Klaipėdoje – europinio universiteto festivalis

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) rugpjūčio 24-26 dienomis taps susitikimo vieta Europos universitetą EU-CONEXUS kuriančių senojo žemyno aukštųjų mokyklų vadovams ir bendruomenėms. Klaipėdoje vyks pirmasis EU-CONEXUS festivalis. Jame tikimasi sulaukti iki 100 svečių.

Į Lietuvos uostamiestį laukiama atvykstant Le Rošelio (Prancūzija), Atėnų žemės ūkio (Graikija), Bukarešto technikos (Rumunija), Valensijos katalikiškojo (Ispanija), Zadaro (Kroatija) universitetų atstovai, taip pat vieno iš asocijuotų partnerių – Frederiko (Kipras) universiteto delegatai.

Festivalio pradžią žymės rugpjūčio 24-ąją 13 val. KU miestelyje vyksianti EU-CONEXUS vėliavos pakėlimo ceremonija ir parodos atidarymas. Evaldo Dovydavičiaus nuotr.

„Pirmasis EU-CONEXUS kuriančių partnerių bendruomenių susitikimas – festivalis turėjo įvykti dar praėjusiais metais Zadare, bet kaip ir daugelį renginių jį sužlugdė pasaulinė pandemija. Džiaugiamės, kad po metų situacija pasaulyje tapo daugiau nuspėjama ir galime pakviesti mums svarbius svečius į Lietuvą, parodyti jos grožį, svetingumą, pristatyti Klaipėdos universitetą, mūsų darbus ir mokslinį potencialą“, – pranešime cituojamas KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

KU 2019-aisiais tapo vienu iš 17 Europos Komisijos kuriamų ateities universitetų dalimi. Į šį akademines patirtis, mokslo žinias ir potencialą vienijantį Europos projektą buvo pakviesti 54 žemyno universitetai. KU ir dar penkių partnerių suburto aljanso EU-CONEXUS specializacija – tvari šiuolaikinių pakrančių miestų plėtra. EU-CONEXUS sudaro daugiau nei 67 tūkst. studentų, beveik 5500 darbuotojų (dėstytojų, mokslininkų, personalo), 34 fakultetai, 65 mokslinių tyrimų grupės.

„Pirmieji EU-CONEXUS gyvavimo metai dėl pandemijos ribojimų pasižymėjo intensyviu nuotoliniu bendravimu), tarpusavio pažinimu, bendrų struktūrų, tikslų, planų ir net naujų tradicijų kūrimu. Per tokią trumpą EU-CONEXUS istoriją mes nuveikėme daug: nuolat dirba bendros darbo grupės, įgyvendinančios ambicingus naujo universiteto užmojus, išrinkta mokslo taryba kuruoja jungtinių tyrimų institutų veiklas, rengiamos visų pakopų studijų programos, siūlomas virtualus mobilumas bakalauro programų studentams, organizuojami konkursai moksleiviams, su verslo partneriais diskutuojama dėl EU-CONEXUS vaidmens pasitinkant žaliojo augimo, klimato kaitos, skaitmenizacijos iššūkius. Tolesniuose planuose – mokslo potencialo stiprinimas, bendros mokslo institucijos įsteigimas. O šis festivalis – naujas įvykis mūsų kuriamo tarptautinio junginio gyvavimo istorijoje, kuris, tikimės, augs ir stiprės“,- teigia EU-CONEXUS projekto Klaipėdoje vadovė dr. Rima Mickevičienė.

1-ojo gyvo EU-CONEXUS festivalio programoje – parodos, dalykiniai susitikimai, pažintinės ekskursijos po KU miestelį, Klaipėdą bei Neringą, universiteto fakultetų ir laboratorijų apžiūra, įvairios sporto varžybos ir koncertai. Į Lietuvos uostamiestį laukiama atvykstant studentų ansamblio iš Zadaro, tradicinių rumuniškų dainų atlikėjo. Į kultūrinę renginio programą įsilies ir ją praturtins Klaipėdoje tuo metu vyksiančio XXII tarptautinio universitetų teatrų forumo trupių projektai – spektakliai, meninės akcijos ir diskusijos. Svečiams iš kitų šalių KU Botanikos sode bus surengtas Lietuvos tradicijas ir kultūrą pristatantis vakaras.

Festivalio pradžią žymės rugpjūčio 24-ąją 13 val. KU miestelyje vyksianti EU-CONEXUS vėliavos pakėlimo ceremonija ir parodos atidarymas. Vėliavos nuleidimas ir renginio finalas numatytas Jono kalnelyje rugpjūčio 26-ąją, pasibaigus Tarpuniversitetinėms drakonų valčių lenktynėms. Renginio vėliavą ir pareigą organizuoti 2-ąjį festivalį perims Le Rošelio universiteto delegacija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This