LEZ – dviejų lygių sankryža

Transportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog atvertas kelias Lypkių gatvės ir kelio Klaipėda-Šilutė sankryžos rekonstrukcijai. Čia bus įrengta dviejų lygių sankryža su nuvažiavimu į Klaipėdos laisvosios ekonominės (LEZ) zonos teritoriją. Tada įvažiuoti į LEZ bus patogu tiek vykstant nuo Klaipėdos, tiek nuo Šilutės. Prieš keletą mėnesių atidarius naują Lypkių gatvės atkarpą išvažiuojant iš Klaipėdos dabar galima daryti tik dešinįjį posūkį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot savivaldybės pranešimo, šiems pokyčiams galimybę atvėrė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimas projektui skirti 914 tūkst. eurų.

Taip pat ketinama rekonstruoti kelio atkarpą nuo Jakų žiedo iki šios sankryžos – čia bus įrengta po dvi eismo juostas į abi puses, lėšas darbams 141 kelyje numato skirti ir Susisiekimo ministerija.

„Iš viso iki 2023 metų šiam tikslui įgyvendinti  tikimės gauti  apie 9 milijonų eurų finansavimą. Aktyvus bendradarbiavimas būtent su šiomis – Susisiekimo bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijomis džiugina labai konkrečiais ir įtikinamais rezultatais. Dėkojame Mariui Skuodžiui ir Aušrinei Armonaitei už Klaipėdos poreikių supratimą ir miesto strateginės svarbos visai valstybei įvertinimą. Kuo sklandesnis eismas bus Klaipėdos prieigose, tuo geriau bus ne tik klaipėdiečiams, bet ir LEZ bei uostui, kurie generuoja pajamas visai valstybei ir yra visos valstybės ekonomikos flagmanai ir garvežiai“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Gavus finansavimą savivaldybė jau šiemet pradės reikalingas konkursines procedūras rangovams parinkti. Rangos darbai greičiausiai prasidės ateinančiais metais, o visas projektas bus baigtas įgyvendinti 2023-iaisiais.

5 Comments

  1. Mirikis

    Jo, jo, Rimkai – Šilutės pl. iki Smiltelės g. tragiška atkarpa taip pat. Tik apie ką aš ćia??? Klaipėdos m. savivaldybės Dievybės duhų žeme nevaikšto.

    Reply
  2. Ne ekspertas

    Kol yra dar laiko iki žiemos, reikia pasirūpinti asfalto danga atkarpoje tarp Jakų ir Rimkų- Lėbartų viadukų.
    Provėžos ir asfalto kauburiai po karštos vasaros baisios.
    Tas pats ir Šilutės pl. atkarpoje nuo Debreceno g. iki Jūrininkų pr. – ypatingai ties sankryžomis.
    Bus bėdos … sunkvežimiai jau dabar šokinėja kaip kamuoliai…

    Reply
  3. C7

    Ar ne svarbesne Lėbartų sankryža?

    Reply
  4. Ramaas

    Idiotai. Žiedo būtų užtekę. Vėl lėšų įsisavinimą vykdo.

    Reply
    • Anonimas

      Jei jie klausytu interneto ekspertu gyventume geriau nei Singapure ar Japonijoje

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This