Daugiabučių kiemų rekonstrukcija: padaugės vietų automobiliams, sumažės medžių

Miestas, Svarbu

Beveik dvidešimties uostamiesčio daugiabučių namų gyventojai gali tikėtis, jog savo kieme lengviau ras, kur pastatyti automobilį, nes po kiemų rekonstrukcijos juose turėtų padaugėti stovėjimo vietų. Tačiau sumažės želdinių.

Numatytų tvarkyti daugiabučių namų kiemų būklė yra itin prasta. Projektuotojų nuotr.

Klaipėdos savivaldybės užsakymu bendrovė „Skaitmeninis lapas“ parengė keturių kiemų, kuriais naudojasi 19-os daugiabučių namų gyventojai, rekonstravimo projektinius pasiūlymus. Jų viešas svarstymas vyks rugpjūčio 25 dieną.

Projektiniai pasiūlymai parengti, kaip rekonstruoti Minijos g. 126, 128 ir 130C namų kiemą, Minijos g. 130, 130A, 130B namų kiemą, Kauno g. 29, 31, 33, 35, 39, 39A, 41 daugiabučių kiemą bei Kauno g. 45, 47 ir Šilutės pl. 18, 20, 22, 24 daugiabučių kiemą.

Numatoma, jog po rekonstrukcijos pirmajame paminėtame kieme bus 59 automobilių stovėjimo vietos, antrajame – 39, trečiajame – 182, o ketvirtajame – 161.

„Mes neskaičiuojame, kiek naujų vietų atsiras. Gyventojai ir dabar juk kiemuose stato automobilius, tik dažnai juos palieka ant automobilių ar į pievą nebepanašios žaliosios vejos. Rekonstrukcijos tikslas yra įrengti tvarkingas automobilių stovėjimo vietas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad visuose kiemuose rekonstruojant pravažiavimus asfalto danga bus įrengiama ne siauresnė nei 3,5 metro pločio. Numatoma, jog kinta šaligatvių plotis, bet jie turi būti ne siauresni nei 1,5 metro.

Visuose kiemuose automobilių vietos bus pažymėtos, numatoma, jog mašinas bus galima statyti statmenai arba 45 laipsnių kampu.

Minijos gatvės kiemuose eismą numatoma organizuoti ratu, įrengiant įvažiavimą iš Sulupės ar Naikupės gatvės, o Kauno gatvės kiemuose eismas bus organizuojamas pagal kelio ženklus ir horizontalųjį ženklinimą.

Kiemų rekonstrukcija pareikalaus ir žaliųjų aukų, nes reikia papildomos vietos pravažiavimams, šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams.

Numatoma, jog Minijos gatvės kiemuose bus nukirsti penki medžiai, o Kauno ir Šilutės g. – 35 medžiai. Taip pat numatoma pašalinti kai kuriuos krūmus.

Paklausta, kada gyventojai gali tikėtis, jog kiemai bus sutvarkyti, I. Šakalienė teigė, jog tai – ateities klausimas, nes šiuo metu vis dar įgyvendinamas pirmasis Daugiabučių kiemų modernizavimo programos etapas, o projektuojami kiemai yra vėlesniuose etapuose.

„Bet svarbu turėti projektus, kad paskui jau galėtume pirkti ir darbus“, – pabrėžė I. Šakalienė.

Preliminariai skaičiuojama, jog sutvarkyti šiuos keturis kiemus gali kainuoti apie 800 tūkst. eurų.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 25 d.  Liepų g. 11, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. (8 699) 39 087, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki rugpjūčio 25 d. raštu adresu Egliškių g. 60, Egliškių k., LT-13108 Vilniaus r., arba el. p. info@digleaf.lt

Viešas susirinkimas įvyks 2021 m. rugpjūčio mėn. 25 d.  18.00 val. nuotoliniu būdu.

Konferencijos nuoroda: https://meet.google.com/nfu-wqhq-yqg   

15 Comments

  1. Baisu!

    Kuo kvėpuosim? Jei žmogus neturi automobilio, tai jis renkasi medžius! Tai čia ta aplinkos ministro „pezalų” apie žaliąjį kursą programa? O ir Šakalienė dar dirba? Šitiek prisivogusi iš mok. mokėtojų dar nepatraukta baudžiamojon atsakomybėn? Baikit niokoti gamtą ir uostą, kurį nori prichvatizuoti konservistų šaika! Ar dūdorius turi dar jėgų kaip meras, ar jau ir jis parsidavęs šalies naikintojų šprotų šunaujai?

    Reply
  2. Anonimas

    Jie išprotėjo ar ką? 161 automobilių po langais? Tai ką, tokie kiemai kaip dujų kameros, kaip kaip Osvencimas? Kur nuodijo dujomis. Vieni draugai gyvena virš tokio parkingų kiemo. Pastoviai neišsimiega. Nes vienas mėšlius grįžta 01 val nakties su garsiausiai bumčikais, kitas dar vėliau ir taip beveik visą naktį. Laukinių tauta su mė..galvių valdžia

    Reply
    • Martynas

      Šešiems šimtabučias 161 parkingo vieta Jums atrodo daug? Tai yra vos 27 vietos 100’ui butų. Ir šios vietos nėra viename taške, o išskaidytos prie kiekvieno daugiabučio su viena didesne aikštele cenre

    • Martynas

      Papildymui, dabar, eilinį vakarą automobilių šiame kieme yra daugiau nei 161, žinoma sustatyti ir ant šaligatvių ir ant žalių vėjų, tai rekonstrukcija jokios naudos parkingo požiūriu nesuteiks, gyventojai bus priversti ir toliau statyti ant naujos vejos ir šaligatvių.

