KRATC vadovo konkursas: paslaptingai artėjanti pabaiga

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ (KRATC) vadovo konkursas artėja pabaigos link. Tačiau jau antrą kartą organizuojama atranka šįkart yra apgaubta paslapties skraiste.

KRATC vadovo konkursas vyksta jau antrą kartą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, naujo konkurso prireikė, nes pirmąjį, kurio metu buvo sulaukta net 45 pretendentų, nutraukė KRATC valdyba. Pastaroji tokį sprendimą argumentavo informacijos nutekėjimo faktu – „Atvira Klaipėda” buvo paskelbusi, jog sulaukė žinių, kad į šį postą nusprendė pretenduoti ir Klaipėdos miesto tarybos bei mero sekretoriato vadovas Modestas Vitkus, vėliau pats savo paskyroje „Facebook“ patvirtinęs šį faktą.

Naujas konkursas buvo paskelbtas liepos 7 dieną. Jį organizuoti pavesta KRATC skelbtą konkursą laimėjusiai įmonei „Verslo balansas“. Pasaroji konkursą organizuoti pasisamdė subrangovus – bendrovę „Alpha Consultants“. Ši bendrovė organizavo pirmąjį konkursą, pasiūliusi tai padaryti už 2 tūkst. eurų.

Pretendentai, norintys tapti KRATC vadovais, dokumentus turėjo pateikti iki rugpjūčio 3 dienos. Tačiau „Atvirai Klaipėdai“ taip ir nepavyko sužinoti, ar ir antrą kartą organizuojamas konkursas buvo toks populiarus kaip pirmasis.

Bendrovės „Alpha Consultants“ direktorė Inga Siminonienė, paprašiusi klausimus atsiųsti raštu, po paros sugebėjo atsakyti, kad „negalėsiu atsakyti į pateiktus klausimus, nes neturiu tokių įgaliojimų“. Jos buvo klausiama, kiek paraiškų sulaukta, kiek dar truks atrankos procesas.

Įmonės „Verslo balansas“ direktorė Vida Šipurovė, trečiadienį perpiet patvirtinusi, kad būtent „Verslo balansas“ laimėjo konkursą organizuoti KRATC vadovo atranką ir tai daryti pasisamdė „Alpha Consultants“, pažadėjo, jog iki darbo dienos pabaigos pateiks atsakymus, į kuriuos neva negalėjo atsakyti I. Siminonienė.

V. Šipurovė dar ir 18 val. patikino, kad informacija tikrai bus pateikta, nes tai „oficiali informacija, kuri gali būti viešinama“, bet atsakymų „Atvira Klaipėda“ nesulaukė ir iki trečiadienio 20 val.

KRATC valdybos pirmininkas Klaipėdos universiteto prof. habil. dr. Ramūnas Povilanskas tvirtino, jog šiuo metu yra užsienyje ir neturi jokių duomenų apie KRATC vadovo ko konkursą.

KRATC vadovo atrankos organizavimo konkurso sąlygose nurodyta, kad jį laimėjęs paslaugos teikėjas visai procedūrai turės ne daugiau kaip du mėnesius. Apie vykdomą konkursą buvo paskelbta liepos 7 dieną, o kandidatams buvo suteiktas 20 darbo dienų laikotarpis pateikti paraiškas – iki rugpjūčio 3 dienos.

Išvadas, įskaitant ir kandidatų reitingavimą, atrankos vykdytojai KRATC valdybai turės pateikti per 2 savaites – tai yra iki rugpjūčio 17 dienos. Kitaip tariant, kitą savaitę KRATC valdybai, kurią be R. Povilansko dar sudaro Klaipėdos savivaldybės atstovai Valdas Švedas ir Edvardas Simokaitis, jau turi būti pateikta informacija, iš kokių kandidatų ji gali išsirinkti įmonės direktorių.

Į šį postą galėjo pretenduoti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą bei nepriekaištingą reputaciją turintys asmuo, ne mažiau kaip penkerius metus dirbę vadovaujantį darbą ir kt. Privalumais laikomi vienos ar daugiau dažnai vartojamų Europos Sąjungos kalbų mokėjimas, patirtis kolegialių valdymo organų veikloje, pažymėjimo, nustatyto Atliekų tvarkymo įstatymo 112 straipsnyje, turėjimas.

KRATC direktoriui bus mokamas 4507 eurų neatskaičius mokesčių atlyginimas ir kintamas metinis priedas.

Pirmasis KRATC direktorius Šarūnas Reikalas šiai bendrovei vadovavo nuo pat jos įsteigimo 2003-iųjų kovą. Pasibaigus paskutinei kadencijai valdyba Š. Reikalą iš pareigų atleido nuo gegužės 1-osios, išmokėdama jam vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio išeitinę kompensaciją.

Laikinąją įmonės vadove yra paskirta direktoriaus pavaduotoja Gražina Eimantaitė.

4 Comments

  1. Feliksas

    Kažkas negero darosi Klaipėdoje ir mūsų valstybėje. Kas čia per FOKUSAI-nebegali normaliai išrinkti KRATC,o, nedidelės bendrovės, vadovo? Pagalvokit tik: net profesorius iš KU dalyvauja? Tai jis ,R.Povilanskas ,KRATC valdybos pirmininkas.KO jam dar trūksta? O jis ,kaip ir dažnai būna – užsienyje… Profesorius.. Dieve, Dieve, kada baigsis mūsų kaime tokie kaimiški cirkai… Atsakymas gali būti ; tol kol nevykėlis meras bu, tol kol nesugebanti atlikti savo pareigų savivaldybės tarybos nariai, tol kol tylės išrinkti klaipėdiečių seimūnai…….

    Reply
    • Pensininkas.

      Ponas, už šią „tvarką”, t.y. betvarkę dėkokit prezidentei D. Grybauskaitei. Tai ji tą jovalą padarė, o Meras čia nė prie ko.

  2. Klausimas

    Kam samdyti ta pačią atrankos įmonę kai pirmą kartą ta patį kompanija susimovė? Ir kur dingo tamulis juk jis laikinuoju vadovu paskirtas buvo…

    Reply
  3. Stebėtojas

    Matyt savęs bijojo , nes be aukščiausio lygio vadovų palaiminimo nežino ką galima viešinti. Matyt išviešintas mero patikėtinis konkurse nedalyvauja, bet įdomu ką meras stumia dabar?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This