Į planetos čempionatą išlydėtos kurčiosios tinklininkės

Sportas

Šeštadienio rytą Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto (LKSK) prezidento Edvino Kriūno išlydėti į Lenkijoje vyksiantį pasaulio paplūdimio čempionatą išvyko Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė, jų treneris Paulius Matulis bei šalies komandos vadovas – LKSK generalinis sekretorius Marius Minkevičius.

Lietuvos delegacija išvyko į pasaulio čempionatą. Organizatorių nuotr.

Palankių COVID-19 testo atsakymų penktadienį sulaukusios B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė nedideliame Sulejovo mieste pirmąsias rungtynes žais pirmadienį arba antradienį. Geriausios moterų ir vyrų ekipos bus žinomos šeštadienį.

Preliminariai dailiosios lyties atstovių čempionate yra paraiškas pateikę 16 tandemų iš Austrijos, Čekijos, Ganos (2), Vengrijos, Italijos, Japonijos (2), Lietuvos, Lenkijos (2), Rusijos (2), Ukrainos (2) ir JAV.

Pokyčiai, ypač šiuo pandeminiu metu, yra itin galimi.

Anot P. Matulio, su kuo lietuvaitės žais pirmajame etape bus žinoma sekmadienį.

„Čempionatui visiškai pasirengėme – išspaudėme viską, ką galėjome išspausti, – tvirtino specialistas. – Svarbiausia, į Lenkiją mūsų žaidėjos vyksta sveikos, išvengusios traumų, fiziškai sutvirtėjusios.Vien dešimties dienų stovykla Nidoje mūsų sportininkės neapsiribojo. Po stovyklos pailsėjusios porą dienų, jos kasdien rinkosi į treniruotes. Lenkijoje ne tik kovosime dėl aukštos vietos, bet ir sieksime kuo geriau pasirengti pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynėms. Bus savotiškos žvalgytuvės, matysime kitas ekipas, įvertinsime jų meistriškumą“.

Į maždaug 800 km kelionę Lietuvos delegaciją išlydėjęs prezidentas E. Kriūnas palinkėjo laimingo kelio visiems, o tinklininkėms gero tarpusavio supratimo, sklandaus žaidimo, rezultatyvių atakų ir pergalių.

„Šiandien svarbiausia, kad jūs po motinystės atostogų vėl esate tinklinio aikštelėje. Laikui bėgant grįš sportinė forma, įgūdžiai, gražios, džiaugsmą teiksiančios pergalės. Lenkijoje žaiskite tokį tinklinį, kad iš kaimynų skrietų geros žinios“, – džiaugėsi ir sportininkėms linkėjo E. Kriūnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Amber Volley“ tinklininkai susigrąžino Lietuvos pirmenybių sostą

Gargždų „Amber Volley“ tinklininkai po metų pertraukos susigrąžino stipriausios Lietuvos komandos vardą. Sekmadienį Gargžduose vykusio „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Sportas

Gargžduose - vyrų tinklinio finalo ketverto turnyras

Šį savaitgalį , kovo 23-24 dienomis, Gargždų sporto centro salėje vyks „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalo ketverto turnyras. ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Viesulo“ tinklininkai – stipriausi Lietuvoje

Savaitgalį Gargžduose finišavo Lietuvos moksleivių tinklinio U-19 vaikinų čempionatas. Nugalėtojų taurę jo metu į viršų iškėlė BĮ Klaipėdos „Viesulo“ sporto ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This