  3. Lina

    Gal iš karto Minijos gatvę paverskim autotraukinių trasa.Kam ta žaluma miestui prie jūros? Uostas braunasi kaip reikiant.Visi dabar ekologai.Tik va,taršos nemažėja.Nekvėpavom kietosiomis dalelėmis kasdien,smarvės irgi tiek nebuvo.

    Reply
  4. Genė

    Labai patiko,kaip mažesni miestai išsprendė parkavimo vietų problemą.Žalios vejos kraštas,automobilio ilgio,išklotas betoniniu „koriuku” ,tarpai užsėti ar užsisėję žolyte.Kai automobiliai išsivažinėję,aplink supa žaluma, o ne cemento aikštės pilkumA

    Reply
    • Genei

      Teisingai pastebėjot — mažų miestų valdžia turi dideles smegenis, daug ką daro protingai, naudingai ir tt… o mūsų besmegenių projektai– kaip daugiau pakenkt gyventojams savo infrastruktūrom!…. nei logikos nei sveiko proto, jau nekalbant apie įstatymo normų nesilaikymus, įrenginėjat stovėjomo aikšteles. … ir ne tik.

  5. Anonimas

    Pusantro mėnesio praėjo bet darbai vingio pasaže taip ir nepradėti

    Reply
  6. Antanas

    kiek reikia laiko sutvarkyti Simonaitytės kiemus ,jeigu nedirbama ,o jeigu pasirodo darbininkai tai paklojo 16 plytelių ir vėl dingo .tokio bordako nesu matęs .

    Reply
  7. Marija

    Sakaliebe, o kodėl Naujakuemio 20 buvo padaryta nekokybišką renovacija, yra žmonių gavusių traumas ant slydžiu laiptų prie įėjimu, nes plyteles yra net ne lauko, ir net ne grindų, jas už tai atsakys, gal jūs, ar jūsų padėjėjai, nes parašą padejo po tokių broku, kur net pavojingi sveikatai! Renovacija padaryta prieš kiek jau metu, o mašinoms vietų net neplanuoja daryt, o žadėjai! Ne gėda taip meluot? Renovacija buvo pati brangiausia pasirinkta, nes žadėjo kad renovacija bus kokybiška, o gavosi atvirkščiai. Ieškinys ruošiamas, visi nukentėję žmonės dėl slydzios dangos, tokiu plyteliu, dėl blogai irautu krūmų, kur nėra kaip praeitį, nes ant šaligatvių mašinos, tai tenka eiti ten kur buvo krūmai, o žiemą slydu, ir iz žemės išlindę krūmų šaknys aštrios, dėl pažadų nevykdymo ir žmonių apgaudinejimu. Atvažiuok į Naujakiemio 20 ir pati pažiūrėk!!!

    Reply
    • Į tema Marijai

      Namo renovacija gyventojų reikalas prie ko čia savivaldybė?????

    • Marija

      Namo renovacija gyventojų reikalas? Ok. 1) Tai kodėl tada ją padarė su brokais, žalingas sveikatai, ir mes už tai turim moket? Parašus dėjo Sajalenes saiką. Jai buvo skambint iškart po tokios renovacijos, kada dar buvo Ale tikrintojai renovacijai, kažkodėl jiems užkliuvo tik nelygus balkonai kur žmonės patys buvo užstiklinė, o kad tokios slydzios plyteles, kad išlindę krumu saknys(o jiu sutvarkymas įėjo į renovacija nes buvo pasirinktas didžiausias, brangiausias paketas) neuzkliuvo „tijrintojams”. Pati Sakaliene zadejo, kad ten kur padaryta namo renovacija, bus sutvarkyta ir teritorija, bus vietų mašinoms ir td. Pabrėžiu dar karta, paketas buvo brangiausias o kokybė tragiška, pavojinga sveikatai. Kartoju dar karta pirma karta jai buvo skambinta kai tik renovacija buvo baigta, bet dar nepriduota, paskui buvo skambinta kodėl buvo priimta tokia renovacija ir kur jos pažadai. Žadėjo atvaziot ir pažiūrėt vazioja jau daug metų niekaip nrdavazioja, o pinigus gyventojai už tokį jovala turi moket. Nemoki dirbt, valing nafig. Melage!

  8. Ramunė

    Kada bus tvarkomi Sausio 15-sios gatvės šaligatviai? Valdininkai tik žada…O ten gyvena daug seneliukų: ar valdininkai bent suvokia, kaip sunku jiems įveikti sutrupėjusias plytelės? Ypač prie Sausio 15-sios g. namo nr 6.

    Reply
  9. Ema

    Sausio 15osios 24 namas. Susisiekus su savivaldybe pažadėjo atvažiuot , atvažiavo nubaudė gatvėje paliktas auto apsižvalgė ir viskas. Kiemas baisus automobiliai netelpa pieva išvažinėta , duobės …..

    Reply
  10. O kuo nuotoliniu budu?

    Vėl slapstosi?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This