Bibliotekos audioteka – ne tik muzikos gurmanams

Kultūra

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje įkurta audioteka – išskirtinai kokybiško garso muzikos namai – traukia melomanus ir muzikos mylėtojus pasiklausyti roko, klasikos, džiazo ar kito žanro įrašų. Joje kiekvienas gali išbandyti aukščiausios kokybės Lietuvoje gaminamą, pasaulyje pripažintą „Reed“ patefoną, pailsėti nuo miesto šurmulio, pabūti su savimi jaukioje, ypatingos atmosferos aplinkoje. 

Audiotekos lankytojams siūloma gausi vinilinių plokštelių kolekcija, o norintiems nerti giliau į muzikos istoriją, susipažinti su iškilių pasaulio ir Lietuvos atlikėjų kūrybiniu keliu rengiamos teminės paskaitos, kurias veda klaipėdiečiams gerai žinomas muzikos atlikėjas Vilius Ančeris. Visą vasarą vykę renginiai sulaukė didelio susidomėjimo, tad ir rugpjūčio mėnesį muzikos gerbėjų laukia dvi įdomios paskaitos.  

Rugpjūčio 11 d. , trečiadienį, 18 val. biblioteka kviečia susipažinti su Adrian Belew (Zappa, Bowie, King Crimson).

„A. Belew yra unikalus muzikantas ir prodiuseris, pasižymintis impresionistiniu požiūriu į gitaros grojimą, kuris nesiremia standartiniais instrumentiniais tonais. Lankytojų laukia neįprasta muzika bei garsai, padėsiantys pasinerti į naujus potyrius“, – pranešime spaudai cituojams o V. Ančeris.

Nemažiau įdomus renginys vyks rugpjūčio 27 d. Jame karaliaus devintajame dešimtmetyje labiausiai kritikuojama amerikiečių roko grupė „Talking Heads“.  

Audioteką jau pamėgo tie, kas ieško ramios vietos individualiam darbui, domisi muzika ar mokosi groti. Kiekvienas apsilankęs gali išbandyti elektroninį pianiną, pasiskolinti natas, muzikinės literatūros, garso ir vaizdo įrašų. Vaikams vedama edukacija „Tepenam žvaigždutėm į muzikos šalį“, kurios metu supažindinama su muzikos erdve ir audioteka, trumpai pasakojama apie muziką, kompozitorius, daugiausia dėmesio skiriant Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui.  

Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Toma Gergelienė užsiminė apie netolimus ateities planus.

„Esame numatę organizuoti mažai žinomų ar jaunų atlikėjų koncertus, mokomuosius muzikinius seminarus, kuriuos vestų ir su savo instrumentu supažindintų studijuojantys muziką studentai. Taip pat numatomi praktiniai seminarai, kuriuose bus mokoma muzikos pradmenų, vaidybos, scenos kalbos meno, improvizacijos bei iškalbos. Ir, žinoma, būtinai skirsime dėmesio muzikos terapijos užsiėmimas, juk jau seniai moksliškai įrodytas muzikos poveikis sveikatai ir gerai savijautai“ , – pažadėjo ji.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujo skaitytojų klubo kūrėjos siekia suburti aktyvią knygų mylėtojų bendruomenę

Kovo 27 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis skaitytojų klubo „Mūsų“ susitikimas. Kas mėnesį vyksiančiuose susitikimuose klubo ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodoje - žymaus fotomenininko Bernardo Aleknavičiaus kūrybinis palikimas

Gruodžio 21 d., ketvirtadienį, 17 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Bernardo Aleknavičiaus (1930–2020) paroda „Pro ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Bibliotekoje - jubiliejinis eglučių kiemelis

Trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau dešimtą kartą sužibo vadinamasis eglučių kiemelis, kasmet suburiantis bendruomenes. Martyno ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This